Japonu bitirdiler. Mutlu musunuz ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2025 Yamaha MT09 907.500 TL
2025 Honda X-ADV 900.000 TL
2025 Suzuki 1050DE 1.030.000 TL

Avrupa birliği Japonya dan gelen motosiklere gümrük uygulamıyormuş.Nasıl ama ?
Biz de avrupalılara uygulamıyoruz.. Ama japona %30.(oyle oldu galiba)

Almanya-Fransa-İtaya satış rakamlarını hep paylaştım. Avrupalının kendisi gidip japon alıyorken
yağ kaçıran, binbir tane sorunu olan, f/p oranı yerlerde sürünen avrupa ürünlerini koruyalım biz. Bu akp nin ülkeye faydası olan bir tane icratı olsa şaşarım zaten.

yazık, çok yazık yemin ederim.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Eger bisey halkin, calisanin yararinaysa o bizde yapilmaz. iklim kanununun ilk 4 maddesi onaylandi 3 milyar Euro kredi icin ulke satildi resmen daha otesi yok ki, insan ticareti yasallasirsa yakinda sasirmayacam. Kendi halkina bu kadar dusman baska bi yonetim gormedi bu ulke hic..

Eger bisey halkin, calisanin yararinaysa o bizde yapilmaz. iklim kanununun ilk 4 maddesi onaylandi 3 milyar Euro kredi icin ulke satildi resmen daha otesi yok ki, insan ticareti yasallasirsa yakinda sasirmayacam. Kendi halkina bu kadar dusman baska bi yonetim gormedi bu ulke hic..
Bkz: 57. Hükümet

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
siz kaldırdınız mabadlarını
899.000 TL ye 600 peşin 300 12 taksitle agusta 1000 rs satılıyor. 2 tane mt 9 verseler (satmamak kaydıyla) değişmem

siz kaldırdınız mabadlarını
899.000 TL ye 600 peşin 300 12 taksitle agusta 1000 rs satılıyor. 2 tane mt 9 verseler (satmamak kaydıyla) değişmem

ya kardes sen zaten melekler akıllı mı bot mu diye kafa yoran adamsın. Tabiki agusta guzelleyeceksin..

Arkadaşlar boşuna başlığa mutu musunuz diye yazmadım.

Taygır gibi çok adam var burda.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
motor alırken, 1 kendimize bir hükümete 1 yandaşlara 1 bayiye 1 de "götünün kılıyık" diyen teyzeye alıyoruz
elbette. ancak sadece o değil konu. bizim japon algımız, bayilerin bu algıyı fırsata çevirmesi
mt9 abd de 12.499 dolar
agusta 1000rs 23.000 dolar civarı
ama mt9 türkiyede daha pahalı
tamam makinaları iyi ama totalde çoğu 6 para etmez motorlar
commuterden bozma streetfighter kakalıyorlar, yiyen olunca böyle olur

Motosikleti
D400
elbette. ancak sadece o değil konu. bizim japon algımız, bayilerin bu algıyı fırsata çevirmesi
mt9 abd de 12.499 dolar
agusta 1000rs 23.000 dolar civarı
ama mt9 türkiyede daha pahalı
tamam makinaları iyi ama totalde çoğu 6 para etmez motorlar
commuterden bozma streetfighter kakalıyorlar, yiyen olunca böyle olur

koronadan sonra bizim ülkede ahlaki bir çöküş başladı; genel bir durum.

ben artık +/- takımıyorum kahve almaya gittiğimde adam 300 lira dese "olmuştur şaşırmam" derim.

Motosikleti
K 1600 GTL
Japonların selası verildi ne yazık ki.....

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Küçük hacimlileri zaten Hint ve Tayvanlılara kurban gitmişti, son vergiler de büyük hacimlileri bitirdi.

Motosikleti
cbf 150
Fiyatlar yüksek değil bizim maaşımız düşük demek bence hatalı. Avrupadan geride değil maaşlar bundan emin olun. Biz döviz bazındada pahalı ülkeyiz net.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Küçük hacimlileri zaten Hint ve Tayvanlılara kurban gitmişti, son vergiler de büyük hacimlileri bitirdi.
Büyük hacimliler bitmez, parası olanlar yine alır. Olan bizim gibi orta hallilere oldu, biz alamayız. Firmalar da bunu bildikleri için az satacağız bari parası çok olanlardan kazanalım deyip kar marjlarını arttırmıştır. Büyük hacimli motor almak artık fiyatına çok bakmadan bayiye gidip bana şundan verin üzerine şunları şunları da ekleyin diyebilenler için oldu malesef.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Büyük hacimliler bitmez, parası olanlar yine alır. Olan bizim gibi orta hallilere oldu, biz alamayız. Firmalar da bunu bildikleri için aza satacağız bari parası çok olanlardan kazanalım deyip kar marjlarını arttırmıştır. Büyük hacimli motor almak artık fiyatına çok bakmadan bayiye gidip bana şundan verin üzerine şunları şunları da ekleyin diyebilenler için oldu malesef.

Orta ve üstü diyelim. Avrupa motorlara ek vergi gelmediği için Japonların işi zorlaştı. Bu arada bazı Hintler bunun için montaj hattı kuruyorlarmış.

2025 Yamaha MT09 907.500 TL
2025 Honda X-ADV 900.000 TL
2025 Suzuki 1050DE 1.030.000 TL

Avrupa birliği Japonya dan gelen motosiklere gümrük uygulamıyormuş.Nasıl ama ?
Biz de avrupalılara uygulamıyoruz.. Ama japona %30.(oyle oldu galiba)

Almanya-Fransa-İtaya satış rakamlarını hep paylaştım. Avrupalının kendisi gidip japon alıyorken
yağ kaçıran, binbir tane sorunu olan, f/p oranı yerlerde sürünen avrupa ürünlerini koruyalım biz. Bu akp nin ülkeye faydası olan bir tane icratı olsa şaşarım zaten.

yazık, çok yazık yemin ederim.
Bu akp nin ülkeye faydası olan bir tane icratı olsa şaşarım zaten. hiçmi yok harbiden ya..

Büyük hacimliler bitmez, parası olanlar yine alır. Olan bizim gibi orta hallilere oldu, biz alamayız. Firmalar da bunu bildikleri için az satacağız bari parası çok olanlardan kazanalım deyip kar marjlarını arttırmıştır. Büyük hacimli motor almak artık fiyatına çok bakmadan bayiye gidip bana şundan verin üzerine şunları şunları da ekleyin diyebilenler için oldu malesef.

buyuk hacimli japon bitti.

x adv 900
2025 Tiger 1200 GT Pro 916.000 TL

bu ulkenin motorcusunu korlas a maskara yaptılar. Battı batıyor KTM ürünlerini veya dandik italyanları aldıracaklar.

puu allah belanızı.

Fiyatlar yüksek değil bizim maaşımız düşük demek bence hatalı. Avrupadan geride değil maaşlar bundan emin olun. Biz döviz bazındada pahalı ülkeyiz net.
Lütfen kulaktan dolma bilgiler ile biliyormuş gibi yazmayalım olur mu? Bizim maaşlarımız düşük. Sizin maaşınız 200 bin tl olsaydı, kurun kaç olduğu ile ilgilenecek miydiniz? Hadi diyelim kur düşük. Doları seksen lira yapalım. O zamanda500 usd olan asgari ücret 250 dolarolacak ki 10 bin dolarlık motosiklet için 40 takla atmanız gerekecek; pardon 40 ay para biriktirmeniz gerekecek.
Kısaca bizim maaşlarımız düşük. Avrupalı 2000 euro asgari ücret alıyor. Benzin 2,6 euro. 769 litre benzin alabiliyor.
biz de 22000 asgari ücret 48 tl benzinden 450 litre alınabiliyor. Yeterince net mi? Daha açıklayayım mı?

Motosikleti
cbf 150
Lütfen kulaktan dolma bilgiler ile biliyormuş gibi yazmayalım olur mu? Bizim maaşlarımız düşük. Sizin maaşınız 200 bin tl olsaydı, kurun kaç olduğu ile ilgilenecek miydiniz? Hadi diyelim kur düşük. Doları seksen lira yapalım. O zamanda500 usd olan asgari ücret 250 dolarolacak ki 10 bin dolarlık motosiklet için 40 takla atmanız gerekecek; pardon 40 ay para biriktirmeniz gerekecek.
Kısaca bizim maaşlarımız düşük. Avrupalı 2000 euro asgari ücret alıyor. Benzin 2,6 euro. 769 litre benzin alabiliyor.
biz de 22000 asgari ücret 48 tl benzinden 450 litre alınabiliyor. Yeterince net mi? Daha açıklayayım mı?
Ha işte matematiğe geldin dimi? Gardaş bak ne yazdım biz döviz olarak pahalı ülkeyiz. Çünkü kurlar tutuluyor Yakıtın fiyatına bak dolar odur.

2000 dolar ne eder? 76 bin tl para 2000 euroda hadi 90 de. bu maaşla avrupalı motorunu alır çünkü motor 6000 euro taş çatlasa eli aya düzgün olan.

Sende kaç para? 800 binlara aynı motor ne kadar euro? 17 bin euro. neymiş döviz olarak pahalıyız nedne? AKP VE FAİŞ ÖTVleri. Artı katma değerli birşey üretmiyrosunuz hepiniz tost yiyip ayran içip avrupalı olmak istiyorsunuz kusura bakma olamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar