Ailemden gizli motor alma serüveni (mutlu son)

Öncelikle herkese merhaba bu forumu motosiklet araştırırken bulmuştum ve bana bayağı yardımcı oldu o yüzden başından geçenleri size anlatmak istedim öncelikle küçüklükten beri içimde sakladığım motor heyecanını yaklaşık bir hafta önce ailemden gizli aldığım para ile almış bulundum onlardan gizli aldığım için vicdan azabı çekerken bu sabah annemin gürültüsü ile uyanmış bulundum kasadan para eksildiğini fark etmişti ilk başta bozuntuya vermedim kaybolmuştur dedim evin içinde bende dahil olmak üzere 1 saat gizlice aldığım altını aradık benden şüphelenmiyordu aklına o ihtimal bile gelmemişti ondan sonra o stresle işe gidince beni yarım saatte bir arayıp şuraya bak buraya bak diyordu vicdanım iyice el vermemeye başladı pişman olmaya başlamıştım eninde sonunda ilk başta sakin olması gerektiğini söyledim Ve sonra onlardan izinsiz sürücü kursuna kayıt olduğumu kasadan aldığım para ile gidip motor aldığımı hatta kaskın rengini bile seçip sipariş ettiğimi söyledim hafif bir sessizlikten sonra güldü ve bu muydu dedi yarım saat öğüt verdikten sonra olsun yapacak bir şey yok artık kenarda dursun arasıra kullanırsın ama çok dikkat et falan dedi o kadar rahatlamıştım ki çünkü artık vicdanım el vermiyordu bu arada annemler böyle anlayışlı insanlar değildir normalde birkaç akrabamız motor ile çok kötü kazalar geçirip maalesef hayatlarını kaybettikleri için kesinlikle motora izin vermiyorlardı ben de dayanamayıp böyle bir şey yaptım ama sonra herhalde söyledigim için biraz da olsa rahatladılar bu arada babam hala yıllık izinde ve memlekette o bilmiyor annem baban ile konuşuruz hallederiz dedi o geldikten sonra büyükler birazcık azar işitteceğim ama olsun o kadar yaptığım şey cidden doğru değildi şu an bu kafayla düşündüğümde keşke söyleseydim ilk başta zorlayarak alsaydım diyorum eğer böyle bir işe karışacak olan varsa ilk tavsiyem kesinlikle söyleyin benim gibi yapmayın Bu arada babam gelince yiyecegim azarı azaltmak için tavsiye verebilirsiniz istediklerinizi sorabilirsiniz okuduğunuz için teşekkür ederim herkese iyi günler dilerim

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Kardeşim hayırlı olsun ancak sen ailenden para mı çaldın ? Yazdıklarına göre böyle bir durum var. Bu durum genç yaşlarda tehlikeli. Lütfen bu davranışı tekrarlama hayatın boyunca. Güven, bir kere sarsılır. Ailen bile olsa o hakkını asla kullanma.

Şehir içlerinde durabileceğin sürati iyi belirle. Önünde belirsizlik varsa hiç yoksa gazını kapat, daha da iyisi frenlemeye hazır ol. Boş alanlarda, müsait olduğunda motosiklet ehliyet parkurlarında antreman yap. Sakın ama sakın tırların, kamyonların ve servis araçlarının arasında kalma. Yani kör sektörü geniş olan araçlardan kaçın, net geçiş aralığı yakaladığında hızlanıp geç, geçeceksen..

Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsin. Eğer bu forumdaysan, kendini geliştirme arayışı içerisindesin diye tahmin ediyorum. Buradan çok arkadaşı kaybettik, kaybedeceğiz de; Bunlardan birisi de sen olma istiyorum. Kendini iyi hissetmediğin zaman sakın kontak çevirme bile. Bu bir spor bir yerde de. Vücudun hazır olmadığı zaman sürme.

AEA'nın, namıdiğer "Carl Gustav" mahlaslı kabile reisimizin dediği gibi, "Cüretkar ve yaşlı motorcu yoktur.".

Selametler.

Kardeşim hayırlı olsun ancak sen ailenden para mı çaldın ? Yazdıklarına göre böyle bir durum var. Bu durum genç yaşlarda tehlikeli. Lütfen bu davranışı tekrarlama hayatın boyunca. Güven, bir kere sarsılır. Ailen bile olsa o hakkını asla kullanma.

Şehir içlerinde durabileceğin sürati iyi belirle. Önünde belirsizlik varsa hiç yoksa gazını kapat, daha da iyisi frenlemeye hazır ol. Boş alanlarda, müsait olduğunda motosiklet ehliyet parkurlarında antreman yap. Sakın ama sakın tırların, kamyonların ve servis araçlarının arasında kalma. Yani kör sektörü geniş olan araçlardan kaçın, net geçiş aralığı yakaladığında hızlanıp geç, geçeceksen..

Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsin. Eğer bu forumdaysan, kendini geliştirme arayışı içerisindesin diye tahmin ediyorum. Buradan çok arkadaşı kaybettik, kaybedeceğiz de; Bunlardan birisi de sen olma istiyorum. Kendini iyi hissetmediğin zaman sakın kontak çevirme bile. Bu bir spor bir yerde de. Vücudun hazır olmadığı zaman sürme.

AEA'nın, namıdiğer "Carl Gustav" mahlaslı kabile reisimizin dediği gibi, "Cüretkar ve yaşlı motorcu yoktur.".

Selametler.
Öncelikle çok teşekkür ederim yaptığım yanlışın farkındayım ama motosiklet tutkum fazla kaçtı kendime engel olamadım sanırım gözüm dönmüştü verdiğiniz tavsiyeler için de teşekkür ederim hepsine harfiyen uyacağım

Motosikleti
Yamaha XSR700
Azıcık noktalama kullansaydın keşke. Okurken beynim uyuştu. Neresi cümlenin başı, neresi sonu anlamaya çalışırken okuduğumdan bir şey anlamadım.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ailenin parasını çalıp motor almışsın. Olay sonradan tatlıya bağlanmış olabilir ama bu kabul edilemez bir davranış.

Motor almanı istemezler kendin para kazanır alırsın bunu anlarım ama bu şekilde hiç hoş olmamış. En kısa zamanda altınları yerine koyarsın umarım.

Bu arada babam gelince yiyecegim azarı azaltmak için tavsiye verebilirsiniz
İki tavsiye de bulunacağım.

1 - Yazmasını öğren. Bir tane bile noktalama işareti, satır başı yok. İnsan okurken zorluk çekiyor. Osman emminin cevabını görmesem kesinlikle okuyup, cevap yazmazdım.

2 - Baban geldiğin de annen mevzuyu açacağı zaman gece daha önce kaldığın, amca teyze, dayı, hala gibi akraban varsa onlara git o gece orada kal.

Daha önce gönül rahatlığı ile izin verdikleri ve senin de kaldığın akraban yoksa, Ben falanca yere gidiyorum de, gittiğin yerde en az beş, altı saat kalabileceğin ve onlarında en az bu kadar saatten önce dönemeyeceğini bilsinler. Kesin baban ikna olur, hatta iyi ki almış bile der..

Motosikleti
Ns200 15"
Yaptığın büyük yanlış olmuş, güven bir kere kırıldımı maalesef yerine geri gelmiyor.

Motosikleti
CBR 1000RR
Kardeşim sana motosiklet değil sağlam bir sopa lazım... Hepimiz motosiklet almak için birileriyle ters düştük ama kendi evindeki altınları çalmak nedir ? Yaptığın çok büyük yanlış ama geri dönülemez değil. Ailenin güvenini kazan motor alacaksan da adam gibi düzgünce kullan aileni daha fazla üzme.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şımarık zengin aile çocuğu yaşayacağın hayatın senaryosunu düşündüm gerçekten üzüldüm sana

Öncelikle herkese merhaba bu forumu motosiklet araştırırken bulmuştum ve bana bayağı yardımcı oldu o yüzden başından geçenleri size anlatmak istedim öncelikle küçüklükten beri içimde sakladığım motor heyecanını yaklaşık bir hafta önce ailemden gizli aldığım para ile almış bulundum onlardan gizli aldığım için vicdan azabı çekerken bu sabah annemin gürültüsü ile uyanmış bulundum kasadan para eksildiğini fark etmişti ilk başta bozuntuya vermedim kaybolmuştur dedim evin içinde bende dahil olmak üzere 1 saat gizlice aldığım altını aradık benden şüphelenmiyordu aklına o ihtimal bile gelmemişti ondan sonra o stresle işe gidince beni yarım saatte bir arayıp şuraya bak buraya bak diyordu vicdanım iyice el vermemeye başladı pişman olmaya başlamıştım eninde sonunda ilk başta sakin olması gerektiğini söyledim Ve sonra onlardan izinsiz sürücü kursuna kayıt olduğumu kasadan aldığım para ile gidip motor aldığımı hatta kaskın rengini bile seçip sipariş ettiğimi söyledim hafif bir sessizlikten sonra güldü ve bu muydu dedi yarım saat öğüt verdikten sonra olsun yapacak bir şey yok artık kenarda dursun arasıra kullanırsın ama çok dikkat et falan dedi o kadar rahatlamıştım ki çünkü artık vicdanım el vermiyordu bu arada annemler böyle anlayışlı insanlar değildir normalde birkaç akrabamız motor ile çok kötü kazalar geçirip maalesef hayatlarını kaybettikleri için kesinlikle motora izin vermiyorlardı ben de dayanamayıp böyle bir şey yaptım ama sonra herhalde söyledigim için biraz da olsa rahatladılar bu arada babam hala yıllık izinde ve memlekette o bilmiyor annem baban ile konuşuruz hallederiz dedi o geldikten sonra büyükler birazcık azar işitteceğim ama olsun o kadar yaptığım şey cidden doğru değildi şu an bu kafayla düşündüğümde keşke söyleseydim ilk başta zorlayarak alsaydım diyorum eğer böyle bir işe karışacak olan varsa ilk tavsiyem kesinlikle söyleyin benim gibi yapmayın Bu arada babam gelince yiyecegim azarı azaltmak için tavsiye verebilirsiniz istediklerinizi sorabilirsiniz okuduğunuz için teşekkür ederim herkese iyi günler dilerim

Valla kardeşim hırsızlık yapmışsın. Vicdan azabı falan demişsin ama yine olmamış. Ailen bunu görmezden gelebilir eyvallah onlar da bi yanlış yapmışlar ve senin bilinçaltına ikinci bir hırsızlık yapabilme cesareti yüklemişler. Umarım istediğin motora sahip olursun ve hayatının kalanında onurlu yaşamaya devam edersin.

İstediğin tavsiyeye gelirsek bence kimse bir tavsiye vermemeli. Ne azar işiteceksen hakediyorsun ki bence azarla kurtarıyorsan iyi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Anne terliği, baba şamarı yemeden büyüyen şımarık çocuklar. Neyse onların yapmadığını asfalt yapar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İlk motorumu 16 yaşında almıştım.. Kimseye de ne sormuştum ne de söylemiştim...
Biz mi garipmişiz anlamadım şimdik... :oops:

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İlk motorumu 16 yaşında almıştım.. Kimseye de ne sormuştum ne de söylemiştim...
Biz mi garipmişiz anlamadım şimdik... :oops:
siz 16 yaşındayken bi dolar ne kadardı
siz 16 yaşındayken bi ekmek ne kadardı
siz 16 yaşındayken bi motor ne kadardı
siz 16 yaşındayken ehliyet almak ne kadardı
biz öyleydik biz böyleydik açık ara cumhuriyet tarihinin en boktan dönemine denk gelen bunun içinde doğmuş bi nesiliz bugün 16 yaşında olsanız bi lastik alamayacaksınız yaşlıların sidik yarıştırmasından fena gına geldi

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ailenin rızası dışında motor almışsın gibi sandık
meğer ailenin rızası dışında motor parasını aşırmışsın
baya hırkızlık yapmışsın yani

sonu şimdilik mutlu zannediyorsun kendince fakat bildiğin hırsızlık yapmışsın abicim. ailenin parası olması demek onlardan habersiz o parayı alıp kullanabilirsin demek değildir. ilerleyen zamanlarda her hangi bir kayıp, çalınma durumlarında ilk zan altında kalacak kişi sensin ve bunu tek sorumlusu hırsızlığın.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
siz 16 yaşındayken bi dolar ne kadardı
siz 16 yaşındayken bi ekmek ne kadardı
siz 16 yaşındayken bi motor ne kadardı
siz 16 yaşındayken ehliyet almak ne kadardı
biz öyleydik biz böyleydik açık ara cumhuriyet tarihinin en boktan dönemine denk gelen bunun içinde doğmuş bi nesiliz bugün 16 yaşında olsanız bi lastik alamayacaksınız yaşlıların sidik yarıştırmasından fena gına geldi
O senin kendi problemin..Bana ne ?.. ;)
Yazdıklarım parayla ilgili değildi..
Sadece Ailenin gölgesinde kalmak zorunda olan gençlerin , ilerleyen zamanda kendine olan özgüvenin olmamasını kastetmiştim..
Sen maddiyattan bahsetmişsin...
Gençlerden umutluyum hala ama insiyatif alacak konumda olmamaları korkutuyor..
Yoksa yemişim parasını , motorunu tekerini...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca konuyu açan arkadaşın yaptığı bildiğin hırsızlık..
Kendisine ait olmayan, ailenin geneli için saklanmış altını habersizce çalmış..
Ailesinden bunu çalan , ilerde neler yapmaz diye düşündürüyor insanı..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
O senin kendi problemin..Bana ne ?.. ;)
Yazdıklarım parayla ilgili değildi..
Sadece Ailenin gölgesinde kalmak zorunda olan gençlerin , ilerleyen zamanda kendine olan özgüvenin olmamasını kastetmiştim..
Sen maddiyattan bahsetmişsin...
Gençlerden umutluyum hala ama insiyatif alacak konumda olmamaları korkutuyor..
Yoksa yemişim parasını , motorunu tekerini...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca konuyu açan arkadaşın yaptığı bildiğin hırsızlık..
Kendisine ait olmayan, ailenin geneli için saklanmış altını habersizce çalmış..
Ailesinden bunu çalan , ilerde neler yapmaz diye düşündürüyor insanı..
konu hakkında ben de aynı düşünüyorum yukarıda yazdım zaten ama bugün bi gencin ailesi olmadan motor alması mümkün değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar