Kocaeli'de motosiklet kazasında ölen Saniye'nin son anları

Motosikleti
cbf 150
Kadınlar her istediklerini yapabilir, kadın düşmanlığına son verelimde de ilk önce trafik kurallarını öğretelim boş beleş insan dolu ya

Dünkü kazanın görüntüleri haber sitelerinde bugün yayınlandı.

Videoyu direk video link olarak atamadım, site hata verdi.
Aşağıdaki haber linklerinden admin arkadaşımız direk video url'sini alabilir.

https://video.haber7.com/video-gale...-surucusu-hayatini-kaybetti-kaza-ani-kamerada

https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/kocaelide-motosiklet-kazasinda-olen-saniyenin-son-anlari
Sola dönüş ve sağa dönüş var , sağ şeritte mikser sol şeritte virajlı yol. Soğukkanlı olamadığı için mikserin arasına bakmadan aradan geçerim olarak görüp geçmeye çalışırken bunu yaşıyor diye düşündüm ben eğer solda refujlara uçsaydı yine ölüm riski vardı ama mikserin altına girmektense refujları seçerdim ben hem bir emekçi yapmadığı bir şey yüzünden vicdanen rahatsız olmazdı hem yaşama olasılığım daha fazla olurdu . Benim de kız arkadaşlarım var ne hikmetse hepsinde ya Drift L ya SRK125R var agv k1s kask üstüne garip garip saç örgüsü , kedi kulağı veya şeytan boynuzu. Motosikletleri sıfır ama 5-6 ayda anca 1-1,5bin KM yapıyorlar onun dışında motosikleti sadece instagram'a reels atarken kullanıyorlar. Neden bu kadar önyargılısın diyecek arkadaşlar için kadın düşmanlığım yok hepsi bence motosikleti kullanmalı ama hız yapıcam apaçilik yapıcam diye mantıksız yerlerde hız yapılmamalı . Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Motosikleti
Yok
Daha trafik nedir onun bilincinde değiller bi kurs aç da madem her bayan öğrensin kuralı da trafiği de motor sürmeyi de

Motosikleti
Voge 250RR
Direkt yüksek cc racingle başlayan ve ekipmandan bile önce kamera alıp reels paylaşmaya başlayan klasikleşmiş insta motovlogcuları. Genelde her şeyden önce ilk yaptiklari korna çalmak olur, evet fren yapmazlar manevra yapmazlar sadece korna çalarlar, mikserin altına gidiyor olsalar bile. Sonuçta hata hatadır yapılır Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ama bana göre o kadar basit bir kaza ki, şahsen ben bu duruma dusmezdim diye düşünüyorum düşsem de en azından fren yapmayı denerdim korna çalmadan önce ve fren yetersiz gelirse kendimi sola atardım ama muhtemelen fren yeterli gelirdi. En basiti azıcık fren yapsa bile miksere arkadan girdiğinde yine olmezdi bana kalırsa zaten bu senaryoda olebilecegi tek bir ihtimal var o ihtimali de gerçekleştirmiş.

Motosikleti
Jupiter 125
sosyal medyanın bu tarafı beni çok üzüyor, hangi motoru alsan sosyal medyada yok şu mu alınır amk git 250 cc al, one amk oyuncak mı falan filan insanları zora sokuyorlar. bu sırf havalı gözükçem diye motor alanlarda bunların etkisinde kalıyor. al işte bak bu sürücüde max 1 2 yıl önce instadan özenmiştir. allah rahmet eylesin ama böyle olaylardada doğal seçilim devreye giriyor. tecrübe olmadan racing motor merakına girince sonuç bu. pisi pisine gitmiş resmen

Mikser şerit değiştirmiyor, dikkatli izlenirse aynı şeritte gidiyor. Motosiklet yandan çarparken tekerler şeritin yakınında ama şeriti
ihlal etmiyor. Muhtemelen hızı kontrol edemiyor.

Motosikleti
Yok
sosyal medyanın bu tarafı beni çok üzüyor, hangi motoru alsan sosyal medyada yok şu mu alınır amk git 250 cc al, one amk oyuncak mı falan filan insanları zora sokuyorlar. bu sırf havalı gözükçem diye motor alanlarda bunların etkisinde kalıyor. al işte bak bu sürücüde max 1 2 yıl önce instadan özenmiştir. allah rahmet eylesin ama böyle olaylardada doğal seçilim devreye giriyor. tecrübe olmadan racing motor merakına girince sonuç bu. pisi pisine gitmiş resmen
Aynen öyle

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu kazanın sebebiyle kullanılan motorun cinsi veya hacminin en ufak bir ilgisi yok ama? Sebep tamamen güvenli sürüş / trafiği okuyabilme ve trafiğe uyumlanma (doğru konum, vites ve hızda olma) bilgisi eksikliği; merhume o sürüş ile bu kazayı 110cc'lik scooter ile de yapardı.

Motosikleti
D400
Sosyal medyada gördüm. Öncelikle kalanlara sabır dilerim ancak birkaç kelam etmek isterim.

-Motorcu arkadaş ciddi anlamda bilgisiz; tabela ve yol okumayı bilmiyor.
-Sosyal medya yorumlarına bakan var mı? Videoyu izleyip anlamayan insanlar yolun soldan teke düştüğünü anlamayıp büyük aracın sola geçtiğini bile söylediler.

Ciddi anlamda trafik konusunda cahil bir ülkeyiz.

Kadınlar her istediklerini yapabilir, kadın düşmanlığına son verelimde de ilk önce trafik kurallarını öğretelim boş beleş insan dolu ya
Aynı fikirdeyim. Bayanların reflekslerinin ve fiziksel güçlerinin erkekler kadar iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak problem şudur. Trafikte her şeyi kuralına göre yapılırsa bu reflekslere zaten ihtiyaç duymazsın. Çünkü önüne biri kırmaz, biri sağından geçmeye çalışmaz yada arabanın önüne fırlamaz. Mesele bayanlar ile ilgili değil. Ülkede trafik kuralları hiçe sayılıyor ve herkes kendi zamanının değerli olduğunu düşünürken karşı tarafa hiç saygı göstermiyor. Bence herkesin ehliyeti 5 senede bir yenilenmeli ve adaylar çok ağır eğitimlerden geçirilmeli. Trafik cezaları da çok çok arttırılmalı. Özellikle de çakarlı arabalarla gezenlere güzel bir çakılmalı.

Aynı fikirdeyim. Bayanların reflekslerinin ve fiziksel güçlerinin erkekler kadar iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak problem şudur. Trafikte her şeyi kuralına göre yapılırsa bu reflekslere zaten ihtiyaç duymazsın. Çünkü önüne biri kırmaz, biri sağından geçmeye çalışmaz yada arabanın önüne fırlamaz. Mesele bayanlar ile ilgili değil. Ülkede trafik kuralları hiçe sayılıyor ve herkes kendi zamanının değerli olduğunu düşünürken karşı tarafa hiç saygı göstermiyor. Bence herkesin ehliyeti 5 senede bir yenilenmeli ve adaylar çok ağır eğitimlerden geçirilmeli. Trafik cezaları da çok çok arttırılmalı. Özellikle de çakarlı arabalarla gezenlere güzel bir çakılmalı
Kuralına göre olursa hepimiz motosiklet sürmeyi bırakalım.
Yoksa cezadan kurtulamayız.
Sinyal vermeden şerit değiştirme emniyet şeridi ihlali bunları motosikletli polisler bile uygulamıyorken nasıl ceza yazılacak ?
Büyükşehirler de şuan çıktığımız da gördüğün ilk 5 motosiklet kullanıcısının 4 tanesi kesin ceza yer.
Çakar kullanan şerefsizlere gelecek olursak çoğu emniyet mensubu , jandarma , hakim ve savcı değil.
Haberleri takip ediyorsanız valinin çocuğu , belediye başkanın tanıdığı meclis üyeleri bile çakarla geziyor.
15 veya 20 milyon ehliyetli insanın yarısının ehliyetini almak gerekir.
Motorcu arabacı fark etmez.
Masum garibana ceza yazıyorsan valiye de yazacaksın ki kural ve adalet olsun.
Zamanın da yazar kasa atılan başbakanımız var.
Şuan biri bırak yazar kasayı çiçek atsa kundakta olan bebeğine bile acımazlar.

Kuralına göre olursa hepimiz motosiklet sürmeyi bırakalım.
Yoksa cezadan kurtulamayız.
Sinyal vermeden şerit değiştirme emniyet şeridi ihlali bunları motosikletli polisler bile uygulamıyorken nasıl ceza yazılacak ?
Büyükşehirler de şuan çıktığımız da gördüğün ilk 5 motosiklet kullanıcısının 4 tanesi kesin ceza yer.
Çakar kullanan şerefsizlere gelecek olursak çoğu emniyet mensubu , jandarma , hakim ve savcı değil.
Haberleri takip ediyorsanız valinin çocuğu , belediye başkanın tanıdığı meclis üyeleri bile çakarla geziyor.
15 veya 20 milyon ehliyetli insanın yarısının ehliyetini almak gerekir.
Motorcu arabacı fark etmez.
Masum garibana ceza yazıyorsan valiye de yazacaksın ki kural ve adalet olsun.
Zamanın da yazar kasa atılan başbakanımız var.
Şuan biri bırak yazar kasayı çiçek atsa kundakta olan bebeğine bile acımazlar.
Çok haklısınız. Aynı fikirdeyim. Ayrıcalıklar, torpiller ve bunun gibiler mutlaka ıslah edilmeli. Devletin kaynakları halka ulaşmalı.

Herkesten rica ediyorum. Ünlü "Berlin'de hakimler var" sözünün nereden geldiğini araştırın. Anlamaya çalışın lütfen.

Motosikleti
cbf 150
Kadınlar nimitz sınıfı uçan gemisine kaptan olabiliyorlar, kadınlar f35 f22 f16 ve f18 kullanabiliyor ve Amerikan ordusunda kadın pilot sayısı Türk ordusundaki pilot sayısından fazla.

Uzaydakileri saymadım bile. Kadınların pek reflexi yok diyenler için bu sözlerim. Kadınlar ve erkekler eşittir.

Motosikleti
D400
Kadınlar nimitz sınıfı uçan gemisine kaptan olabiliyorlar, kadınlar f35 f22 f16 ve f18 kullanabiliyor ve Amerikan ordusunda kadın pilot sayısı Türk ordusundaki pilot sayısından fazla.

Uzaydakileri saymadım bile. Kadınların pek reflexi yok diyenler için bu sözlerim. Kadınlar ve erkekler eşittir.

Kadınlar ve erkekler her anlamda eşit değildir. Kadınların daha iyi olduğu ve daha kötü oldugu durumlar vardır. Benzer durum erkekler için de geçerlidir.

Birçok konuda çok başarılı kadınlar olsa da trafikte belli durumdarda %90 "kadın sürücü kesin" dediğimiz tutuyor ise (ki kadın sürücü sayısı azken bile bu oranı tutturabiliyorsak) evet bazı konularda kadınlar erkeklerden daha kötüdür.

Bu demek değildir ki kadınlar 2. sınıf insan. yoo; erkeklere göre aynı anda birden fazla şey düşünme konusunda daha iyiler mesela.

ama birşeyleri kabul etmek lazım; cogunlukla kadın şoförler yeterince iyi değiller.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
erkeklere göre aynı anda birden fazla şey düşünme konusunda daha iyiler mesela.
Sorun da buradan çıkıyor zaten. Sorun araç kullanırken "bir" şey düşünüp dikkatlerini verememeleri.
Kafalarında kırk tilki kuyruksuz dolaşıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250
Allah rahmet eylesin ama hızı çok fazla imiş ve anlamadığım beton kamyonunun altına kendi girdi adam yolunda gidiyordu,

Kardeşim Amerika'daki bayan pilot sayısı Türk erkek pilotlardan fazla olabilir. Amerika nüfusu kaç? Kaç uçağı var? Uçak başına kaç kadın pilot düşüyor ? Bunları bir karşılaştır istersen. Yada Youtube aç. Bayan ağırsiklet boksörleri ile erkek ağır siklet boksörlerini karşılaştır. Sence Mike Tysonla ağır sikletçi bir bayan boks maçı yapsa kim kazanır?
Eğer bayan kazanır diyorsan kesinlikle göz doktoruna gitmelisin.
Erkekler ile Bayanlar kağıt üzerinde her anlamda eşit haklara sahiptir. Tartıştığımız şey bu değildir.
Tartıştığımız şey şudur. Madem bayanlar ile erkekler her anlamda eşittir neden sürekli öldürülen (katledilen) kadın haberleri duyuyoruz. Neden Medyada" kadın ölümleri bitsin" diye haberler yapılıyor? Neden çoğunlukla kadınlar tarafından öldürülen erkeklerden bahsetmiyoruz?
Lütfen boş konuşmayalım. Zamanımızı üretmeye, araştırmaya ve geliştirmeye harcayalım. Sadece savunmak için savunulan fikirler zamanın boşa harcanmasıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar