TVS TVS Apache RTR 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Buralara biraz geç uğradım ama merhabalar, 2024 model RTR 200 var bende de. Arka lastiğin ömrü doldu diye ikisini bir değiştirdik. Lastikleri değiştirirken usta fark etmiş, motor terleme yapıyor dedi. Eski mesajları okuduğumda 110km/s geçme demişler ancak ben motorun biraz cılkını çıkarttım(haftada 4 gün spor mod otobanda 5 dakika tapa gaz git gel Toplam 10 dakika eziyet, günün kalanında fazlasıyla sakinim).

Terleme işine kalıcı çözümü olan var mı? Motoru 14 bin küsür kilometrelerce 2. el olarak aldım ve şu an 15 bin küsürde, motordan memnunum, bir kaç kez düşürdüm ama grenajda çizik, yürürde sorun yok(özür dilerim çok acemiyim, gerçi bir tanesinde motora dokunup devirdiler).

Onun dışında motordaki montaj hatalarını elimden geldiğince düzelttim, bunlar dışında şimdilik tek sorun motoru ilk çalıştırdığımda nadiren de olsa rölantide istop ediyor ve ikinci marştan sorunsuz çalışıyor. Gösterge çok çok nadir sapıtıyor ama düzeliyor, rölanti dalgalanması veya gaz kesme şimdilik yok gibi. Motoru kullanırken dikkat etmem veya önceden çözmem gereken başka bir sorunu var mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Buralara biraz geç uğradım ama merhabalar, 2024 model RTR 200 var bende de. Arka lastiğin ömrü doldu diye ikisini bir değiştirdik. Lastikleri değiştirirken usta fark etmiş, motor terleme yapıyor dedi. Eski mesajları okuduğumda 110km/s geçme demişler ancak ben motorun biraz cılkını çıkarttım(haftada 4 gün spor mod otobanda 5 dakika tapa gaz git gel Toplam 10 dakika eziyet, günün kalanında fazlasıyla sakinim).

Terleme işine kalıcı çözümü olan var mı? Motoru 14 bin küsür kilometrelerce 2. el olarak aldım ve şu an 15 bin küsürde, motordan memnunum, bir kaç kez düşürdüm ama grenajda çizik, yürürde sorun yok(özür dilerim çok acemiyim, gerçi bir tanesinde motora dokunup devirdiler).

Onun dışında motordaki montaj hatalarını elimden geldiğince düzelttim, bunlar dışında şimdilik tek sorun motoru ilk çalıştırdığımda nadiren de olsa rölantide istop ediyor ve ikinci marştan sorunsuz çalışıyor. Gösterge çok çok nadir sapıtıyor ama düzeliyor, rölanti dalgalanması veya gaz kesme şimdilik yok gibi. Motoru kullanırken dikkat etmem veya önceden çözmem gereken başka bir sorunu var mı?
Rtr 200'lerde terleme problemi çok yaygın. Sizin yağ değişim periyodu kısa, o nedenle çok takma kafana. Conta değişimi ve uygun torkla sıkmak şu an tek çözüm.

reo

Merhaba.
Bende de 2024 model var. Önceki motorum 2022 modeldi ve onda yağ kaçağı olmuştu, yeni motorda henüz öyle birşey olmadı çok şükür.

Siz motoru 14bin kmde ikinci el almışsınız, tahminimce terlemenin sebebi motorun rodajda iken zorlanması olabilir. Eğer sadece terleme şeklindeyse çok önemli değil çünkü az miktar yağı silerseniz bir süre orası temiz kalır. Bakımlarda çıkan yağ eksilmemişse veya 50-100ml eksilmişse sorun olmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba.
Bende de 2024 model var. Önceki motorum 2022 modeldi ve onda yağ kaçağı olmuştu, yeni motorda henüz öyle birşey olmadı çok şükür.

Siz motoru 14bin kmde ikinci el almışsınız, tahminimce terlemenin sebebi motorun rodajda iken zorlanması olabilir. Eğer sadece terleme şeklindeyse çok önemli değil çünkü az miktar yağı silerseniz bir süre orası temiz kalır. Bakımlarda çıkan yağ eksilmemişse veya 50-100ml eksilmişse sorun olmaz.
Tommy'nin dediği gibi önce silindirdeki vidaları kontrol edin, gevşek varsa sıkın. Eğer terleme devam ederse servise veya ustanıza conta değişimi yaptırın böylece kesin çözüm olur. Ben olsam 20bin km büyük bakımında bu işlemi de yaptırırdım.

Fakat başta sormayı unuttum ama silindir üst kapağından terleme yapıyor diye varsayıyorum çünkü vakalar hep o şekilde oluyor. Eğer farklı bir yerden ise ayrıca değerlendirmek gerekebilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Merhaba.

Tommy'nin dediği gibi önce silindirdeki vidaları kontrol edin, gevşek varsa sıkın. Eğer terleme devam ederse servise veya ustanıza conta değişimi yaptırın böylece kesin çözüm olur. Ben olsam 20bin km büyük bakımında bu işlemi de yaptırırdım.

Fakat başta sormayı unuttum ama silindir üst kapağından terleme yapıyor diye varsayıyorum çünkü vakalar hep o şekilde oluyor. Eğer farklı bir yerden ise ayrıca değerlendirmek gerekebilir.
Terleme alt silindir tarafında oluyor, 20.000km de zaten imkanım olursa motoru İstanbul'a götürüp neyi var neyi yok baktıracağım. Önce şu gevşek vida işine ve yağ seviyesine bir bakayım, cevabınız için teşekkürler.

Şimdi baktım terlemenin çevresindeki vidalar sıkı gibi, yağ seviyesine bakmak için motorun soğumasını beklemem lazım. Orayı temizlemek için tazyikli su olur mu? Bezle oraya ulaşmak biraz zor gibi.

s5d4san.jpg
nbynuqw.jpg

Durum bu şekilde, 2. fotoğraf bezle sildikten sonraki hali. Alt dedim ama kirli diye, belki üsttendir bilmiyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu motorun niye 3-4 farklı görüntüsü var birinde depo kısmında ne bir detay ne bir yazı ne bir amblem hiçbirşey yok
bazılarında depoda 200 yazıyor bazılarında da çizgili ve üstünde tvs nin logosu var bunların arasındaki fark nedir tam olarak

Bayi montajlarken bazılarına sticker koyarken bazılarına koymuyor bildiğim bu
Kısaca sıfır alırken kendiniz sticker setini istiyorsunuz onlar montajlıyor

reo

Ben de 2024 model motorumu bayiden alırken tüm stickerleri bir poşet içinde elime verdiler. Kendim yapıştırdım. Hepsini olması gereken yerlere doğru biçimde yapıştırdım.

Servislerde yapıştırılan stikerlerde çok farklı hatalar oluyor. Sanırım yeni modelleri fabrikada yapıştırıyorlar çünkü yenilerde hatalı yapıştırma görünmüyor.

Ben de 2024 model motorumu bayiden alırken tüm stickerleri bir poşet içinde elime verdiler. Kendim yapıştırdım. Hepsini olması gereken yerlere doğru biçimde yapıştırdım.

Servislerde yapıştırılan stikerlerde çok farklı hatalar oluyor. Sanırım yeni modelleri fabrikada yapıştırıyorlar çünkü yenilerde hatalı yapıştırma görünmüyor.
yani bir fark olmuyor demi hocam aralarında

o şeritleri falanda mı yanında veriiyorlar sen takıyorsun

reo

yani bir fark olmuyor demi hocam aralarında

o şeritleri falanda mı yanında veriiyorlar sen takıyorsun
Evet 2023 model ve sonrası hep aynı, yalnız 2022 modeller bir önceki kasa.

Şeritten kastınız nedir anlamadım ama tüm stickerler ya montajlı olmalı ya da size vermeli bayi. Bayiye sorun alırken.

reo

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Resimdeki motora dikkatle bakarsanız arka selenin üzerinde duran dosya gibi birşey var, sanıyorum stickerler onun içinde sahibini bekliyor.

Ben alırken bayiye sordum neden fabrikada veya serviste yapıştırmıyor ayrı veriyorsunuz diye; bazı müşteriler yapıştırmak istemiyor sade rengi seviyor demişlerdi.
Sade rengi sevenlerden biriyim, çamurluktaki ve jantlardaki hariç kırmızı renkli çıkartmaların hepsini çıkarttım. Apache, RTR ve ve TVS Racing yazıları duruyor sadece. Motorun mavisiyle çıkartmaların kendi mavi tonu tutmuyor çünkü.

Arkadaşlar bu ısınırken stop etme sorununu nasıl çözeceğiz yav? Bu sorunu yaşayıp çözebilen var mı? Değişmedik şey kalmadı hava filtresi buji benzin filtresi vs yeni sadece akü kaldı bir de TPS sensörü.. şans varsa 1 defa stop ediyor ama yoksa 2 3 defa stop etmeden ısınmıyor ne yapacağımı şaşırdım

reo

Arkadaşlar bu ısınırken stop etme sorununu nasıl çözeceğiz yav? Bu sorunu yaşayıp çözebilen var mı? Değişmedik şey kalmadı hava filtresi buji benzin filtresi vs yeni sadece akü kaldı bir de TPS sensörü.. şans varsa 1 defa stop ediyor ama yoksa 2 3 defa stop etmeden ısınmıyor ne yapacağımı şaşırdım

Benim motor da aynı hareketi yapıyor üstelik kışın yoktu yaz gelince başladı. Buji ve özellikle aküyü kontrol etmek istiyorum ancak üşendiğimden dolayı henüz bakamadım. Böyle kullanmaya devam ediyorum.
Tps kontrol edilirse iyi olur; "kirlenince yapar emizlemek gerekir" demiş sosyal medyada bazı insanlar.

Benim motor da aynı hareketi yapıyor üstelik kışın yoktu yaz gelince başladı. Buji ve özellikle aküyü kontrol etmek istiyorum ancak üşendiğimden dolayı henüz bakamadım. Böyle kullanmaya devam ediyorum.
Tps kontrol edilirse iyi olur; "kirlenince yapar emizlemek gerekir" demiş sosyal medyada bazı insanlar.
Ben rtr yı satıp dominar 250 aldım
Bilgi amaçlı yazayım ( stop etme için denediğim şeyler )
Hava filtresi, buji, benzin filtresi, yağ ( liqui moly street race ) bunları denedim ben en son aküyü değiştirmeyi deneyecektim ama satınca kaldı. İnsan ister istemez modu düşüyor sattım yani bıktırdı..

Merhabalar bu modeli artık Türkiye'ye getirmiyorlar mı? Hangi bayiye sorsam gelmedi yok diyor.

reo

Merhabalar bu modeli artık Türkiye'ye getirmiyorlar mı? Hangi bayiye sorsam gelmedi yok diyor.

Merhaba.
1 ay kadar önce renkli tft ekranlı ve projeksiyon farlı modeli tanıtılmış. Distribütör firma yıl başında bunlardan getirir sanıyorum. Zaten eskiden beri her iki yılda bir parti getiriyorlar nedense.

Merhaba arkadaşlar.
Kullandığım aksesuarlardan bahsetmiştim daha önce...
Yine duramadım bir tane gösterge ekran koruyucu aldım. Fakat çok dandik yani kalitesiz olduğu için kullanamadım, kısa süre sonra söktüm. Sonra engo marka olanı aldım; bu kaliteliydi ama bunun da mat olanını alarak hata etmişim zira göstergedeki ufak simgeleri ve yazıları okuyamayacak kadar görüntüyü bozuyordu. Bunu da 1 hafta kadar kullanıp söktüm.
Sonra gp kompozit firmasından aldım, bu da ucuz bir üründü ama heralde gp kötü ürün satıp adını kirletmez diye düşündüm. Fakat hayal kırıklığı oldu.
Sonuç olarak ekran koruyucu bulamadım.
Ama hangi cihaz olursa olsun ekran çizikleri beni çok rahatsız eder, bu nedenle ekran koruyucu mutlaka kullanmak istiyorum.
Sanırım daa önce Dominara yaptırdığım gibi bir oto aksesuarcıya gidip şeffaf film yaptıracağım.

Son düzenleme:
Merhaba saygıdeğer arkadaşlar motorum 23 bin kmye geldi şuana kadar bi sorun yaşamadım bu kilometreye kadar. Sorum şu: balata değişeceğim ama hangi balatayı tavsiye edersiniz? Orjinalden devam mı edeyim? Ask diye bi marka var ucuz f/p onu çok öneriyorlar kullanan varsa performansı hakkında bilgi verirse çok sevinirim. Yahut başka marka bi balata varsa bu iyidir dediğiniz duymak isterim. 3-5 fiyat fazla olmuş çok sıkıntı değil fren en önemli şey bu konuda en iyi performansı almak isterim. Birde 23 bin km boyunca orjinal ceat lastiği kullandım ve şuan arka teker bitik durumda ben anlas tournee sport düşünüyorum lastik konusunda da deneyimli arkadaşların tavsiye ve görüşlerini rica ederim.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Merhaba saygıdeğer arkadaşlar motorum 23 bin kmye geldi şuana kadar bi sorun yaşamadım bu kilometreye kadar. Sorum şu: balata değişeceğim ama hangi balatayı tavsiye edersiniz? Orjinalden devam mı edeyim? Ask diye bi marka var ucuz f/p onu çok öneriyorlar kullanan varsa performansı hakkında bilgi verirse çok sevinirim. Yahut başka marka bi balata varsa bu iyidir dediğiniz duymak isterim. 3-5 fiyat fazla olmuş çok sıkıntı değil fren en önemli şey bu konuda en iyi performansı almak isterim. Birde 23 bin km boyunca orjinal ceat lastiği kullandım ve şuan arka teker bitik durumda ben anlas tournee sport düşünüyorum lastik konusunda da deneyimli arkadaşların tavsiye ve görüşlerini rica ederim.
Kuru yolda motoru yatırmadan sakin kullanırım diyorsan Anlas Tournee Sport iyi bir seçenek, balata için ucuza kaçma derim. Fren mesafesi ve viraja önem veriyorsan Anlastan daha kaliteli bir lastik almalısın. Mümkünse Radyal olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar