başıboş köpek sorunu

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
g9kbwrq.png
quz1hzb.png

bu fotoğraflar bi üniversiteden dün denk geldim dağın başında sadece üniversitenin olduğu bi yerleşim yeri ve o kadar çok köpek var ki belediye onları oradan uzaklaştırmak yerine bizler için trafik işareti icat etmiş köpek çıkabilir diye bizi uyarıyorlar hadi anlıyoruz ormanda geyik çıkabilir inek çıkabilir de köpek çıkabiliri ilk defa görüyorum nerdeyse her gün bu üniversitenin arkasındaki yolda sürüyorum her 100 metrede bi köpek sürüsü var ve hergün yaşıyorum bunu ya sakin sedasız olsalar saldırmasalar kimse için de problem değil ama bu hayvanları dağın başında belediyeler götürüp ölüme açlığa terk ediyor o yolun vardığı yerse üniversite hadi bizi boşverin daha geçen sene biri öldü burada bu yüzden
türkiyede herkesin ortak akılda olduğu nadir konulardan biri bu 3 5 pembe saçlının propagandasından mı etkileniyor bu belediyelerimiz 3 5 kişinin duygusal mastürbasyonu için ölmeye devam mı edeceğiz

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ooo, sen kuyuya balıklama atlamışsın dostum :)

Şuradan devam et istersen, çok konuştuk bunları. Bir arpa boyu yol alamadık o başka...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ooo, sen kuyuya balıklama atlamışsın dostum :)

Şuradan devam et istersen, çok konuştuk bunları. Bir arpa boyu yol alamadık o başka...

konuşulmuştur diye baktım arama yerinden ama yakın zamandan bulamadım pek doğru çalışmıyor heralde

Motosikleti
D400
en son 7 ay önce konuşmuşsunuz allah allah ben napayım

forumdaki başıboş başlık sorunu :D

şaka yapıyorum kardo; forum bu istiyosan 5 tane aç ben sıkıntı yapmam.

Başıboş köpek problemi var ne yazık ki belediyeler hiçbir önlem almayıp sonrasında tırı vırı yapıyorlar. Önlem almazsan çoğalır; çoğalırsa probleme dönüşür.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
zaten yıllardır bu problemle yaşıyoruz alıştık artık da belediyeler görevini yapmak yerine bizim şikayetçi olmamamızı bunu normal karşılamamızı bekliyor

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Nedir belediyeden beklediğin?
mümkünse barınaklara götürmeleri değilse üniversiteden uzaklaştırmaları barınağa götürmeleri gereken hayvanları alıp dağın başına atmamaları bu sorunu belediye çözmeyecekse ben başka bi çözüm biliyorum

mümkünse barınaklara götürmeleri değilse üniversiteden uzaklaştırmaları barınağa götürmeleri gereken hayvanları alıp dağın başına atmamaları bu sorunu belediye çözmeyecekse ben başka bi çözüm biliyorum

barınak çok para dendi.
üniversiteden uzaklaştırmak dediğin şey 10 sene sonra birisinin bir site veya başka bir ünviersite yapacağı bir alana bırakılması demek.
sen çözüm yolu biliyorsan devlet bunun önünü açtı zaten, elinden tutan mı var?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
barınak çok para dendi.
üniversiteden uzaklaştırmak dediğin şey 10 sene sonra birisinin bir site veya başka bir ünviersite yapacağı bir alana bırakılması demek.
sen çözüm yolu biliyorsan devlet bunun önünü açtı zaten, elinden tutan mı var?
bu vatandaş eliyle olmaz ne yasal ne etik bunu yapacak olan devlet cadı avı değil çözüm arıyoruz

yapacağınız şu:

ilgili belediyeye durumun size yarattığı tehlike ve çözüm bulunması konusunda dilekçe yazacaksınız, ondan sonra sokak köpeği sebebiyle yaşadığınız maddi manevi bir zarar görme durumunda belediyeye tazminat davası açacaksınız.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yapacağınız şu:

ilgili belediyeye durumun size yarattığı tehlike ve çözüm bulunması konusunda dilekçe yazacaksınız, ondan sonra sokak köpeği sebebiyle yaşadığınız maddi manevi bir zarar görme durumunda belediyeye tazminat davası açacaksınız.
bu şey gibi kurallara uyarak motosiklet sürelim insanların bizim şeridimizi işgal edip üstümüze kırıp çarptıktan sonra şikayetçi olmak gibi onun yerine insanlar bizi yok saymasa biz kendimizi koruyarak sürsek yoksa istediğimiz kadar haklı olalım bi anlamı yok ki sakat kalıp öldükten sonra
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yoo yasal.
çözüm biliyorum diyordun ne cadısı ne avı? bildiğin çözümü uygula işte.
yasal olan kısmı atabilir misin

ne atayım? köpekleri öldürebilirsiniz bir şey olmaz diye yasa mı arıyorsun?
ayda bir bir yerlerde temizlik yapılıyor, başına iş gelen gördün mü? insan öldürdüler köpeklere bakıyor diye yine bir şey olmadı.
burada 20 sayfa çıkacak kavgadan bir şey olacağı yok. al eline tüfeğini git çöz işini.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ne atayım? köpekleri öldürebilirsiniz bir şey olmaz diye yasa mı arıyorsun?
ayda bir bir yerlerde temizlik yapılıyor, başına iş gelen gördün mü? insan öldürdüler köpeklere bakıyor diye yine bir şey olmadı.
burada 20 sayfa çıkacak kavgadan bir şey olacağı yok. al eline tüfeğini git çöz işini.
ben burada insanların toplanıp köpek vurmasından mı bahsediyorum sence bu iş devletin sorumluluğu bi araştırınca yeni kanunu detaylı okudum barınakta 1 ay boyunca sahiplenilmeyen hayvanların uyutulmasından bahsediyor bu uygulanmıyor uygulansa benim 1 senedir gördüğüm o köpekler hala aynı yerde olmazdı benim hayvanlardan nefret ettiğim yok bi çözüm istiyorum bi çözüm var yasallaşmış ve hala belediyeler işini yapmıyor bundan şikayetçiyim gidip elime tüfeği alıp köpek avlamaya çıkmak cinayettir ha devlet toplayıp uyutunca farklı mı diyeceksin evet benim gözümde farklı burada konu bunun etiğini tartışmak değil bi kanun var vatandaşı hayatını kurtaran bi kanun bunun bozulan yolların tamir edilmesinden farkı yok benim gözümde bizi koruyacak bizim güvenliğimizi sağlayacak kanunu belediyelerin uygulamamasından şikayetçiyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca ayda bir bir yerlerde temizlik yapılıyor lafını desteklemiyorum katılmıyorum da böyle bi kamuoyu varken böyle bi işin sessiz sedasız olacağını sanmıyorum burada bunu hepimiz konuşur karşı çıkardık

ben burada insanların toplanıp köpek vurmasından mı bahsediyorum sence bu iş devletin sorumluluğu bi araştırınca yeni kanunu detaylı okudum barınakta 1 ay boyunca sahiplenilmeyen hayvanların uyutulmasından bahsediyor bu uygulanmıyor uygulansa benim 1 senedir gördüğüm o köpekler hala aynı yerde olmazdı benim hayvanlardan nefret ettiğim yok bi çözüm istiyorum bi çözüm var yasallaşmış ve hala belediyeler işini yapmıyor bundan şikayetçiyim gidip elime tüfeği alıp köpek avlamaya çıkmak cinayettir ha devlet toplayıp uyutunca farklı mı diyeceksin evet benim gözümde farklı burada konu bunun etiğini tartışmak değil bi kanun var vatandaşı hayatını kurtaran bi kanun bunun bozulan yolların tamir edilmesinden farkı yok benim gözümde bizi koruyacak bizim güvenliğimizi sağlayacak kanunu belediyelerin uygulamamasından şikayetçiyim

ya şimdi durduk yere niye bana kafa attın diyeceksin. git önceki konuyu oku sabrın varsa.. =)
bir yere çıkacağı yok bunun, ondan dedim kestirmeden sonuca gidelim diye..
28 sayfa tartışırız tekrar. ben derim öldürmeden düzeltecek paramız var, başkası der yok, bir cacık çıkmaz. bu yasanın çözüm olmadğını da söyledik, pembe götlü olmuştuk o zaman. ne değişti o günden bugüne? binlerce köpek toplu şekilde katledildi, değişen hiç bir şey yok. hala umuttepe yolunda köpek sürüleri var, iyi de bildiğim bir durum. benim evin etrafında da var.. hatta o berbat sesli son videoyu çektiğim gün 2 defa köpekten kaçtım motorla.

barınakta bir ay bekleyip uyutmak denen işlem yapılmıyor çünkü o para ve zaman isteyen bir iş. zaten son yasal değişiklikten önce var olan düzenleme de para ve zaman istiyordu diye uygulanmadı, bu da aynı şekilde uygulanmayacak.

inan etiğini tartışmak falan niyetinde değilim. aynı ülkede yaşıyoruz, benim gibi gündemden bihaber adamdan daha çok haberin vardır diye düşünüyorum. git vur, hiçbişey olmaz. sokak köpeklerini besliyor diye insan evi kundakladılar diyorum senin köpek vurmandan ne olacak?

Bizim ailenin Türkiye ayagi IStanbul Beylikdüzü'nde Eston Deniz Evleri sitelerinden birinde. Ilk tasindigimiz yillarda sitenin Marina'ya bakan kisminda bulunan yürüyüs yolunda esim hem pandemi zamaninda hem de normal zamanlarda yürüyüse cikardi. Ben gittigimde de beraber yürürdük. Ne zmanki bu köpek sorunu bas göstermeye basladi orada yürüyemez olduk. Ben köpeklerden korkmama ragmen insan yine de ürküyor ki esim cok korkar. Hayvanlari öldürme taraftari olmadigimiz icin eve yrüyüs bandi aldik. Bu bizim icin bir cözümdeü ama basibos köpek sorunu o civarda gittikce büyüdü. Köpekler camiye gidenleri ya da fitnes center a gidenlere, yolda yürüyenlere köpekler saldirmaya baslayinda insaat firmasi cok güzel bir cözüm buldu.

Siteler bölgesinin bir bölümünü hayvan barinagi olarak belirledi. O cevrede olan köpekleri toplayip o barinaga yerlestirdi. Ayrica hayvan severlerden vakti olanlardan orada yardim etmelerini talep etti ya da ulu ortaya yemek konulacagina gidip o barinaga mama yardimi yapmalarini istedi. Ayrica tüm gün hayvanlarla ilgilenen bir de eleman koydu. Bu hareketleri ile insaat sirketi yönetimini taktir ettim.

Evet belediyelerin bu ise bir cözüm getirmeleri gerekiyor ama sanki imkani olanlarinda bir sey yapmalari gerekiyor diye düsünüyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ya şimdi durduk yere niye bana kafa attın diyeceksin. git önceki konuyu oku sabrın varsa.. =)
bir yere çıkacağı yok bunun, ondan dedim kestirmeden sonuca gidelim diye..
28 sayfa tartışırız tekrar. ben derim öldürmeden düzeltecek paramız var, başkası der yok, bir cacık çıkmaz. bu yasanın çözüm olmadğını da söyledik, pembe götlü olmuştuk o zaman. ne değişti o günden bugüne? binlerce köpek toplu şekilde katledildi, değişen hiç bir şey yok. hala umuttepe yolunda köpek sürüleri var, iyi de bildiğim bir durum. benim evin etrafında da var.. hatta o berbat sesli son videoyu çektiğim gün 2 defa köpekten kaçtım motorla.

barınakta bir ay bekleyip uyutmak denen işlem yapılmıyor çünkü o para ve zaman isteyen bir iş. zaten son yasal değişiklikten önce var olan düzenleme de para ve zaman istiyordu diye uygulanmadı, bu da aynı şekilde uygulanmayacak.

inan etiğini tartışmak falan niyetinde değilim. aynı ülkede yaşıyoruz, benim gibi gündemden bihaber adamdan daha çok haberin vardır diye düşünüyorum. git vur, hiçbişey olmaz. sokak köpeklerini besliyor diye insan evi kundakladılar diyorum senin köpek vurmandan ne olacak?
sorun kanun ceza değil ben bunu yapacak biri değilim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar