Uzun Turlar için 2008 / K 1200 GT vs Muadilleri

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
adam tur motoru soruyor nc al v storm al diyorlar sadece yaşı genç km az diye fakir piskolojisi böyle oluyor sanırım
bir arkadaşım k 1200 gt kullanıyor 6 yıldır onda gezmediği yer kalmadı türkiye gürci rusya hiç yolda kaldığını duymadım görmedim bu adam benim 10 yaş daha yeni afrika mı beğenmiyor koltuk ısıtma hız sabitle vs yok diye yeni ve az km olması onu cezbetmeye yetmiyor ben biniyorum motora yola çıkıyor intercomu açıyorum araba bu kadar konforlu değil diyor
v storm veya nc bindim kesinlikle rüzgar manyağı oluyorsun çünkü ön göğüsleri çok ince omuzlara öyle bir rüzgar vuruyor ki aklın durur ha uzun yol yapılır mı evet ama 125 cc ona ile de uzun yol yapılır ona bakarsan yani uzun yol konforları sıfır

Teşekkür ederim değerli forumdaşım.
Rüzgar yemek istemiyorum çünkü yeteri kadar rüzgar alıyorum hali hazırda. Ve uzun yolda da konfor / hız benim için çok önemli.
Araba ile seyahat etmek son yıllarda fazlası ile sıkıcı olduğu için araba konforunda veya ona yakın ama son derece atik/hızlı/haz veren bir motor aradığım için forumdan fikir istedim. Arabaya artık mabadımı koymak dahi istemiyorum, koyarsam da hanım sağolsun arabayı kendisi kullanıyor ben de işletme maliyetlerini karşılıyorum :)
Burada az ya da çok yorum yapan tüm arkadaşlarımın görüş, fikir, tecrübelerini çok önemsiyorum. Kendimin de ne istediğini çok iyi bildiğim için mantığım K1200 GT dışında pek bir yere götürmüyor beni. Bütçem el verse 2013 ve üzeri R 1200 RT lere de bakacağım ama bütçe maalesef uygun değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@F54 NC750 yi konu sahibi ekledi listeye , K1200GT soran adama biz NC tavsiye etmedik 😅 ikisini yanyana görünce NC daha hayırlı olur diye yorumladım ama arkadaşda Hayabusa varmış K1200 de caizdir diyorum , @Ahmet Buğra K1300 sormuşsun TR de var mı diye , evet vardı ilanlarda da şu an satan yok sanırım..

Bugün merak edip bir bakayım dedim, https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-keskin-otomotiv-den-hastasina-1246681114/detay
Deli bi rakam, aslı astarı yok benim gözümde.
2009 model 80 bin km ve 850 bin TL

adam tur motoru soruyor git gt 1200 al de fjr 1300 de paneuropan'al de nc'ne ya:confused: yavan et saman gibi kalır diğer motorların yanında
sende'de değişik birşeyler var millete nc al diyon kendin bmw ye biniyorsun
:) nc için ben seçenekler arasında "olabilir mi" acaba diye yazmıştım. Ve tamamen yazıldığı gibi "satış sonrası, yakıt tasarrufu vs....ama gerçekten beni haz anlamında asla mutlu etmeyeceğine artık eminim.
Maalesef bütçe kısıtlı olunca da belli bir modelin üzerine çıkamıyoruz, haliyle seçenekler de azalıyor.
K 1200 GT den devam edeceğiz, alım yaparsam veya bakmak için belirlediğim motosikletler olursa yine buradan paylaşmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Teşekkür ederim değerli forumdaşım.
Rüzgar yemek istemiyorum çünkü yeteri kadar rüzgar alıyorum hali hazırda. Ve uzun yolda da konfor / hız benim için çok önemli.
Araba ile seyahat etmek son yıllarda fazlası ile sıkıcı olduğu için araba konforunda veya ona yakın ama son derece atik/hızlı/haz veren bir motor aradığım için forumdan fikir istedim. Arabaya artık mabadımı koymak dahi istemiyorum, koyarsam da hanım sağolsun arabayı kendisi kullanıyor ben de işletme maliyetlerini karşılıyorum :)
Burada az ya da çok yorum yapan tüm arkadaşlarımın görüş, fikir, tecrübelerini çok önemsiyorum. Kendimin de ne istediğini çok iyi bildiğim için mantığım K1200 GT dışında pek bir yere götürmüyor beni. Bütçem el verse 2013 ve üzeri R 1200 RT lere de bakacağım ama bütçe maalesef uygun değil.

Bugün merak edip bir bakayım dedim, https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-keskin-otomotiv-den-hastasina-1246681114/detay
Deli bi rakam, aslı astarı yok benim gözümde.
2009 model 80 bin km ve 850 bin TL
2009 model 80bin km de 850bin tllik motora gp kompozitin sis farlarını takmış zaten adamlar galericiler motosiklet işine girerse böyle oluyor kendi boklarında boğulsunlar

Kim demiş Vstrom da rüzgar yendiğini 😮 kullananlara sordunuz mu ?
2004 ilk kasayı orjinal camı en üst kademede 80.000 , 2013 orta kasayı tur camıyla 110.000 km kullandım boy 1.90 hiç rahatsız olmadım ,

Cyan'da 1.90 , son kasa Vstrom 650 si var tur camı ile gayet konforlu sürdüğünü söylüyor , hele göğse rüzgar yenmesi falan imkansız ,

1.70 biri için standart camı bile gayet yeterlidir , eski ve yeni kasa 1000 likde aynıdır ikisinide kullandım , en yeni kasa 800 lük olanı test etmedim ama tur camı veya ekstra aparat uzun boylular için iyi olur gibi göründü bana incelerken..

F54

2004 2011 ARASI İÇİN RÜZGAR ALMIYOR ben o kasayı 2 defa 3 4 ay aradım bulamadım 2014 te 2000 km de motor almadım sırf rüzgar yüzünden
uzun yol yapan adam için rüzgar gerçekten yorucu oluyor benim için fark etmez ben tenere 660 ile 1 günde 1215 km yol yaptım afrika ile 1275 km yol yaptım fakat herkes de bu kondisyon yok
ama o arkadaşım bir günde 1300 km teker çeviriyor
imkan olsa kesinlik garajımda bu tarz bi motor olurdu kamp vs işlerini de bırakmadığım sürece de afrika ya binerim veya muadili bir motosiklet 1200 gt alsam onunla da yaylaya çıkmaya çalışırım o yüzden uzak duruyorum

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhaba değerli forum üyeleri.
Objektif fikirlerinizi rica ediyorum ve özellikle bu modelde tercübeli olanlar varsa aramızda yorumları benim için son derece değerli olacak.
Kısaca şöyle izah edeyim.
Şehir dışı turlarım için, ki bu turlar genellikle tek başına olacak ama artçı konforunu da kesinlikle çok önemsiyorum, bir Touring motor almayı düşünüyorum. Kış mevsimi haricinde kullanacağım, genellikle asfalt ( 80 ), zaman zaman stabilize köy yollarında da (20 ) kullanılabilir.
Şu anda kullandığım ve uzun yol performanından pek memnun olmadığım Forza 250 nin yerine geçecek. Dolayısı ile yükleme kısmı önemli, seyahat sırasında konforlu olmayı seviyorum.
Bütçe 450.000 TL Max
İhtiyaç duyduğum ve veya mutlak olmasını istediğim özellikler,

Abs / Tcs
Minimum titreşim ve ideal beygir/tork
Otm ön cam
İyi bir Aerodinamik
Isıtmalı elcik ve koltuk
Güçlü bir motor
Rahat oturma posizyonu,
Artçı konforu
Orjinal Top Case ve Yan Çantalar
Tubeless lastikler

Üzerinde durduğum birkaç model var.
K1200 GT ( Özellikle 2008 model ve çok iyi bakılmış bir model bakıyorum )
VFR 1200 F ( Çok beğendiğim fakat yakıt olarak bir hayli müsrif bir model )
NC 750 ( Bu tamamen kendime "mantıklı ol, macera arama, akıllı olmaya devam et" düşünceleri ile uzak alternatif olarak listeme girdi )

Düşünmediğim modeller ( daha çok var fakat yazamadım )
FJR 1300
GTR 1400
Pan Europan
R 1200 RT vb
Ve bu ilan için düşünceleriniz nedir, bu motoru bilen var mıdır? Konuya ilginizi eksik etmezseniz sevinirim.
Öte yandan ilgimi çeken hemen her motorun pek çok inceleme videolarını, yurt içi ve yurt dışı sitelerden inceleme yazılarını izledim/okudum.
Hem sohbet edelim hem de bilgileri güncelleyelim istiyorum.
Teşekkürler, selamlar.
Bence tarifinizdeki motoru ilandaki BMW K1200GT karşılıyor. Alın keyfinize bakın. Bakımlı ve tertemiz duruyor. Vallahi benim bile kafam karıştı. Tiger'ı satıp BMW'mi alsam acep🤪

Motosikleti
Yamaha XSR700
Konudaki bütün mesajları okumandım ancak şunu diyebilirim, 450 bine uzun yol için motosiklet arayışında olsam Tracer 700 alırdım. O fiyatlara en temiz bulabileceğin motosikletlerden birisi. 2-3 yaşında en fazla 10bin kmde çok fazla Tracer 7 bulunabilir. Her türlü uzun yolda da (beklenti çok çok yüksek değilse) üzmez. Eski model premium motosiklet almak bence riskdir. Güncel satışı olan modellerin yürütme maliyeti her zaman daha uygun olur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Konuya tıklayınca doğrudan son sayfaya getirdi. Öncekileri okumadan anladım ki yine "benim V Strom" önerilmiş :) Suzuki fonluyor mu forumu nedir yahu?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Konuya tıklayınca doğrudan son sayfaya getirdi. Öncekileri okumadan anladım ki yine "benim V Strom" önerilmiş :) Suzuki fonluyor mu forumu nedir yahu?
Yok, vstrom önerilmedi, birileri gelip vstrom önermesinler diye bu sefer onlardan önce davranıp ben vstromdan bahsettim. Ama arkadaşı vstrom kesmez, onun ilacı K1200GT. vstrom alsa da ah keşke K1200GT alaydım diyecek hep aklında kalacak, bence aklında kalmasın alsın.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yok, vstrom önerilmedi, birileri gelip vstrom önermesinler diye bu sefer onlardan önce davranıp ben vstromdan bahsettim. Ama arkadaşı vstrom kesmez, onun ilacı K1200GT. vstrom alsa da ah keşke K1200GT alaydım diyecek hep aklında kalacak, bence aklında kalmasın alsın.
Ohh, neyse...:)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Merhaba değerli forum üyeleri.
Objektif fikirlerinizi rica ediyorum ve özellikle bu modelde tercübeli olanlar varsa aramızda yorumları benim için son derece değerli olacak.
Kısaca şöyle izah edeyim.
Şehir dışı turlarım için, ki bu turlar genellikle tek başına olacak ama artçı konforunu da kesinlikle çok önemsiyorum, bir Touring motor almayı düşünüyorum. Kış mevsimi haricinde kullanacağım, genellikle asfalt ( 80 ), zaman zaman stabilize köy yollarında da (20 ) kullanılabilir.
Şu anda kullandığım ve uzun yol performanından pek memnun olmadığım Forza 250 nin yerine geçecek. Dolayısı ile yükleme kısmı önemli, seyahat sırasında konforlu olmayı seviyorum.
Bütçe 450.000 TL Max
İhtiyaç duyduğum ve veya mutlak olmasını istediğim özellikler,

Abs / Tcs
Minimum titreşim ve ideal beygir/tork
Otm ön cam
İyi bir Aerodinamik
Isıtmalı elcik ve koltuk
Güçlü bir motor
Rahat oturma posizyonu,
Artçı konforu
Orjinal Top Case ve Yan Çantalar
Tubeless lastikler

Üzerinde durduğum birkaç model var.
K1200 GT ( Özellikle 2008 model ve çok iyi bakılmış bir model bakıyorum )
VFR 1200 F ( Çok beğendiğim fakat yakıt olarak bir hayli müsrif bir model )
NC 750 ( Bu tamamen kendime "mantıklı ol, macera arama, akıllı olmaya devam et" düşünceleri ile uzak alternatif olarak listeme girdi )

Düşünmediğim modeller ( daha çok var fakat yazamadım )
FJR 1300
GTR 1400
Pan Europan
R 1200 RT vb
Ve bu ilan için düşünceleriniz nedir, bu motoru bilen var mıdır? Konuya ilginizi eksik etmezseniz sevinirim.
Öte yandan ilgimi çeken hemen her motorun pek çok inceleme videolarını, yurt içi ve yurt dışı sitelerden inceleme yazılarını izledim/okudum.
Hem sohbet edelim hem de bilgileri güncelleyelim istiyorum.
Teşekkürler, selamlar.

Sanirim forumdaki en deneyimli GT kullanicisi benim ve su anda da 2008 model bir tanesini aktif olarak kullaniyorum.

Aradiginiz özellikleri %100 karsilayan motor K1200GT dir.

2008 modeli en dolu modelidir

Kuru karter sistemi kullandigi icin yag kalitesinde , seviyesinde veya yag bakiminin zamaninda yapilmayarak özelligini kaybetmesi durumunda debriyaji cok kisa sürede sorun yasatir ve sadece balata degisimi ile sorun cözülemez set olarak degismesi gerekir. Piyasadaki motorlarin %90 inda bu sorun mevcuttur fakat maliyetinden dolayi motor sahipleri bu ise girismezler. Bu probleme sahip motorlardaki belirtiler ; kemikli vites gecisleri , bosa kolayca gecmeme , ileri seviyelerde ise motorun debriyaj cekili iken dahi yürümeye istekli olmasi durumlaridir.

Saglikli bir GT nin vites gecisleri pamuk gibi ve cok sessizdir.

Makinasinda debriyaj disinda zayif noktasi yoktur, Kendi ailesi icerisinde en düsük güce sahip versiyon GT oldugu icin motor ömrü oldukca uzundur. Saglikli bir GT icin 100 bin km nin bir önemi yoktur.

Ilandaki motor hakkinda sadece resimlere bakarak yorum yapmam dogru olmaz . Eger bir GT alinacaksa en dogru yol mutlaka Borusan kayitlarina göz atmak ve Borusanda detayli expertiz yaptirmaktir.

Maalesef bu makinayi dinleyerek sorunlarini anlayabilmek mümkün degildir.

GT sadece uzun bekleme süreleri sonunda ( 1 hafta veya daha uzun) soguk calismanin ilk iki saniyesinde eteginin altindakileri gösterir , onuda ncak erbabi yakalar. Bunun disinda en sorunlu GT bile bir otomobil gibi mirildayarak sarsintisiz sekilde calisir ve hatasini saklar.

Sevgilerimle

314881010_10160361735433624_5625976912254751391_n.jpg

Ben tercihimi FJR den yana kullandım ve memnunum. O fiyatlara 1 veya 2. Seri FJR alabildipinizden, tcs,ısıtmalı elcik ve sele olmayacaktır. Onun dışında yazdığınız tüm kriterleri karşılar. GTR 1400 ile sınıfının en sportif iki seçeneğinden biridir.

Ha ama ben sahsen k1200-k1300-k1600 de severim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben tercihimi FJR den yana kullandım ve memnunum. O fiyatlara 1 veya 2. Seri FJR alabildipinizden, tcs,ısıtmalı elcik ve sele olmayacaktır. Onun dışında yazdığınız tüm kriterleri karşılar. GTR 1400 ile sınıfının en sportif iki seçeneğinden biridir.

FJR ye olan muhabbetinize büyük saygı duyuyorum ama 2008 GT ile ilk jenerasyon FJR ler arasında dağlar kadar fark vardır. En başta ESA olmak üzere Tempomat gibi özellikler FJR ye ancak 2014 yılında gelebilmiştir (sadece AE versiyonlarına) ama RDC gelmemişti (benim 2014 model FJR emde yoktu)

6 ileri vites kutusu ise GT için her zaman standart iken FJR için bu özellik çok yenidir.

FJR nin GT den daha üstün olan tek yönü gövde üzerindeki ayarlanabilir rüzgar deflektörleridir. Kışın sıcak yazın serin tutarlar.

Sevgilerimle

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Sanirim forumdaki en deneyimli GT kullanicisi benim ve su anda da 2008 model bir tanesini aktif olarak kullaniyorum.

Aradiginiz özellikleri %100 karsilayan motor K1200GT dir.

2008 modeli en dolu modelidir

Kuru karter sistemi kullandigi icin yag kalitesinde , seviyesinde veya yag bakiminin zamaninda yapilmayarak özelligini kaybetmesi durumunda debriyaji cok kisa sürede sorun yasatir ve sadece balata degisimi ile sorun cözülemez set olarak degismesi gerekir. Piyasadaki motorlarin %90 inda bu sorun mevcuttur fakat maliyetinden dolayi motor sahipleri bu ise girismezler. Bu probleme sahip motorlardaki belirtiler ; kemikli vites gecisleri , bosa kolayca gecmeme , ileri seviyelerde ise motorun debriyaj cekili iken dahi yürümeye istekli olmasi durumlaridir.

Saglikli bir GT nin vites gecisleri pamuk gibi ve cok sessizdir.

Makinasinda debriyaj disinda zayif noktasi yoktur, Kendi ailesi icerisinde en düsük güce sahip versiyon GT oldugu icin motor ömrü oldukca uzundur. Saglikli bir GT icin 100 bin km nin bir önemi yoktur.

Ilandaki motor hakkinda sadece resimlere bakarak yorum yapmam dogru olmaz . Eger bir GT alinacaksa en dogru yol mutlaka Borusan kayitlarina göz atmak ve Borusanda detayli expertiz yaptirmaktir.

Maalesef bu makinayi dinleyerek sorunlarini anlayabilmek mümkün degildir.

GT sadece uzun bekleme süreleri sonunda ( 1 hafta veya daha uzun) soguk calismanin ilk iki saniyesinde eteginin altindakileri gösterir , onuda ncak erbabi yakalar. Bunun disinda en sorunlu GT bile bir otomobil gibi mirildayarak sarsintisiz sekilde calisir ve hatasini saklar.

Sevgilerimle

314881010_10160361735433624_5625976912254751391_n.jpg

Üstat çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.
Bu arada sizin GT de çok nefis gözüküyor, eskimeyen bir tasarım, güzel günlerde keyifle sürmeye devam etmenizi diliyorum.
İki gün önce Cumartesi araca bakmaya gittim, motosikletin sahibi ile görüşemedik programımız uymadığı için ama ben detaylı ve rahatça inceleyebildim. Aksilik olmazsa eğer yarın veya Çarşamba günü bir de yüz yüze konuşacağız. Motosiklet alırken aynı zamanda sahibini tanıyabilmek de önemli diye düşünüyorum.

Motorla alakalı;
Ufak tefek, zihni sinir bir iki eksiği var. Örneğin alttaki resimde sürücü selesinin takozlarından sol taraftaki eksikti, bugün takıldı ( silindir şeklindeki plastik parça, selenin gövdyede sabit şekilde oturmasını sağlıyor ).
Debraj svicinin değişmesi gerekecek, selede mercimek büyüklüğünde bir hata var belli belirsiz ve de gidon üzerindeki tuşların kimisinde kullanmaya bağlı yazıları/şekilleri görsel olarak bir hayli zayıflamış ( eğer bulursam bu parçaları, elbette motoru satın alırsam, değiştireceğim yüksek maliyet çıkmayacaksa.)
Bunun dışında K1300 GT şanzımanı Yunanistandan getirilerek revize edilmiş ve takılmış. Buna neden ihtiyaç duyuldu, ne zaman yapıldı onu yüz yüze soracağım.
Lastikler 2023 yaz ayında Michelin Road 4 GT olarak değişmiş, iyi durumda. Karenajlarda çizik, ezik, hasar, tamir vb bir durum yok, tüm vidalar yerli yerinde ve sapasağlam.
Yan sağ göz, kilidi, arka ve yan çantaların mekanizmaları çok sağlıklı.
İlk çalıştırmada gözüme bir şey çarpmadı, amortisörlerde gözle görülen bir yağ kaçağı/izi, blok üzerinde bir darbe/sürtme izi, fren disklerinde bir yamukluk, disk bağlantı perçinlerinde bir boşluk veya benzer bir hata göremedim.
Elektronik olarak her şeyi aktif çalışmakta.

"Sağlıklı bir GT nin vites geçişleri pamuk gibidir" yazmışsınız. Hemen herkes GT nin vites geçişlerinin, hatta Bmw lerin vites geçişlerinin biraz kemikli olduğunu söylüyor. Hatta yurt dışı sitelerinde forumlarda ve de bu makinayı test eden yabancı bloggerların da kullandıkları GT nin vites geçişlerinde, özellikle de ilk viteste, sarsıntılı geçişin karakteristik olduğu söylenmiş. Bu biraz canımı sıkmadı değil çünkü sert vites geçişlerini ben de pek sevmem.
İlk denemede debraj çekili iken makine yürümeye çalıışyor mu, geçişler sağlıklı mı sessiz mi tavsiyeler doğrultusunda ilk buna bakacağım, burada da paylaşacağım.

Selamlar

l4e3l0x.jpeg

FJR ve GTR 1400 baktım.
Yamaha teknoloji olarak çok eski, yani 2016 ve üzeri almam gerekir ki o kadar bütçe ayırmak istemiyorum. Ayrıca 40 kg daha ağır ve daha düşük bir beygire sahip, tork olarak bir miktar artısı var, yakıt olarak sanırım aşağı yukarı aynı seviyedelerdir, siz kendi motorunuzla alakalı model km yakıt bilgilerini paylaşırsanız bilgimiz artsın.
Ayrıca Yamaha markasına oldum olası ısınamadım, sanırım alacağım tek modeli T Max 560 olur :)
Kawa için de benzer şeyleri yazabilirim, çok ağır öncelikle, beygiri ve torku nerdeyse GT 1200 ile aynı ve yakıtı da sanırım 2 lt kadar yukarıda ama özellikle her iki motorun seçeneklerimin arasında olmamasında üç ana düşünce var.

Tasarım
Donanım eksikleri
Ağırlık .

Selamlar

Son düzenleme:
Silik düğmeler için hazır damla stiker var direk üstüne yapıştırabiliyorsunuz , maliyet olarak çok komik bir rakkama gelir , Facebook Bmw gruplarından bu stickerları üretenlere ulaşabilirsiniz..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar