Arora Max-T Easy Hakkında fikriniz nedir.

Başlıktan da anladığınız üzere bu motorsiklet hakkında bilgi ve deneyimleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Geçen hafta sıfır olarak satın aldım ama bu motorla ilgili internette hiç bir şey yazmıyor. Ben bunu tercih ederken biraz görüntü olarak çok beğendiğim için tercih ettim. Tabi satıcı arkadaşın da bu modele yönlendirmesi oldu. Ancak bu motor hakkında söylenebilecek her bilgiye açığım.

Neden çin malı aldın. Çin malı işte fazla birşey bekleme vs. gibi hiç bir yere varmayacak yorumlardan kaçınırsanız çok sevinirim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Daha ne yazsınlar?
max-t-easy-web-3_388.webp

Kitabını bilem yazmışlar.

Motosikleti
Ns200 15"
Elektronik aksamlarına ekstra olarak dikkat edip sudan uzak tutmaya çalışın, rodaj bakımında şanzıman yağı ve motor yağını iyi bir yağ ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Genelde Çin malı skuterlerin kayışlarıda pek sağlam çıkmayabiliyor, 10.000 kilometre olmadan kaliteli bir kayış alıp takmanız iyi olacaktır. Bulabilirseniz mavi Bando iyi olacaktır (Yerli üretim yeşilleri pek iyi değiller).

Demek şanzuman yağı ve motor yağı haznesi birbirinden ayrı. Bu konuya dikkat edeceğim. İzmir şartlarına uygun yağlar ile devam ederim. Kayış konusunda bu bilgi çok yardımcı oldu hatta rodaj bakımında değiştiririm onuda. Çıkan da yedek durur. Forumları okuyunca genelde stok lastiklerin kötü olduğu bilgisi paylaşılmış sanırım onları da değiştirmem gerekiyor.

Atölyede elektronik kısmın ıslanması konusunda bir takım iyileştirmeler yapmak istiyorum. Şikayetvar sitesinde bu konu hakkında bir kaç şikayet okudum özellikle ekranın içine su girmesi söz konusu olabiliyormuş. 3D yazıcı ile bir şeffaf kapaklı contalı bir kılıf yapmayı planlıyorum şimdilik.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sanırım yeni bir model bu easy modeli. Pek bir kaynak olmaması normal o halde. Fiyat tipine göre ucuzmuş. Bu paralara anca 125cc küçük skuterler alınabiliyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Demek şanzuman yağı ve motor yağı haznesi birbirinden ayrı. Bu konuya dikkat edeceğim. İzmir şartlarına uygun yağlar ile devam ederim. Kayış konusunda bu bilgi çok yardımcı oldu hatta rodaj bakımında değiştiririm onuda. Çıkan da yedek durur. Forumları okuyunca genelde stok lastiklerin kötü olduğu bilgisi paylaşılmış sanırım onları da değiştirmem gerekiyor.

Atölyede elektronik kısmın ıslanması konusunda bir takım iyileştirmeler yapmak istiyorum. Şikayetvar sitesinde bu konu hakkında bir kaç şikayet okudum özellikle ekranın içine su girmesi söz konusu olabiliyormuş. 3D yazıcı ile bir şeffaf kapaklı contalı bir kılıf yapmayı planlıyorum şimdilik.
Şanzıman dediğimde aslında sabit 3 adet dişli ve 2 adet mildir, vitesli motosikletlerde gibi olan bir sisteme sahip değiller. Sizin skutere hangisi uyar bilmem ama ben Spontini'de şanzıman Lubex 80w90 kullanıyorum, motor yağı olarak Castrol Power 1 Scooter 10W40 kullanıyorum. Varyatör açılacağı zamanda mutlaka kapak contasını değiştirin aksi halde oradan sıvı alarak varyatörde aşırı bir kirlenme görülüyor.

Sanırım yeni bir model bu easy modeli. Pek bir kaynak olmaması normal o halde. Fiyat tipine göre ucuzmuş. Bu paralara anca 125cc küçük skuterler alınabiliyor.
Evet yeni modelmiş bu ama aslında başka bir modelin kardeşi demek daha doğru sanırım Arora Max-t modelinin hafifletilmiş versiyonu diyorlar. Satan arkadaşta tam fiyat performans dedi. Birazda ona kandım diyebilirim. Skuter olarak aldığım ilk motorsiklet diğer motorlarım aslında hep japon ilk defa çin tercih ettim tarz olarak pek bana uymaz diyordum ama bu gerçekten rahat bir motormuş. Daha da alışırsam bunu satıp daha iyi bir modele geçebilirim.
Şanzıman dediğimde aslında sabit 3 adet dişli ve 2 adet mildir, vitesli motosikletlerde gibi olan bir sisteme sahip değiller. Sizin skutere hangisi uyar bilmem ama ben Spontini'de şanzıman Lubex 80w90 kullanıyorum, motor yağı olarak Castrol Power 1 Scooter 10W40 kullanıyorum. Varyatör açılacağı zamanda mutlaka kapak contasını değiştirin aksi halde oradan sıvı alarak varyatörde aşırı bir kirlenme görülüyor.
O zaman diferansiyele denk geliyor konum olarak ama tek tekerlek olduğu için diferansiyel denemez. Ben benzer modellerin ne tip yağlar kullandığını araştırmak istiyorum. Sizin mesajınızdan sonra konuyu araştırınca genelde ustalar normal motor yağı kullanıyorlarmış.Çok dikkat edilmesi gereken bir konu bu Bilgi için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar