Uzun Turlar için 2008 / K 1200 GT vs Muadilleri

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Merhaba değerli forum üyeleri.
Objektif fikirlerinizi rica ediyorum ve özellikle bu modelde tercübeli olanlar varsa aramızda yorumları benim için son derece değerli olacak.
Kısaca şöyle izah edeyim.
Şehir dışı turlarım için, ki bu turlar genellikle tek başına olacak ama artçı konforunu da kesinlikle çok önemsiyorum, bir Touring motor almayı düşünüyorum. Kış mevsimi haricinde kullanacağım, genellikle asfalt ( 80 ), zaman zaman stabilize köy yollarında da (20 ) kullanılabilir.
Şu anda kullandığım ve uzun yol performanından pek memnun olmadığım Forza 250 nin yerine geçecek. Dolayısı ile yükleme kısmı önemli, seyahat sırasında konforlu olmayı seviyorum.
Bütçe 450.000 TL Max
İhtiyaç duyduğum ve veya mutlak olmasını istediğim özellikler,

Abs / Tcs
Minimum titreşim ve ideal beygir/tork
Otm ön cam
İyi bir Aerodinamik
Isıtmalı elcik ve koltuk
Güçlü bir motor
Rahat oturma posizyonu,
Artçı konforu
Orjinal Top Case ve Yan Çantalar
Tubeless lastikler

Üzerinde durduğum birkaç model var.
K1200 GT ( Özellikle 2008 model ve çok iyi bakılmış bir model bakıyorum )
VFR 1200 F ( Çok beğendiğim fakat yakıt olarak bir hayli müsrif bir model )
NC 750 ( Bu tamamen kendime "mantıklı ol, macera arama, akıllı olmaya devam et" düşünceleri ile uzak alternatif olarak listeme girdi )

Düşünmediğim modeller ( daha çok var fakat yazamadım )
FJR 1300
GTR 1400
Pan Europan
R 1200 RT vb
Ve bu ilan için düşünceleriniz nedir, bu motoru bilen var mıdır? Konuya ilginizi eksik etmezseniz sevinirim.
Öte yandan ilgimi çeken hemen her motorun pek çok inceleme videolarını, yurt içi ve yurt dışı sitelerden inceleme yazılarını izledim/okudum.
Hem sohbet edelim hem de bilgileri güncelleyelim istiyorum.
Teşekkürler, selamlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
şimdi espresso abi gelir v-strom der diyen genç kardeşler gelmeden ben önce davranıp yazayım. :)

benim 2015 v-strom'da TCS yok bir tek abs var ama sele konforu müthiş. arka ve yan çantalar doluyken otobanda çok rahat 140-150 arası hızlarla gidebiliyorum hatta abartp 170-180'le gittim bir gün istanbula ama o zaman çok yaktı, yani tam yük beygiri, normal gidersen yakmaz ama çok koşturursan arpasını çok vermen gerekir.

Cyan'ın model v-strom bendekinin bir sonraki kasası, onda TCS de var, anlık yakıt tüketimi de var yani benim gibi otobanda canım sıkıldı basayım deyince anlık tüketim göstergesi olduğu için insanı biraz frenliyor, bak çok yiyorum haa basma o kadar diyor. :)

Bir K1200GT değil ama v-strom için fakir orta yaşlı GS'i diyebiliriz. XT veya yeni modellerde DE versiyonu olursa da arazi olmasa bile patika yollarda bile rahat gider ama şart değil, Cyan'ın döküm jantlı vstrom'u bile bizim köfteci rotalarında bozuk köy yollarında bizimle aynı gidiyor, bendeki tel jantlar sadece şekil.

Fiyatı da sizin bütçeniz içinde kalır, artan parayı benzine ve köfteye harcarsınız. :)

Motosikleti
1190 ADV
Uzun süre K1200GT kullandım. Hızlıca düşüncelerimi yazayım.

Artılar:
4 silindir 150 beygir süper güçlü ve torklu. (Kesinlikle acemi motoru değil)
İyi rüzgar koruması
Artı ve sürücü konforu gayet ideal
Elektronik süspansiyon, spor konfor normal modlar
Yakıt tüketimi ideal
Kendi çanta takımı kaliteli, yeterli.
Aksesuar gerektirmez

Eksiler:
Manevra yaparken, şehir içi sürüşlerde ağırlığını hissedersiniz.
Çok kemikli vites geçişleri (uygun devirde vites değiştirmediğiniz çattt kütt sesleri olur)
BMW'nin değişik olmak için çıkardığı saçma salak kontrol düğmeleri (sol sinyal solda, sağ sinyal sağda vs)

Bazı modellerinde hava filtresi kutusunda bir solenoid valf sıcak havalarda genleşme yapıp gaz kolunda tepkime gecikmesine sebep oluyor. BMW bunu hangilerinde güncelledi hangilerinde ellemedi belli değil ama son üretilenlerden alırsanız faydanıza olur.

Son olarak bütçeniz el veriyorsa K1300GT almanızı tavsiye ederim. Bir üst vergi dilimine girer ama K1200GT'deki sevilmeyen noktaları ve eksikliklerin giderildiği motordur.

Başka sorunuz varsa yanıtlayayım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
şimdi espresso abi gelir v-strom der diyen genç kardeşler gelmeden ben önce davranıp yazayım. :)

benim 2015 v-strom'da TCS yok bir tek abs var ama sele konforu müthiş. arka ve yan çantalar doluyken otobanda çok rahat 140-150 arası hızlarla gidebiliyorum hatta abartp 170-180'le gittim bir gün istanbula ama o zaman çok yaktı, yani tam yük beygiri, normal gidersen yakmaz ama çok koşturursan arpasını çok vermen gerekir.

Cyan'ın model v-strom bendekinin bir sonraki kasası, onda TCS de var, anlık yakıt tüketimi de var yani benim gibi otobanda canım sıkıldı basayım deyince anlık tüketim göstergesi olduğu için insanı biraz frenliyor, bak çok yiyorum haa basma o kadar diyor. :)

Bir K1200GT değil ama v-strom için fakir orta yaşlı GS'i diyebiliriz. XT veya yeni modellerde DE versiyonu olursa da arazi olmasa bile patika yollarda bile rahat gider ama şart değil, Cyan'ın döküm jantlı vstrom'u bile bizim köfteci rotalarında bozuk köy yollarında bizimle aynı gidiyor, bendeki tel jantlar sadece şekil.

Fiyatı da sizin bütçeniz içinde kalır, artan parayı benzine ve köfteye harcarsınız. :)
Kafileye katılıp v-strom demeye gelmiştim. Görev başarı ile tamamlanmış. Çıkış yapıyorum.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs

honda hayat onda, başka sözüm yok 🙃

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yanlız linkteki k1200Gt'de zımba gibi duruyormuş şimdi dikkat ettim ona.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi benim Vstromum yok. Hiç kullanmadım da ama ben bile Vstrom önerecektim.
Nasıl ruhumuza işlediyse. :D
V-Strom ile aşkımız bir son bahar akşamında motosiklet servisinde başladı. Çıkışa yakın bakımı yapılırken hızlanması için servise gitmiştim, bakımı yapıldıktan sonra çalıştırmıştık o sakin fıtı fıtı çalışması ve sadeliği benim kalbimi çaldı.

İşte o gün bugündür V-Strom ile bir bağım var.

Parayı bulursam V-Strom'u akıldan silip hemen Multistrada'ya yönelirim, bizim aşkımız para bulana kadar. :D

Motosikleti
Çok yaşa üstad :)
Geçen hafta Pazar günü köfte olmasa da güzel bir gözleme yedik Uçmakderede. Silivri Motosiklet Klübünden dostlarla yaklaşık git gel 230 km bir yoldu. Benim motorum ile 200 km + süratlere çıkmak çok kolay ama orada durmak çok zor. Bi hayli hırpaladı rüzgar sağolsun ve o rüzgarı yedikten sonra iyice hız verdim aramaya.

BMW'nin değişik olmak için çıkardığı saçma salak kontrol düğmeleri (sol sinyal solda, sağ sinyal sağda vs)
Yalnız bu hem bilmediğim hem de hayatımda duyduğum en alışılmadık özelliklerden biri olabilir. Ama düşününce mantıklı da gelmiyor değil. Bi ara Volkswagen araçlarında benzer bir şey vardı. Sol ya da sağ aynayı ayarlarken aynı zamanda soldaki ayna da hareket ediyordu. O özellik bana hem gereksi hem de saçma gelmişti ama şu sinyal olayı mantıklı gibi.

Bu makinenin 2008 olan modellerinde tüm sıkıntılar çözüldü diye biliyorum. Gaz kolu tempimesine gelirsek böyle bir sıkıntı okumadım yaptığım araştırmalarda. Benim size sorum, bu modelde ( sonuç olarak eski bir model ve km yapmış ) kronik bir şeye denk geldiniz mi?
Yani "ulan yeter artık ne çektirdin be" diyebileceğiniz bir şey oldu mu? Bir de kullandığınız motoru kaç km aralığında kullandığınızı ve kaç model olduğunu söyleyebilir misiniz? Mesela kaç km bir lastik değişimi istedi sizden? Sonuçta ağır bir motor. Hayabusa 6000 km ön 3000 km de bir arka lastik istiyor örneğin. Km de 5 lira yakıyorsa 4 lira da lastik masrafı oluyor :)

Şehir içindeki eksi yanlarından söz ettiniz,
Ben şehir içinde kullanmayacağım, tamamen tur için alacağım. Kontağı açtığımda Silivri - Kadıköy - Silivri - Eskişehir - Karadeniz - Akdeniz rotalarım oluyor düzenli. Bu yollarda konforlu güvenli hızlı seyahat etme niyetim var.

Unutmadan,
Motorunuzu kullandığınız süre boyunca servis hizmetini nerden aldığınızdan ve parça/usta konularından da söz ederseniz çok sevinirim.

Kafileye katılıp v-strom demeye gelmiştim. Görev başarı ile tamamlanmış. Çıkış yapıyorum.

Valla üstat, ben senden al bi 2005 model 1200 gs sürmene bak diyeceksin diye bekliyordum :) V-Strom demene şaşırdım doğrusu.

honda hayat onda, başka sözüm yok 🙃

:) Duygusal olan VFR de mi yoksa mantıklı olan NC de mi hayatı bulacağız ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

V-Strom ile aşkımız bir son bahar akşamında motosiklet servisinde başladı. Çıkışa yakın bakımı yapılırken hızlanması için servise gitmiştim, bakımı yapıldıktan sonra çalıştırmıştık o sakin fıtı fıtı çalışması ve sadeliği benim kalbimi çaldı.

Parayı bulursam V-Strom'u akıldan silip hemen Multistrada'ya yönelirim, bizim aşkımız para bulana kadar. :D

Multistradayı çok inceledim,
Arkadaşım da sıkı bir Ducati kullanıcısı idi. Hiç tavsiye etmiyor. Ama buna rağmen onun da bi gönül bağı oluşmuş, gitti yine 2024 model düşük km li bir 1200 S aldı.
Şimdi bu markanın Desmo bakımlarına sövülür ya hani, 2025 modellerinde artık Desmo bakımı olmayacakmış, bilginize.
Ama 0 km alacaksanız o başka tabi.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Valla üstat, ben senden al bi 2005 model 1200 gs sürmene bak diyeceksin diye bekliyordum :) V-Strom demene şaşırdım doğrusu.
Eğer 2012'ye kadar üretilen mümkün olduğunca en yüksek modelli kuru GS'lerden bütçene göre bulabiliyorsan falan bulabilirsen güzel onlar. En sorunsuzu. Ama fiyatlarından hiç haberim yok. Alabilirsen onlardan al bak. Ama mümkün olduğunca yeni model alma taraftarıyımdır. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.

Motosikleti
1190 ADV
@Ahmet Buğra 8-10 sene önce bir video çekmiştim k1200gt ile, motoru genel olarak anlattığım amatör bir video. Bulabilirsem özel mesaj olarak link atayım.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
@Ahmet Buğra bence mantıklı olan nc 2025, bütçe dostu az yakar,vites derdi yok,ön bagajı var, katır gibi yükle yükleyebildiğini, ha bana kalsa gider ya r1300 gs alırım yada honda monkey o ayrı 😂

Eğer 2012'ye kadar üretilen mümkün olduğunca en yüksek modelli kuru GS'lerden bütçene göre bulabiliyorsan falan bulabilirsen güzel onlar. En sorunsuzu. Ama fiyatlarından hiç haberim yok. Alabilirsen onlardan al bak. Ama mümkün olduğunca yeni model alma taraftarıyımdır. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.
2012 GS verelim varsa 1250 düz GS alınır 😁

Motosikleti
Yanlız linkteki k1200Gt'de zımba gibi duruyormuş şimdi dikkat ettim ona.

Evet evet. Benim de dikkatimi o çekti zaten. Pek çok ilan var ama sadece bu ilan sahibini arayıp konuştum. Kısmetse yarın bakmaya gideceğim. Hava yağmur gösteriyor gerçi.

Benim gözler bayağı bir bozuk. Yakını gözlük olmadan göremiyorum. 2 gözlüğüm var. Biri yakın gözlüğü. Diğeri daha yakın gözlüğü. O derece yani.
Sizin yazıyı yakın gözlüğü ile şöyle okudum. Parayı bulursam Vstromu arkadan si..p hemen multistradaya yöneleceğim.
Dedim ne diyo.
Sonra doğrusunu okudum tabi. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok yaşa üstad :)
Geçen hafta Pazar günü köfte olmasa da güzel bir gözleme yedik Uçmakderede. Silivri Motosiklet Klübünden dostlarla yaklaşık git gel 230 km bir yoldu.

Uçmakdere'ye kadar gitmişken sahildeki düz yoldan biraz daha gidip Şarköy'e gitseydiniz Trakya'nın en iyi köftecilerinden Sağlamtaş Köftecisi var orada, bak aklıma getirdin yine, ilk fırsatta gideyim. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Multistradayı çok inceledim,
Arkadaşım da sıkı bir Ducati kullanıcısı idi. Hiç tavsiye etmiyor. Ama buna rağmen onun da bi gönül bağı oluşmuş, gitti yine 2024 model düşük km li bir 1200 S aldı.
Şimdi bu markanın Desmo bakımlarına sövülür ya hani, 2025 modellerinde artık Desmo bakımı olmayacakmış, bilginize.
Ama 0 km alacaksanız o başka tabi.
1200 Modelleri 2020 ve öncesinde olması lazım, üretilen tüm Multistrada V4'ler (V4SR hariç ) desmo valfe sahip değilleri. Bu sene tanıtılan Multistrada V2 modelinde desmo yok, bu model hem hafifledi hemde tüm devirlerde güç kazandı.

Audi sonrası Ducati modelleri bence daha başarılılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim gözler bayağı bir bozuk. Yakını gözlük olmadan göremiyorum. 2 gözlüğüm var. Biri yakın gözlüğü. Diğeri daha yakın gözlüğü. O derece yani.
Sizin yazıyı yakın gözlüğü ile şöyle okudum. Parayı bulursam Vstromu arkadan si..p hemen multistradaya yöneleceğim.
Dedim ne diyo.
Sonra doğrusunu okudum tabi. :D
Abi zaten mimliyim dur gözünü seveyim. :D

Artık adım çıkmış dokuza inmez sekize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar