Uzun Turlar için 2008 / K 1200 GT vs Muadilleri

2-3 ay sonra görüşelim. 1200'ü almamda 1250'yi satabilirim :)
Arkadaşa önerdiğin için yazdım onun adına , bir üst mesajda da 1200 lük alma yazmış bulunduk tüh 😬
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizin yazıyı yakın gözlüğü ile şöyle okudum. Parayı bulursam Vstromu arkadan si..p hemen multistradaya yöneleceğim...
Yapar o yapar 😁

Motosikleti
1190 ADV
Bu makinenin 2008 olan modellerinde tüm sıkıntılar çözüldü diye biliyorum. Gaz kolu tempimesine gelirsek böyle bir sıkıntı okumadım yaptığım araştırmalarda. Benim size sorum, bu modelde ( sonuç olarak eski bir model ve km yapmış ) kronik bir şeye denk geldiniz mi?
Yani "ulan yeter artık ne çektirdin be" diyebileceğiniz bir şey oldu mu? Bir de kullandığınız motoru kaç km aralığında kullandığınızı ve kaç model olduğunu söyleyebilir misiniz? Mesela kaç km bir lastik değişimi istedi sizden? Sonuçta ağır bir motor. Hayabusa 6000 km ön 3000 km de bir arka lastik istiyor örneğin. Km de 5 lira yakıyorsa 4 lira da lastik masrafı oluyor :)

Şehir içindeki eksi yanlarından söz ettiniz,
Ben şehir içinde kullanmayacağım, tamamen tur için alacağım. Kontağı açtığımda Silivri - Kadıköy - Silivri - Eskişehir - Karadeniz - Akdeniz rotalarım oluyor düzenli. Bu yollarda konforlu güvenli hızlı seyahat etme niyetim var.

Unutmadan,
Motorunuzu kullandığınız süre boyunca servis hizmetini nerden aldığınızdan ve parça/usta konularından da söz ederseniz çok sevinirim.

Benim kullandığım motor 2006 modeldi. Bahsettiğim sorun sıcak havalarda uzun süre sabit hız gidersem ortaya çıkıyordu. BMW bu soruna karşı havafiltresi kutusunu yenilemiş. Ben genleşip sıkışma yapan valfin parçasına müdahele ederek çözmüştüm. Bunun dışında kronik bir sorun hatırlamıyorum motosikletle ilgili. Fren balataları normalde sensörlü ve pahalı. Sensör birkez yanarsa, bu serviste söndürülüyor. Ben daha uygun fiyatlı olduğu için sensörsüz balata takıp ışığıda sallamıyordum. Göstergede kırmızı yanan bir ışık sadece.

En az 30bin km binmişimdir. Tam kilometresini hatırlamıyorum şimdi, bayağı oldu satalı. Buna göre 30bin de alıp 60bin de falan sattım heralde. Lastik olarak Pirelli Angel GT kullanıyordum. Bu lastiğin A serisi K1200GT gibi ağır motorlara göre yapılmış. 15-20bin km rahat kullanırsınız bir lastik takımını. Düzgün kullanımda 100km de 5-6 litre arası yakıt tüketir.

Problem olarak, şaft arka keçesi yağ kaçırdı. Kendim değiştirdim. Hidrolik debriyaj hortumu yırtıldı, kendim değiştirdim. İmmobilizer bir iki kez sorun çıkardı, motor çalışmadı falan anahtarı temizledim düzeldi. Elimden geldiği kadar motorlarımın bakımını tamirini kendim yaparım o yüzden servis tavsiyesinde bulunamayacağım. Fakat şaft vs yürür aksamda R1200GS'le ortak parçaları mevcut. Motor bloğu da K1200LT-GT-S-R modellerinde kullandılığı için birçok parça uyumludur.

Forza'dan başka motor tecrübeniz yoksa K1200GT için biraz daha düşünün ama. Çünkü hem çok güçlü hem ağır bir motor. 100'den 130'a çıkması 1 saniye belki daha az süren bir motosiklet.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
NC750 alsam mı acaba diyen biri kesinlikle K12000 veya Vfr1200 almamalı

Ya Nc den devam et yada benzer ebat ve hacimde Vstrom , Versys , Tracer7 olabilir..

Teşekkür ederim değerli fikirlerine. Benim ya ondan devam et ya da böyle ilerle vb kalıplarım pek olmaz. Yani motora başlarken 250 cc svartpilen aldım ama cb250 r da alabilirdim veya çin malı bir 125 cc scooter ile de başlayabilirdim. Yani tamamen mantık dışı hareket ediyorum. Zaten orada da izahını yapmıştım.
Şu anda da birbiri ile alakasız üç tane motor kullanıyorum ve yine açıkladığım nedenler ile K1200 GT için fikirlerinizi rica ettim. NC ye gelene kadar Crossrunner X lerden Tenereye, Triumph Tiger 900, F700, vs vs vs yani o kadar çok model baktım ve inceledim ki burada kafanızı şişirmeyeyim boşa.

V-Storm çok övdü herkes, bütçe dahilinde ne varmış bir daha göz atacağım.
Tracer 700/900 göstergesi çok itici, Casio saatlerden bir farkı yok.
Kawasakiyi seviyorum, güzel marka, hali hazırda kullanıyorum da ama Versy estetik olarak bana hitap etmedi. Sevemedim bir türlü
O klasmanda benim tasarım bakımından en beğendiğim motor Tiger Sport 660. Fakat aradığım özelliklerden hiçbirisi yok nerdeyse.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
uzun yol yapmak için 15 yıllık 300kg aletler artık bence mantıklı değil o yolları artık orta sınıf advler de konforlu bi şekilde yapılabiliyor üzerine arazide 300kg bi aletin yeri yok %80 asfalt %20 arazi olduğu için sizin yerinizde olsam multistrada v2 mümkünse s alırdım

Motosikleti
Forza'dan başka motor tecrübeniz yoksa K1200GT için biraz daha düşünün ama. Çünkü hem çok güçlü hem ağır bir motor. 100'den 130'a çıkması 1 saniye belki daha az süren bir motosiklet.

Yok yahu, Forzadan inip direkt bu motora binecek kadar çıldırmadım henüz :)
GSX-R 1300, Z900 RS, Şehir içi git gellerde de Forzayı kullanıyoruz.
Tabi hiçbirisi bir Touring değil, o nedenle BMW bir hayli ilgimi çekiyor.
İncelemelerde, bu motorlarda zamanında antifiriz değişimi olmadığı için radyatörlerinde sorun olduğu ve pahalı bir revizyonla düzeldiğini okumuştum sadece.
Vites geçişlerindeki sertliği bilmiyordum. Bu arada Vitesleri yukarıya doğru mu yoksa aşağı doğru mu yükseltiyordu? Sanırım bu forumda, çok eski konularda vitesi yukarı doğru yükselttiğini yazmış bir forumdaş. Bir başkası ise yanıldığını söylemiş.

Motosikleti
1190 ADV
Aklıma gelen birkaç ilave yapayım.

İlandaki motora yeni baktım. Çok temiz duruyor gerçekten. 113bin km bu motor için hiçbirşey.

Debriyaj balataları diğer motorlardaki gibi tek tek sökülüp değişmiyor, komple kapalı sistem yapmışlar diye hatırlıyorum. O şekilde değişmesi gerek.

R1200GS K1200GT'ye göre daha konforlu bir motor. Daha geniş yelpazede bir kullanım sunar. Ama K1200GT'den aldığım zevkin 10'da 1ini bile vermedi R1200GS. Şimdiki motorumdan sonra bana R1300GS mi yoksa K1300GT mi diye sorsalar düşünmeden K serisi derim. R serisi GS ler benim gözümde çok konforlu güvenlikli teknolojik ulaşım aracı. Öyle birşeye ihtiyacım olsa arabaya binerim :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Vstrom tam olarak bütçe dostu, tasarım harikası sayılmaz ama iş görür. 650'ye bütçe her türlü yeter Hatta 2021-2022 model dolu model var. Bütçe az daha yukarıya zorlanırsa 800'de bulunur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
şimdi espresso abi gelir v-strom der diyen genç kardeşler gelmeden ben önce davranıp yazayım. :)
...

Kafileye katılıp v-strom demeye gelmiştim. Görev başarı ile tamamlanmış. Çıkış yapıyorum.

V-Strom önermeye çok geç kalmışım, yazık olsun bana.

Abi benim Vstromum yok. Hiç kullanmadım da ama ben bile Vstrom önerecektim.
Nasıl ruhumuza işlediyse. :D

V-Strom ile aşkımız bir son bahar akşamında motosiklet servisinde başladı. Çıkışa yakın bakımı yapılırken hızlanması için servise gitmiştim, bakımı yapıldıktan sonra çalıştırmıştık o sakin fıtı fıtı çalışması ve sadeliği benim kalbimi çaldı.

İşte o gün bugündür V-Strom ile bir bağım var.

Parayı bulursam V-Strom'u akıldan silip hemen Multistrada'ya yönelirim, bizim aşkımız para bulana kadar. :D

NC750 alsam mı acaba diyen biri kesinlikle K12000 veya Vfr1200 almamalı

Ya Nc den devam et yada benzer ebat ve hacimde Vstrom , Versys , Tracer7 olabilir...

Vstrom tam olarak bütçe dostu, tasarım harikası sayılmaz ama iş görür. 650'ye bütçe her türlü yeter Hatta 2021-2022 model dolu model var. Bütçe az daha yukarıya zorlanırsa 800'de bulunur.

Yani NC'nin girdiği bir listeye V Strom girmezse ayıp olur. 450k bütçeye de (az da pazarlıkla) yeni kasa dolu bir örneği alınabilir...

K serileri vs. güzel ancak bu kadar pahalı motorların 10-15 yıllık kullanılmışları oldukça riskli olabilir diye düşünüyorum.

(Şimdi mesajların geri kalanını okuyayım, sona kadar gelmeden yazmıştım...)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
amatorluk yapma ahmet.

senin motorun africa twin. sana 420.000 e olur benim motor.

iyi birine benziyosun.

ilk sahibinden full yetkili servis ve en onemlisi 60.000 km ortalama tüketimim 4.1 lt/100 km.

tabiki kazasız..amator muyuz,??

km ise 140.000 civarı. rodajı bitti gibi dusun. honda bu honda ölümsüz.

Motosikleti
Aklıma gelen birkaç ilave yapayım.

İlandaki motora yeni baktım. Çok temiz duruyor gerçekten. 113bin km bu motor için hiçbirşey.

Debriyaj balataları diğer motorlardaki gibi tek tek sökülüp değişmiyor, komple kapalı sistem yapmışlar diye hatırlıyorum. O şekilde değişmesi gerek.

R1200GS K1200GT'ye göre daha konforlu bir motor. Daha geniş yelpazede bir kullanım sunar. Ama K1200GT'den aldığım zevkin 10'da 1ini bile vermedi R1200GS. Şimdiki motorumdan sonra bana R1300GS mi yoksa K1300GT mi diye sorsalar düşünmeden K serisi derim. R serisi GS ler benim gözümde çok konforlu güvenlikli teknolojik ulaşım aracı. Öyle birşeye ihtiyacım olsa arabaya binerim :)

Bu arada ben s.com sitesinde K1300 GT göremedim. Satan mı yok, TR ye mi gelmedi şu an hiç akıl yürütemiyorum. Borusan illa ki getirmiştir bu modeli diye düşünüyorum.

Evet tasarım harikası olmadığı kesin :) Valla ona da bi bakalım, değerlendirelim. Çünkü "yahu şu yol nereye gidiyormuş" diye girdiğim pek çok yol olmuştur. Ağır bir Touring ile öyle bir riske girilmez.

Yani NC'nin girdiği bir listeye V Strom girmezse ayıp olur. 450k bütçeye de (az da pazarlıkla) yeni kasa dolu bir örneği alınabilir...

K serileri vs. güzel ancak bu kadar pahalı motorların 10-15 yıllık kullanılmışları oldukça riskli olabilir diye düşünüyorum.

(Şimdi mesajların geri kalanını okuyayım, sona kadar gelmeden yazmıştım...)

Valla kesinlikle riskli, Zaten bu yüzden de sizlere soruyorum.
Evet böyle bir motorda 110xxx km ler başlangıç km leri deniyor ama elbette kullanan bilir.
Bir diğer olayı da, bu tip bir motor aldıktan sonra satılması da hiç kolay olmayacaktır ama ben araçlarımı seçerken bu durum hiçbir zaman ana belirleyici etken olmadı, burada da olmayacak.

nc benim gözümde vitesli bi maxi scooter v stromla vs kıyaslanacak bi alet değil

Aynı şeyi düşünüyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
amatorluk yapma ahmet.

iyi birine benziyosun.

ilk sahibinden full yetkili servis ve en onemlisi 60.000 km ortalama tüketimim 4.1 lt/100 km.

Ne zaman başın sıkışırsa sym+ 250kTL'ye derdini alırım.

Motosikleti
amatorluk yapma ahmet.

iyi birine benziyosun.

Sağol Burak
Africayı bir arkadaşım var, çok beğeniyor, ona tasviye ederim senin için söz.
Ama kaç model, hangi tip vs. Pek bilmediğim bir motor kusura bakma.

Bu arada VFR 1200 F için hiç kimse bir fikir belirtmedi, yok mu dolu dolu bir görüş.
Yani tipi muazzam, son derece güçlü, yakıtı da son derece üzücü :)

Ne zaman başın sıkışırsa sym+ 250kTL'ye derdini alırım.

yazdığına sevindim. dedim adam küstü bana :)

teklifin için tesekkur ama skuter a sıcak bakmıyorum.

honda ve bir ihtimal yamaha dışında motor kullanmayı dusunmem zaten.

Sağol Burak

Bu arada VFR 1200 F için hiç kimse bir fikir belirtmedi, yok mu dolu dolu bir görüş.

vfr1200 ne ya ?

adam olsa zaten 2-3 sene sonra bitirilmezdi.
goruntusu de bir tuhaf bence.

benzini içiyor ve deposu da duduk kadarmış.(aea dan aklımda kalan)

Motosikleti
1190 ADV
Sağol Burak

Ben de bir ara niyetlendim VFR1200F'e ama BMW'ye kıyasla çok daha spor bir motor. Konfor bakımından bayağı geride. Şaftla ilgili kronik bir sorunu var diye aklıma kalmış. BMW'nin 250 yaptığı yerde VFR 280 yapar onun dışında herşeyi ile geride bir motor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
yazdığına sevindim. dedim adam küstü bana :)

teklifin için tesekkur ama skuter a sıcak bakmıyorum.

honda ve bir ihtimal yamaha dışında motor kullanmayı dusunmem zaten.
Alınma ama ismin gerçek değil, söylediklerinin ne kadarı gerçek bilmiyoruz. Arkadaşımın Ducatisi neden satılmıyor diye konu açan birisin benim için. Benim gerçekliğimi sorguluyorsun ama hesabının hiç bir detayında gerçeklikle alakalı birşey paylaşmıyorsun. Bu yüzden sağ üstteki X işaretine basınca hayatımdan çıkan birisin. Dolayısıyla küsecek kadar umursamıyorum. Bu sözlerim seni kırarsa üzgünüm. Ama gerçeklerden bahsediyorum.

Alınma ama ismin gerçek değil, söylediklerinin ne kadarı gerçek bilmiyoruz. Arkadaşımın Ducatisi neden satılmıyor diye konu açan birisin benim için. Benim gerçekliğimi sorguluyorsun ama hesabının hiç bir detayında gerçeklikle alakalı birşey paylaşmıyorsun. Bu yüzden sağ üstteki X işaretine basınca hayatımdan çıkan birisin. Dolayısıyla küsecek kadar umursamıyorum. Bu sözlerim seni kırarsa üzgünüm. Ama gerçeklerden bahsediyorum.

evet paylaşmıyorum çunku ihtiyac duymuyorum act cim. herkesin tarzı farklı.

yok canım neden kırılayım. ben seni üzdüğümü düşündüğüm için dedim bunu biraz.

yoksa burda sıcacık dostluklar aramıyorum :)

Yok yahu, Forzadan inip direkt bu motora binecek kadar çıldırmadım henüz :)
GSX-R 1300, Z900 RS, Şehir içi git gellerde de Forzayı kullanıyoruz.
Tabi hiçbirisi bir Touring değil, o nedenle BMW bir hayli ilgimi çekiyor.
İncelemelerde, bu motorlarda zamanında antifiriz değişimi olmadığı için radyatörlerinde sorun olduğu ve pahalı bir revizyonla düzeldiğini okumuştum sadece.
Vites geçişlerindeki sertliği bilmiyordum. Bu arada Vitesleri yukarıya doğru mu yoksa aşağı doğru mu yükseltiyordu? Sanırım bu forumda, çok eski konularda vitesi yukarı doğru yükselttiğini yazmış bir forumdaş. Bir başkası ise yanıldığını söylemiş.
Hacimli motorlarla tecrüben varmış 👍 NC750 yi listede görünce açıkçası ufak bir şeylerden geçeceksin sandım..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Gsx-r 1300, Z 900 Rs kullanan biri bence Nc ya da V-Strom ile seyahat etmekten hoşlanmaz.
Mutlaka, ama belli bir bütçe dahilinde ve iki kişi (artçı konforu gözetilerek) seyahat motoru aranıyorsa o durumda V Strom son derece makul bir seçenek. Yoksa tabi ki demode ve katır gibi bir şey esasında, süper işlevsel bir araç. (NC de işlevseldir çok...) İşlevsellik arayana çok güzel gider. V Strom tam görücü usulü evlilik gibi; zamanla alışıyorsun, halvet ettikçe(!) seviyorsun. (Oksitosin mühim...) 🤣 💦

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar