metal yapıştırıcı tavsiyesi

Motosikleti
cf 650mt
merhaba dostlar,

çanta demirinin takıldığı parça (ustamızın dediğine göre puntoluymuş normalde) koptu. bunu çelik macunu vs. ile yapıştırmak mümkün olur mu?

selamlar.

Motosikleti
Ns200 15"
En sağlıklısı kaynak ama iran yapıştırıcı iş görür gibi duruyor.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Kaynaktan başkası işe yaramaz. Sürekli titreşime ve kuvvete maruz kalınca epoksi de sunfix de çatlayıp dökülüyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sunfix her şartta yapıştırırda, şişkinlik dolgu vs yapar bundan dolayı sorun yaşatır mı bilmem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaynaktan başkası işe yaramaz. Sürekli titreşime ve kuvvete maruz kalınca epoksi de sunfix de çatlayıp dökülüyor.
Bunu mesajı yazdıktan hemen sonra gördüm. Sunfix konusunda dediğimi geri alıyorum

Sanayide kaynakçı bul sarı ile gazaltı kaynatırsa ordan motor bile çekersin , zaten usta malzemenin kalınlığına bakıp en doğrusunu yapar..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Motosikleti
1190 ADV
Bunun benzerini sanırım iran yapıştırıcısı adıyla satıyorlar. Muhtemelen çakmasıdır.
İran'da üretilip Türkiye'ye ithal geldiği için İran yapıştırıcısı diyorlar. Jalasanj marka.
Orjinal diye birşey olursa çakmasından söz edebiliriz, ikiside epoksi yapıştırıcı işte.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

merhaba dostlar,

çanta demirinin takıldığı parça (ustamızın dediğine göre puntoluymuş normalde) koptu. bunu çelik macunu vs. ile yapıştırmak mümkün olur mu?

selamlar.

Dikkat edersen çıkan parçanın iki tarafında da civata boşluğu var. Alttan pullu civatası düşmüş olabilir. Motorda ki parça büyük ihtimal alüminyum, çıkan parça ise demir. Yani ikisini birbirine kaynatman zor.

Motordaki parçayı sökebiliyorsan parçanın alt kısmında uygun pul ve civata ile montajlayabilirsin. En garantisi olur.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Yukarıda arkadaş ta demiş, sabit bir parça olsa iran yapıştırıcısı işe yarar, hatta geçici çözüm olarak bloktaki çatlak için bile kullanmışlığımız var. Resmi açamıyorum ben ama tarif ettiğin kadarı ile değişken yüke-kuvvete maruz kalan bir parça ise kaynak tek çözüm olabilir.

Devcon ile yapışır devconla 4 inçlik kocaman devre çatlaklarını bile tamir ediyoruz
Sunfix zayıf kalır

Motosiklet gibi aşırı hareketli bir aletin üzerinde o çanta elli yöne esner , içinde 15-20 kg da eşya varsa kaynak harici güvenli olmaz..çantanın gövdesinde kimyasal yapıştırıcı eyvallah ama bağlantı elemanlarında risk alınmaz..

Motosikleti
1190 ADV
Motosiklet gibi aşırı hareketli bir aletin üzerinde o çanta elli yöne esner , içinde 15-20 kg da eşya varsa kaynak harici güvenli olmaz..çantanın gövdesinde kimyasal yapıştırıcı eyvallah ama bağlantı elemanlarında risk alınmaz..

Birçok arabaya takılan tavan barlarını silikon ile yapıştırıyorlar. Motosikletteki çanta demiri ile aynı görevi yapıyor. Doğru yapıştırıcı ile çözüm olabilir.

Birçok arabaya takılan tavan barlarını silikon ile yapıştırıyorlar. Motosikletteki çanta demiri ile aynı görevi yapıyor. Doğru yapıştırıcı ile çözüm olabilir.
Port bagaj bağlanan tavan barlarından bahsediyorsan yağmur oluklarındaki lastik şeridin altında bağlantı yerleri mevcut , silikon o ağırlığı tutamaz , tamam araba motosiklet kadar sarsılmıyor ama önden rüzgarı altına alan port bagaj 150 yi geçtimi uçar 😬

Motosikleti
1190 ADV
Port bagaj bağlanan tavan barlarından bahsediyorsan yağmur oluklarındaki lastik şeridin altında bağlantı yerleri mevcut , silikon o ağırlığı tutamaz , tamam araba motosiklet kadar sarsılmıyor ama önden rüzgarı altına alan port bagaj 150 yi geçtimi uçar 😬
Her otomobilde mevcut değil o bağlantı yerleri. Silikonla yapıştırıyorlar montajlarken. Hatta silikonla yapıştırılmış olanı nasıl sökecem diye soranını bile gördüm ben :)

Her otomobilde mevcut değil o bağlantı yerleri. Silikonla yapıştırıyorlar montajlarken. Hatta silikonla yapıştırılmış olanı nasıl sökecem diye soranını bile gördüm ben :)
Silikonla yapıştırılmış plakayı sökerken sövdüğümü bilirim de port bagajda belki 50-60 kg eşya taşınır , öndende ciddi rüzgar alır silikona o kadarda güven olmaz yahu , sıcak soğuk , yağmur güneş derken 5-10 sene sonra bagaj uçup gitmesin 😬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar