Motosiklet süren birini gördüm mü, ilk baktığım şey peglere nasıl bastığı. Çok çok büyük çoğunluğu, ördek gibi ayaklarını yana doğru açmış ilerliyor

Daha büyük çoğunluğu da, ayak boşluğunu ortalamış gidiyor. Sanırsın nargile kafede oturuyor herif. Hem çok komik görünüyor, hem de çok tehlikeli.
Tabii bunu daha çok avam Japon sürenlerde görüyorum, İtalyan sürende hiç rastlamadım doğal olarak...
Sizin gözleminiz nedir Mallaca hocam?
İster istemez ayaklar benim de dikkatimi çekiyor. "İçimden ayağına kapat ayağını kapat" cümleleri geçiyor. Ördek gibi açanlar komik geliyor bana.
Motosiklet markası olarak ayrımı fark etmedim fakat İtalyanlarda ben de rastlamadım.
Her konuda olduğu gibi maddi güç ile alakalı bu eğitim işi. Yüksek cc ve modellere binen sürücüler, belli bir yaşı almış, maddi gücü de yerinde oluyor genelde. Bu kişilerde eğitime verebilecek parayı önemsemiyorlar, daha doğrusu çok zorlanmıyorlar.
Genç arkadaşım da ancak motosikletini alabilmiş, düşük veya ortaya yakın bir ekipman dizmiş. Eğitime parası kalmıyor. Hadi bunlar eğitimin farkında olan bilinçli ama maddi yetersizliği bulunan gençler.
Bazıları ise eğitime dirençli, eğitimi kabul etmiyor. Bu gibi örneklerde o ördek ayak, kask açık ağızda sigara gibi durumları çok görüyorum. Geçen birisine anlatmaya çalışıyorum, bak doğrusu budur, aksi halde genç ölürsün vs... gelen cevap" hocam bize kefen de yakışır"
Keşke sürücü kurslarında eğitim vermek için motosiklet veya araba ayrımı olmayan ve kolaylıkla MEB' den alabildiğiniz "Usta Öğretici Belgesi" yerine motosiklet üzerine ayrıca eğitmen eğitimi almış kişilerin belgesini kabul etseler. İnanın her şey çok değişirdi.
Daha önce de kurslardaki keşmekeşi ve eğitimsizliği yazdım. Amaç ehliyet almak, nasıl alırsa alsın.
Bu eğitim işini biraz ciddiye alsalar kaza oranları büyük ölçüde azalırdı.