Uzun Boy(1.90) için Şehir içi sport-touring tarzı motor önerisi. Motor Değişimi Konusunda Kararsızım Yardım

Herkese selamlar,

Forumda bu konuyla ilgili tam olarak istediğim bilgiyi bulamadım, o yüzden yeni bir başlık açmak istedim. Benim durumum biraz farklı, o yüzden fikirlerinizi almak istiyorum.

Şu an iki motorum var ve yaklaşık 2 yıldır aktif olarak motor kullanıyorum. Boyum 1.90, kilom 100 ve 26 yaşındayım. A sınıfı ehliyetim var.

1. Pulsar N250: Otoparkta duruyor, havalar güzelken tek başıma gezmeye ya da iki kişi uzun mesafeye giderken kullanıyorum. Otopark için ayda 1.500 TL ödüyorum.
  2. RKS VRS 125: İşe gidip gelirken metroya kadar kullanıyorum, oraya bağlıyorum. Çantası olduğu için kaskımı, eldivenimi içine bırakabiliyorum, bu da bana büyük rahatlık sağlıyor.
Sorun şu:
İlk motorumu (N250) alırken spor model olsun diye düşündüm ama zamanla bana uygun olmadığını fark ettim. Boyum uzun olduğu için öne eğilmek beni yoruyor ve rahat hissettirmiyor. İş yoğunlaşınca scooter almak zorunda kaldım, çünkü metroya kadar gidip kaskımı, çantamı bırakıp devam etmek çok pratik oldu. Şimdi işim düştüğünde hep scooter ile çıkıyorum. Ancak scooter olduğu için hem güvenli hem de konforlu hissetmiyorum, özellikle boyumdan dolayı.

Son zamanlarda scooter kullanma oranım arttı ve diğer motorun otoparkta boşuna yattığını düşünmeye başladım. Yılda 20 bin TL otoparka vermek az para değil. Bu yüzden iki motoru satıp tek bir motor almak mantıklı olur mu diye düşünüyorum. Çanta takılabilecek, hız, güç ve konfor açısından beni tatmin edecek bir model arıyorum.

Aklımdaki Motorlar (Bütçem Maksimum 200K):
✅ KTM 250 Adventure (Favorim)
✅ Dominar 400
✅ Suzuki V-Strom 250 -

Daha Pahalı Ama Aklımın Kaldıkları:

🔸 KTM 390 Adventure
🔸 Benelli TRK 502 / TRK 702
🔸 Yamaha Tracer 700

İlk hedefim Tracer 700’dü ama 50 bin km’deki ikinci elleri bile 300 bin TL civarında. Şu anki bütçemin 1.5-2 katı para vermem gerekiyor. Aslında biraz daha biriktirsem sene sonunda alabilirim ama sabah akşam dışarıda bırakmak zorunda kalacağım için bu kadar yatırım yapmaya da içim el vermiyor. Ayrıca KTM dışındaki büyük modellerin şehir içinde yoracağını düşünüyorum.

Sizce motorları birleştirip tek bir model almak mantıklı mı?
Örneğin KTM 250 ADV’yi apartmanın önüne koyup sabah akşam işe gidip gelmek çok yıpratır mı? Motoru apartmanın önündeki boşluğa bağlayabilirim, kötü hava koşullarında apartmanın önüne alırım ama o zaman da bağlama şansım olmaz. Karşıda bir yediemin otoparkı var, polislerin dolaşması biraz güven veriyor ama yine de emin olamıyorum.

Şuan kafama yatan kesinlikle ktm 250 adv hemen motorları satıp almak. Yada bekleyip yazı geçirip sene sonuna doğru ktm 390 adv alıp motor değiştirdiğime en azından değsin demek hem teknoloji hemde güç konusunda . bilemiyorum ne yapayım yardım.

v-storm 250 için cok saglam üzmez diyorlar yada onu mu alsam ktm 250 ye göre hangisi daha iç görür. öncelim boyum uzun sürerken konfor arıyorum . ve ktm 250ye göre iyi gidiyor diye biliyorum hafif oldugu için suziki biraz daha hantal ama daha saglam sanırsam

Fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler!

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
v strom 250 veya trk 702
az buçuk arazi niyetiniz olsaydı ktm olabilirdi ama tek silindir büyük konforsuzluk bu tarz motorlarda

v strom 250 veya trk 702
az buçuk arazi niyetiniz olsaydı ktm olabilirdi ama tek silindir büyük konforsuzluk bu tarz motorlarda
evet nerdeyse hiç arazi niyetim genelde şehir içi ve yollar ama belediyemiz sağolsun istanbulda artık arazi sayılır bence :) yollar hiç düz değil her yer çukur yama tümsek saçma sapan bir şey dümdüz gitmek imkansız. o yüzden ktmnin biraz arazi düşünmesi illa işime yarar dedim çünkü çukarlardan ne kadar kaçsamda hep giriyorum.

vstorm çok övüyorlar evet ama ne yalam söyliyim tipini bir tık beğenmedim ve çok alçak geldi sanki. uzun boy için konforlu olur mu ?

Birde tek silindir olayı bajajda öyle beni aman aman rahatsız etmedi bu zamana kadar eğer titreşimi diyorsanız. ktm daha fazlaysa bilemem. tek seferde n250 ile 280km yapmıstım bolu - istanbul. toto uyuşması dışında bir şey olmadı konfor selem bile yoktu.

Motosikleti
1190 ADV
Husqvarna Svartpilen 401, fiyatına göre en iyi paketi sunar.

KTM 390ADV ile aynı motora sahip, süspansiyonları gayet güzel. Şehir içi hertürlü ihtiyacını karşılar.

• Beğen
Tepkiler: yec
Husqvarna Svartpilen 401, fiyatına göre en iyi paketi sunar.

KTM 390ADV ile aynı motora sahip, süspansiyonları gayet güzel. Şehir içi hertürlü ihtiyacını karşılar.
Baktımsa reis bana uygun bir motor gibi gelmedi.

Şuan aklımdaki en büyük favori ktm 250 adv be suziki v storm 250 , hangisini almak daha mantıklı?

Kesinlikle bi fırsat bulup forza veya xmax 250 deneyin derim. Scooter güvensiz veya konforsuz olamaz, olmamalı. Hadi depoyu kavrama olmadığı için bi tık güvensiz olabilir diyeyim ama güvenlik de sadece buna bağlı bişey değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kesinlikle bi fırsat bulup forza veya xmax 250 deneyin derim. Scooter güvensiz veya konforsuz olamaz, olmamalı. Hadi depoyu kavrama olmadığı için bi tık güvensiz olabilir diyeyim ama güvenlik de sadece buna bağlı bişey değil.
1 senedir scooterım da var scooterı benim gözümde güvensiz yapan şey depoyu kavramak değil eksiğini hiç çekmedim mevzu istediğin deviri ayarlayamamak

Boyuna uygun düşük bütçeli Hero Xpulse ve Sym Nht 200 e bakabilirsin , güç olarak 250 cc Ktm veya Vstrom kadar uzun yolda keyif vermesede şehir içi fazla fazla yeter , ikisinide kullandım 1.90 için yeterli ergonomiye sahipler , bende Sym nin 125 liği var sele gidon vs aynı sadece blok ve jantlar ufak , boyum 1.90 Çanakkale İstanbul arası sürdüm aşırı yormadı..illa 250 cc olsun dersen Honda CL250 ye de bakıver , tipi pek sevilmedi gibi ama ben beğeniyorum iki defa kullandım uzun boylular icin gayet konforlu bir motor , üstelik 180.000 e peşin veriyordu Honda kampanya devam ediyormu bilmiyorum..

Son düzenleme:
1 senedir scooterım da var scooterı benim gözümde güvensiz yapan şey depoyu kavramak değil eksiğini hiç çekmedim mevzu istediğin deviri ayarlayamamak
Hocam her scooter aynı değil. Güçlü scooterda zaten istediğiniz devri ayarlamaya gerek kalmıyo. İstediğiniz hıza rahatça çıkabiliyosanız tork iyiyse devrin önemi kalmıyo. Israrla xmax denemenizi öneririm.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hocam her scooter aynı değil. Güçlü scooterda zaten istediğiniz devri ayarlamaya gerek kalmıyo. İstediğiniz hıza rahatça çıkabiliyosanız tork iyiyse devrin önemi kalmıyo. Israrla xmax denemenizi öneririm.
denedim zaten mevzu hızlanması değil deviri ayarlayabilmek virajda ve yokuşta performanstan bahsetmiyorum

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
KTM düşünüyorsanız 250 adv fiyatına göre güzel ama 390ı zorlayın derim. Boyunuz uzun olduğu için rüzgar direnciniz çok olur. Motor da yüksek olduğundan gücü yetmeyebilir 120 üzeri hızlarda. Gerçi 390 da alsanız ön cam şart olabilir.

Burada biraz da nerede kullanacağınız önemli aslında. Uzak mesafeye gitmeyecekseniz 250 de yeter ve hatta rally kit takılı x pulse bile işinizi görebilir. V strom 250 çok konforlu ama o meblağlara çıkılınca tork ve güç yetersiz gelir Aslında ikisinin yerine bir himalayan da düşünebilirsiniz. Çanta da sırıtmaz.

Dominar da piyasada bilinen tanınan parçası bulunan bir model ama oturuş pozisyonuna bakmanız iyi olacaktır. Dizlerininizn açısı çok dar olursa yorar o boyla.
Traceri bir ben sevemedim sanırım. Gücü torku yerinde ama kaymak asfalt değilse arka süspansiyon beline beline vuruyor insanın. Ben hiç rahat edemedim.

ABS li tek silindir Tenere bile işinizi görür aslında. Kolay bozulmayan dayanıklı basit motorlar. Fiyatlarının da uçuk olacağını zannetmiyorum. Sahipleri genelde fazla zorlamadan güzel güzel gezme derdinde insanlar.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Tracer 700 ihtimal dahilindeyse kesinlikle öneririm. Bence bu yazdığın diğer motorlarla aradındaki fiyat farkına değer.

etli bir maxi scooter düşünürmüsünüz ? mesala suzuki burgman 200 cidden şehir merkezli bir ''sport touring'' makinedir
burgman modeleri bu sorunun cevabıdır hemde kasaları siz 2 metre olsanız be aşırı rahat ki ben o kasaya daha büyük gelecek adam görmedim ki görürsem belediye o adamı kapatsın o adam deyil hulktur ... shaq bile rahatça sürebilir

200cc den 650cc ye kadar her rengi her şemali vardır ama hepsi inanılmaz komforlu

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
etli bir maxi scooter düşünürmüsünüz ? mesala suzuki burgman 200 cidden şehir merkezli bir ''sport touring'' makinedir
bariz sorunun bariz cevabıdır , genel olarak burgman modeleri bu sorunun cevabıdır , 200'den 650'ye kadar (y)
kardeşim sen ne demeye çalışıyorsun kocaman adama scooter mı aldıracaksın? saçmalamaya başladınız iyice

kardeşim sen ne demeye çalışıyorsun kocaman adama scooter mı aldıracaksın? saçmalamaya başladınız iyice
haklısınız efenim kusura bakmayın erkek adam işe 210 kilo ADV ile gider ve günlük olarak araziye çıkmasada yüksek motora biner ... biz çare bakmıyoruz kompleksimize meşale bakıyoruk ke (y)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
haklısınız efenim kusura bakmayın erkek adam işe 210 kilo ADV ile gider ve günlük olarak araziye çıkmasada yüksek motora biner ... biz çare bakmıyoruz kompleksimize meşale bakıyoruk ke (y)
motor yüksek olması araziden çok trafikte işe yarıyor beyefendi hiç sürmemişsiniz anlaşılan

motor yüksek olması araziden çok trafikte işe yarıyor beyefendi hiç sürmemişsiniz anlaşılan
tabi ego ile çalışıyor motosiklet o yüzden yüksek olacak peh , 187cm ve 97 kiloyum aşağı yukarı aynı enlemim boylamım soruyu soran arkadaşla aynı ve hiç sığamadığım motor olmadı çünkü mühendis mikrepe göre tasarlamaz insana göre tasarlar , size soruyorum pancar makinesiye portakal sıkılırmı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yükseklik bile relatif konu , supersport olmadıkça nerdeyse hiçbir motorun yüksekliği sıkıntı çıkarmaz zaten , bide adam gibi amartisörü ayarlarsın ozaman kamyak üzeri bal olur

evet trafikte daha büyük ve ağırlık merkezi daha yüksek motor çok iyidir evet

bak olay şu ''ben bunu beğeniyorum o yüzden bu'' durumu olsa bir damla cümle kurmam ama durum : ben genelikle şehir içinde pratik şekilde git gel yapacağım ve ufakta uzunyol yapacağım ise onun cevabı ne kadar istenmesede maxi scooter'dır

dediğim gibi ''ben bunu beğeniyorum o yüzden bu'' cümlesine saygılıyımdır ama pratik soruları retorik sorulara alet etmemek lazım ... olsun efenim biz ikimide motorcuyuz , ikimiz de bu işe gönül vermişiz o yüzden sert duygu yoktur 🤗

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar