Yağlanan Disk Nasıl Temizlenir?

Motosiklet diskim yağ olmuş, tutmuyor gibi bir şey. Diske Asperox sıkılır mı? Balata temizleyici de var ama pek etkili olmadı.

Edit: Asperox ve balata spreyi kullandım, kısa süreli tutuş düzeldi gibi oldu ama yine aynı, maalesef tutmuyor. Basınçlı su ile yıkasam geçer mi veya başka bir öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Motosiklet diskim yağ olmuş, tutmuyor gibi bir şey. Diske Asperox sıkılır mı? Balata temizleyici de var ama pek etkili olmadı.

Edit: Asperox ve balata spreyi kullandım, kısa süreli tutuş düzeldi gibi oldu ama yine aynı, maalesef tutmuyor. Basınçlı su ile yıkasam geçer mi veya başka bir öneriniz var mı?
Aynısını motorun yağını değiştirirken balata spreyi yerine WD40 kullandığım da yaşadım ya balataları değiştir ya da balataları çıkart sıcak suda 1 gece beklet veya Dümdüz bir yola çık hafif hafif ikisini de ısıtana kadar sürekli sık o halde bile eski tutuşunun %70 performansını belki verir.

Motosikleti
cbf 150
balata spreyi ve havlu kullan, sonra çevrende bir yol varsa güvenli. bol bol fren yap dur

Genelde balata spreyi kullanılır ama ben param olmadığı zamanlarda mazotla temizledim ama balata spreyi iyidir disk freni olan bir motor bayadır sürmedim😂, fren hidroliğini kontrol et bide hocam o bitincede frenleme sıkıntılı olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Diski sök ve sıcak suda bulaşık deterjanı gibi bir yağ çözücüyle iyice yıka, balataları sök ve üzerine çok ince zımpara at

sebebi balataların hala yağlı olması. hele bi de yarı sinterli falansa içine işlemiş de olabilir o zaman ne kadar temizlersen temizle kâr etmez.

Diske balata spreyi yeter, sorun yok.
Sorun, balata, balata yağı çekmiştir. En sağlıklısı değiştirmek.

idare ederim dersen 300-500 km sonra eski performansına yaklaşır , uygun fiyatlı ise yenisini tak değilse balataları söküp selülozik tinerde beklet bir gün kadar , tiner bulamazsan benzinde olur ama daha uzun süre gerekir..

Motosikleti
Ns200 15"
idare ederim dersen 300-500 km sonra eski performansına yaklaşır , uygun fiyatlı ise yenisini tak değilse balataları söküp selülozik tinerde beklet bir gün kadar , tiner bulamazsan benzinde olur ama daha uzun süre gerekir..
Abi benzin aklıma geldide içindeki çözücüler balatanın demire yapışmasını sağlayan bir solvent varsa sökebilir diye çekinmedim değil. Sanki başına böyle bir surum gelmişti.

Fabrikasyon
Abi benzin aklıma geldide içindeki çözücüler balatanın demire yapışmasını sağlayan bir solvent varsa sökebilir diye çekinmedim değil. Sanki başına böyle bir surum gelmişti.
Fabrika üretimi markalı balataların yapıştırıcısı deforme olmaz da şu sanayi sitelerinde balata kesip montajlayan küçük atölyelerin ürünlerinde sıkıntı yaşanabilir..

Ben belden aşağı komple motorla ziftlenmiştim. Benzinlikte normal sabunlu su ile birkaç tur motoru yıkayıp temizlemiştim. Zaten birkaç fren sıkmayla balatalar kendiliğinden de temizlenmişti. Çok kasmaya gerek yok. Sadece hızına dikkat ederek frenleri kullan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar