Ailemden gizli motor alma serüveni (mutlu son)

siz 16 yaşındayken bi dolar ne kadardı
siz 16 yaşındayken bi ekmek ne kadardı
siz 16 yaşındayken bi motor ne kadardı
siz 16 yaşındayken ehliyet almak ne kadardı
biz öyleydik biz böyleydik açık ara cumhuriyet tarihinin en boktan dönemine denk gelen bunun içinde doğmuş bi nesiliz bugün 16 yaşında olsanız bi lastik alamayacaksınız yaşlıların sidik yarıştırmasından fena gına geldi
Öncelikle herkes hata yapar. Siz de bir hata yapmışsınız. Olabilir. İnsanız. Tabii ki hata yapacağız. Ancak önemli olan hatalardan ders almak ve tekrarlamamaktır. Bundan sonra hatanızı tekrar etmezseniz sorun yok.

Arkadaş bir anlık hevesine yenik düşmüş ve bir hata yapmış. Bunu da itiraf etmiş. Burada bize düşen affedici olmaktır. İnsanların kusurlarını ve hatalarını yüzlerine vurmak çok güzel bir davranış değildir. Hele ki hırsız damgası vurmak çok yanıltıcı olabilir. Hırsız damgası vurabilmek için mahkeme tarafından verilmiş karar olması gerekir. Kaldı ki, şikayet yok, tutuklama yok, mahkeme yok. Burada klavye başında insanları hırsız ilan etmek hamuduyla götürenlere de "beyefendi" yada "bey" demek sadece bizim kültürümüzde var sanırım.

Bunun yanında Cumhuriyet'in en kötü döneminde doğduğunuzu nereden biliyorsunuz? Enflasyondan para kazananlar, yada gittikçe zenginleşenler de Cumhuriyet'in en güzel zamanında doğduğunu söylüyorlar. Yani iyi, kötü, güzel, çirkin gibi şeyler görecelidir. Sadece siz bağlar. Sokağa çıktığınızda pek çok kişi başka şeyler iddia edebilir. Herkesin kendi görüşüdür.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Öncelikle herkes hata yapar. Siz de bir hata yapmışsınız. Olabilir. İnsanız. Tabii ki hata yapacağız. Ancak önemli olan hatalardan ders almak ve tekrarlamamaktır. Bundan sonra hatanızı tekrar etmezseniz sorun yok.

Arkadaş bir anlık hevesine yenik düşmüş ve bir hata yapmış. Bunu da itiraf etmiş. Burada bize düşen affedici olmaktır. İnsanların kusurlarını ve hatalarını yüzlerine vurmak çok güzel bir davranış değildir. Hele ki hırsız damgası vurmak çok yanıltıcı olabilir. Hırsız damgası vurabilmek için mahkeme tarafından verilmiş karar olması gerekir. Kaldı ki, şikayet yok, tutuklama yok, mahkeme yok. Burada klavye başında insanları hırsız ilan etmek hamuduyla götürenlere de "beyefendi" yada "bey" demek sadece bizim kültürümüzde var sanırım.

Bunun yanında Cumhuriyet'in en kötü döneminde doğduğunuzu nereden biliyorsunuz? Enflasyondan para kazananlar, yada gittikçe zenginleşenler de Cumhuriyetin en güzel zamanında doğduğunu söylüyorlar. Yani iyi, kötü, güzel, çirkin gibi şeyler görecelidir. Sadece siz bağlar. Sokağa çıktığınızda pek çok kişi başka şeyler iddia edebilir. Herkesin kendi görüşüdür.
cumhuriyetin en kötü dönemi konusunu tartışmaya açık değil benim gözümde 2 kere 2 4tür

Benim ailemin motorla alakası yok ama yıllar önce ehliyetim yokken iyi kötü aldılar ondan sonrada bussuru motor değiştirdim ekipmanlarimi hiç cimrilik yapmadan iyi markalardan seçtirdiler dji osmo action 4 aksiyon kamerası aldılar 16 yaşıma geldiğimde A1 ehliet ve pahalı bir 125cc racing motor aldılar sağolsunlar zorlamadilar hiç bişey için

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
15-16 yaşlarımda harçlıklarımdan arttırdığım parayla 3000 Usd biriktirmiştim. Sonra babam bir gün 3000 Usd'yi borç olarak istedi, 2 hafta sonra 5000 Usd olarak geri vereceğini söyledi. "Zaten babamdan aldığım para, varsın olsun babamın işine yarasın" dedim ve seve seve verdim. O parayı hiçbir zaman geri alamadım :) Lakin 3000 Usd karşılığında süper bir ders öğrendim.

1) Aç gözlülük iyi değildir. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma.
2) Para konusu olduğunda en yakınına bile temkinli yaklaş.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
konu hakkında ben de aynı düşünüyorum yukarıda yazdım zaten ama bugün bi gencin ailesi olmadan motor alması mümkün değil
Haala maddiyattasın ama sen...Yazdıklarımın maddiyatla alakası yok...
Hazırda işim yok, yazasım da tutmuşken anlatayım..

18 19 yaşlarındayım..Ankarada demir deposunda çalışıyorum...Akşamları da akşam lisesine gidiyorum.. Gece 12 den önce eve giremedem 4 sene.. İşyerimizin yakınındaki beko bayinden sittiri boktan motor sayacağınız moblyette bionik aldım.. Taksitle... Öğlen yemek dahi yemedim para biriktireyim taksidi ödeyim diye..

Bu arada anamıza babamıza da sormadık.. Aldık dedik bitti.. Evladının kararına saygı vardı, Nasıl borç yaparsın falan dile bile getirmediler.. Hiç unutmam motoru teslim aldıktan sonra emniyete gidecek parayı (ruhsat plaka) babamdan mark olarak aldım..50 mark almış , aybaşında vermiştim...
Hiç anamın bileziğini alayım diye aklımın ucundan da geçirmemiştim... Üstelik bırak habersizce almayı (ÇaLmayı) düşünmedim bile...
Küçük yaşlarda kendi kendimize yetmeyi başarabilen nesillerdik.. Anne baba hegamonyası olmayan nesillerdendik..

Şimdi senin dediğine gelecek olursak , şimdiki nesil garip yetiştiriliyor.. Ortamdan mı , yönetimin acizliğinden mi, yoksa her ikisinden mi sen karar ver... Aileler çocuklarını kendilerine bağımlı yetiştirme gayretinde... Aman okusun adam olsun, ya da çalışsın, meslek edinsin ama dizimin dibinde, gözümün önünde olsun fakat ,adam olsun yok.. Bir an önce hayata atılmayı öğrensin , yok...

Veriyor parayı çocuk okuyor mu , vakit mi geçiriyor belli değil.. 30 yaşına kadar el bebek , gül bebek gidiyor.. Sonrasında babasının nüfuzu iyiyse biyere kapağı atıyor.. Yoksa asgari ücretle sürünmeye mahkum oluyor.. Değil motor almayı , bisiklet alamadan emekli oluyor...

Dedim ya..Sebebi belki yönetim , belki dezenformasyona uğrayan aile müessesesi... Şimdiki yönetime kızabilir, lanet edebilirsin... Ama suçumuz günahımız ne bize saydırdın ;) Biz adam olmak için okumayı değil , adam olmak için yaşamayı öğrendik..
Bu arada ilk motorumu satıp 19 yaşında ilk arabamı aldım.. Yine babaya anneye sormadan danışmadan... :)
Şimdiki nesile bakıyorum, ailesi para vermese otobüse binecek imkanı yok..

Dedim ya.. Çok ta umudum kalmadı artık gençlikten.. 5 yıl daha bekleyip kesin sonuca ulaşmayı bekliyorum...

Haala maddiyattasın ama sen...Yazdıklarımın maddiyatla alakası yok...
Hazırda işim yok, yazasım da tutmuşken anlatayım..

18 19 yaşlarındayım..Ankarada demir deposunda çalışıyorum...Akşamları da akşam lisesine gidiyorum.. Gece 12 den önce eve giremedem 4 sene.. İşyerimizin yakınındaki beko bayinden sittiri boktan motor sayacağınız moblyette bionik aldım.. Taksitle... Öğlen yemek dahi yemedim para biriktireyim taksidi ödeyim diye..

Bu arada anamıza babamıza da sormadık.. Aldık dedik bitti.. Evladının kararına saygı vardı, Nasıl borç yaparsın falan dile bile getirmediler.. Hiç unutmam motoru teslim aldıktan sonra emniyete gidecek parayı (ruhsat plaka) babamdan mark olarak aldım..50 mark almış , aybaşında vermiştim...
Hiç anamın bileziğini alayım diye aklımın ucundan da geçirmemiştim... Üstelik bırak habersizce almayı (ÇaLmayı) düşünmedim bile...
Küçük yaşlarda kendi kendimize yetmeyi başarabilen nesillerdik.. Anne baba hegamonyası olmayan nesillerdendik..

Şimdi senin dediğine gelecek olursak , şimdiki nesil garip yetiştiriliyor.. Ortamdan mı , yönetimin acizliğinden mi, yoksa her ikisinden mi sen karar ver... Aileler çocuklarını kendilerine bağımlı yetiştirme gayretinde... Aman okusun adam olsun, ya da çalışsın, meslek edinsin ama dizimin dibinde, gözümün önünde olsun fakat ,adam olsun yok.. Bir an önce hayata atılmayı öğrensin , yok...

Veriyor parayı çocuk okuyor mu , vakit mi geçiriyor belli değil.. 30 yaşına kadar el bebek , gül bebek gidiyor.. Sonrasında babasının nüfuzu iyiyse biyere kapağı atıyor.. Yoksa asgari ücretle sürünmeye mahkum oluyor.. Değil motor almayı , bisiklet alamadan emekli oluyor...

Dedim ya..Sebebi belki yönetim , belki dezenformasyona uğrayan aile müessesesi... Şimdiki yönetime kızabilir, lanet edebilirsin... Ama suçumuz günahımız ne bize saydırdın ;) Biz adam olmak için okumayı değil , adam olmak için yaşamayı öğrendik..
Bu arada ilk motorumu satıp 19 yaşında ilk arabamı aldım.. Yine babaya anneye sormadan danışmadan... :)
Şimdiki nesile bakıyorum, ailesi para vermese otobüse binecek imkanı yok..

Dedim ya.. Çok ta umudum kalmadı artık gençlikten.. 5 yıl daha bekleyip kesin sonuca ulaşmayı bekliyorum...
Sayın Alp_tunay söylediklerinize katılmakla beraber ben hatayı biraz kendimizde arama tarafındayım. Haklısınız yeni nesil çok farklı ve tuhaf. Ancak bu çocukları biz yetiştiriyoruz ve gördüğüm kadarı ile yetiştiremiyoruz. Onların yaptığı her hatada bizlerin kendimize ders çıkarması lazım. hatta 7 den 70 e herkesin. En çok ders çıkarması gereken kişiler de okullar, öğretmenler ve de devlet büyükleri. Çünkü Balık baştan kokar.

Motosikleti
Honda Forza
Yaptığın çok büyük yanlış. Pişman olman güzel ama bunu o altınları yerine koyarak kanıtla.

Ailen için paranın miktarı önemli de olmayabilir ama sarstığın güven duygusunu bir nebze de olsa geri kazanman için çok önemli.

Umarım motorunu kazasız belasız sürer ve yaptığın hatayı da ömrünün sonuna kadar bir daha tekrarlamazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar