Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhabalar 10bin km bakım fiyatları servislerde ortalama nedir? Bir kaç özel servise sordum parçalar bana ait 2500-3500 lira arası fiyat diyorlar bende yetkili servise sordum parça ve yağ dahil 3750 diyorlar yetkili servis daha mantıklı geldi bana bi yağ ve filtre değişimi için istedikleri 3500 lira işçilik abartı geldi bana özel servislerde

Motosikleti
D400
Garanti var ise devamı için yetkili servis önemli.

Yağ; yağ filtresi ; hava filtresi 1000 tl falan tutuyor. Gecen ay aldım. 10 binde değişecek olanlar bunlar. ortalama 2500+ işcilik koyuyorlar ki bu arada normal yetkili servis işcilikleri pahalı.

Bununla beraber balata kontrolü de yaptırmakta fayda var; onlar da 600 tutuyor ön arka.

Gecen ay 1500 lira ödedim parçalar benden ) tanıdık usta yetkili değil) değişenler: Yağ, yağ filresi, hava filtresi, hidrolik sıvıları, zincir, balatalar.

Garanti yoksa al parçaları kendın bir ustaya götür hiç ugrasma.

Motosikleti
Forza 250
D400 varken bende geçtiğimiz eylül ayında,yağ,yağ filtresi,hava-yakıt filtresi,bujilere 5 bin gibi bir ücret verdim.

sanırım aşağı yukarı 3-3.5 litre benzin kaldığında benzin ışığı yakıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son 1 litrelere falan indiğinde de direkt refuel yazısı çıkıyor

Tek diş kalmıştı, refuel yazıyordu bugün yine, o haliyle bir 5 km gitmiştim. Motoru orta sehpaya aldım daha çok benzin alabilmesi için. 9.7 lt alabildi yine. Deposu gerçekten 13 lt alıyorsa bayağı fark var yine :) 10 lt ve üzeri benzin hiç alamadım motoru teslim aldığım ilk gün dahil.

Not: Bilmeyenler için not, REFUEL yazısı veya yakıt ikmali yapmayla ilgili bir uyası ve bakım zamanı geldiğine dair uyarılar alıyorsanız SET tuşuna bir kere basıp elinizi çektiğinizde o yazı bir daha gözükmez, ta ki motoru kapatıp açana kadar :)

Dominar 400 ile bir günde en fazla kaç km yapılabilir. Bide bunun zincir değiştirme periyodu kaç km dir

Motosikleti
Forza 250
Dominar 400 ile bir günde en fazla kaç km yapılabilir. Bide bunun zincir değiştirme periyodu kaç km dir
Ben bir günde 500-550km yi devirdim,fazlasını daha önce denemedim açıkcası kondisyonum yeter mi diye şühpeye düştüm.Zincir iyi bakarsan 15-20k gider ben benimkini 12k da haşat ettim.

Ama ben daha çok sport touring değil de naked gibi kullanıyordum 🤣 Bide çok fazla uzun yol yaptıgımdan ötürü orta sehpa olmadığı için 700-800kmde bir yağlıyordum temizleme ise hak getire 4-5kda bir

Yaklaşık 14.000 km bir yol var. Süre de 25-30 gün. Yolun bir kısmı sıcak büyük bir kısmı soğuk hatta buzlu.
Şimdi sadece bu rotada kullanmak üzere lastik arıyorum. Tur dönüşü atacam o lastikleri.
Bu minvalde hangisini tavsiye edersiniz. Benz bu nedenle ekonomik nedenlerde Anlas'a bakıyorum ama dediğim gibi tur sonu atacağım için bu klasmanda tavsiye edebileceğiniz başka marka varmı?
Bide Haziran sonu Temmuz başı sıcağını düşündüğümüzde sadece kış lastiği tercih etsem sizce sorun yaşarmıyım.

Motosikleti
Forza 250
Eğer ki çoğunlukla soğuk ve buzlu bir yolda sürecekseniz winter grip i takın geçin,sıcak kısımlarda da idare ederseniz tur dönüşüne de lastiği atar başka birşey takarsınız

Teşekkür ederim. Birde dostum ustaya neyi sorsam yağ değişimi dışında sen yapamazsın diyor. Tecrübeli arkadaşları şunu da sormak istiyorum. Olası bir arıza vs de bu motosikletin sigorta ve bujilerini yol ortamında ben değiştirebilirmiyim sizce.

Motosikleti
Forza 250
Teşekkür ederim. Birde dostum ustaya neyi sorsam yağ değişimi dışında sen yapamazsın diyor. Tecrübeli arkadaşları şunu da sormak istiyorum. Olası bir arıza vs de bu motosikletin sigorta ve bujilerini yol ortamında ben değiştirebilirmiyim sizce.
Hocam bu biraz insanın kendisine ve elindeki alet edevat a bağlı,anlayan adama bi alyan takımı bide 100 parça set versen yolun ortasıda motoru bloğa kadar dağıtır toplar,ama benim gibi telefon tutucuyu zor monte eden birisiysen usta haklı.Eğer ki anlıyorsanız eliniz tutuyorsa ustanızın yaptığı herşeyi yaparsınız.Sonuçta o adam da uzaydan inmedi 🤣

Motorunuzda sigorta kutusunun nerde olduğunu biliyor musunuz,biliyorsanız ona ulaşabilecek kadar eliniz alet edevat tutuyor mu?Bujiler nerde biliyor musunuz?Biliyorsanız onlara ulaşabilecek kadar eliniz alet edevat tutuyor mu veya ulaşsanız değiştirebilecek misiniz? Bunlara cevabınız evetse sorun yaşamazsınız.

Kusura bakmayın böyle parça parça soruyorum ama ancak aklıma geliyor.
Bu motosiklete demir radyötör koruma yaptıran varmı? Bu motorun aurodinamiğini bozuyor mu? Bu uygulandığında korna sistemi nereye takılıyor? Mümkünse uygulayan arkadaşlar önden görüşünün resmini atabilir mi?

Motosikleti
D400
Parça parça sorular olmuş bende yanıtlayayım;

D400 koruma amaçlı içerde benzın olsa da doldur uyarısı veriyor. bu da ortalama 9 -10 litre civarı. 3-4 litre benzin oluyor o uyarı yandıgında.

Motoru düzgün bir gaz aralıgında kullanırsanız ben 36 saat içerisinde 1200 km yaptım; hiçbir problemle yaşamadım. Su sogutmalı oldugu için sizde sıkıntı yaşamazsınız zorlamadıgınız sürece.

Radyatör koruma yaptırmadım; yaptıran arkadaşım var olumsuz birşey söylemedi.

Şu an motor üstünde kış lastiği mevcut; yazın ömrü daha çabuk bitiyormuş ama ben bir kaydırma vs. yasamadım ama havalar o kadar sıcak değil daha.

Selam 400 km de dominar 400 vat giderken avg fuel consumption ption 1 yazısı çıktı ne anlama geliyor acaba servis ışığı yandı intetnette bişi bulamadım

Motosikleti
Forza 250
Selam 400 km de dominar 400 vat giderken avg fuel consumption ption 1 yazısı çıktı ne anlama geliyor acaba servis ışığı yandı intetnette bişi bulamadım
tam km'niz 400 mü ? 450 civarındaysa bakım uyarısı vermeye başlamış olabilir ?

Motosikleti
D400

altında muhtemel 27 lt falan yazıyordur sallıyorum bi rakam. Motorunuzun 1 litre ile kaç km gittiği ortalamasını gösteriyor.

uyarı ışığı da yanıyorsa muhtemel 2 diş benzininiz kalmıştır; D400 2 dişe düşünce güvenlik amaclı benzin bitiyor uyarısı vermeye de başlıyor.

Merhaba.
Uzun yol için top case, küçük koruma çantaları ve fortenin heybe tarzı çanta kullanmayı planlıyorum.
Sorum motosiklette orta sehpa yok. Genelde durduğum yerlerde pratik olarak heybe çantayı alıp çıkmak üzerine strateji geliştirdim ama manzaralarda vs zırt pırt her durduğumda bunu yapmayacağım bu durumda motor yüklüyken orta sehpa olmaması sizce büyük bir sorun teşkil eder mi?
İkinci olarak şu kaz ayağı denen geniş aparatlardan kullansam orta ayaklık işlevini kısmen de olsa görürmü,
Son olarak bakımlarda sürekli 10 50 yağ kullanıyor bunun 10.40 da 2500-3000 hatta belki 4000-KM de yağı değiştireceğimi düşünürsek siz hangisini tavsiye edersiniz.

Motosikleti
D400
Merhaba.
Uzun yol için top case, küçük koruma çantaları ve fortenin heybe tarzı çanta kullanmayı planlıyorum.
Sorum motosiklette orta sehpa yok. Genelde durduğum yerlerde pratik olarak heybe çantayı alıp çıkmak üzerine strateji geliştirdim ama manzaralarda vs zırt pırt her durduğumda bunu yapmayacağım bu durumda motor yüklüyken orta sehpa olmaması sizce büyük bir sorun teşkil eder mi?
İkinci olarak şu kaz ayağı denen geniş aparatlardan kullansam orta ayaklık işlevini kısmen de olsa görürmü,
Son olarak bakımlarda sürekli 10 50 yağ kullanıyor bunun 10.40 da 2500-3000 hatta belki 4000-KM de yağı değiştireceğimi düşünürsek siz hangisini tavsiye edersiniz.

orta sehpa alın hocam; 1500 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam daha 3-4 ay önce. montajı da 10 dakikalık birşey. inanın büyük rahatlık.

insanlar yan sehpadayken motorun üstüne oturup uzanıyor; yüklü olması eğimli bir yerde olmazsanız problem yaratmaz.

ben şahsen 10/40 kullanıyorum.

Yine tecrübeli kullanıcılar için bir sorum daha var.
Yoğun yağmurda sele altına su sızıntısı oluyor mu?Akü vs lerin olduğu kısma.Bunu deneyimleyen oldu mu?
Eğer böyle bir sorun oluyorsa çözümü nedir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar