ABS deki büyük tehlike !!!

"En iyi fren ABS devreye girmeden yapılan frendir" lafı ne yazıkki yanlış anlaşılıyor.

20-25 yıl önce TV de bir açık oturumda geçen diyalog şöyleydi;

"Sağ koltukta oturan kişinin elinde çay tabağı, üstünde ise dolu çay bardağı var.
Bardaktaki çay dökülmeden aracı kullanan şoför iyi şofördür".

Konunun aslı budur.
ABS mesafe uzatırmış,
ABS devreye girmeden yapılan fren iyidir,
lafları konuyu gereksiz yerlere götürüyor.

Sen eğer kurallara uygun araç kullanıyorsan, doğrudur ABS devreye girmeden yoluna devam edersin.
ABS ise beklenmedik bir durumla karşılaşıp ani fren yapman gereken yerde senin yolda kalmana yardımcı olur.

Hepsi bu...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
"En iyi fren ABS devreye girmeden yapılan frendir" lafı ne yazıkki yanlış anlaşılıyor.

"Sağ koltukta oturan kişinin elinde çay tabağı, üstünde ise dolu çay bardağı var.

Konunun aslı budur.
ABS mesafe uzatırmış,

Sen eğer kurallara uygun araç kullanıyorsan, doğrudur ABS devreye girmeden yoluna devam edersin.
ABS ise beklenmedik bir durumla karşılaşıp ani fren yapman gereken yerde senin yolda kalmana yardımcı olur.

Hepsi bu...
Yolculu araba, minivan, minibüs, otobüs vs kullanırken katılırım, ama bu çay bardağı önermesi keyif için motosiklet kullanırken olacak iş değil yani. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yolculu araba, minivan, minibüs, otobüs vs kullanırken katılırım, ama bu çay bardağı önermesi keyif için motosiklet kullanırken olacak iş değil yani. :)
Cay bardagi iyiymis , ben raki sofrasi kurani da gördüm. Sonunda asfalta yapismisti ama olsun yine de ilginc bir fikirdi :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Açık konuşmak gerekirse motosiklet konusunda benim gibi bilgi birikimi sınırlı olan üyeler için bu başlık pek eğitici ve öğretici olmadı. Aradığımız tadı ve lezzeti yakalayamadık.

Okan Sinan Ocan ile Sodurlu88 birbirine girse, küfür kıyamet gırla gitse bence daha anlamlı, daha güzel, daha öğretici olurdu. Çok iyi anlardık konuyu.

Ahh ahh ahh keşke reenkarnasyona insansam da hırbonen ile hasmet'i diriltebilsem.

Motosikleti
D400
Açık konuşmak gerekirse motosiklet konusunda benim gibi bilgi birikimi sınırlı olan üyeler için bu başlık pek eğitici ve öğretici olmadı. Aradığımız tadı ve lezzeti yakalayamadık.

Okan Sinan Ocan ile Sodurlu88 birbirine girse, küfür kıyamet gırla gitse bence daha anlamlı, daha güzel, daha öğretici olurdu. Çok iyi anlardık konuyu.

Ahh ahh ahh keşke reenkarnasyona insansam da hırbonen ile hasmet'i diriltebilsem.

onlar aramızda; sadece çaktırmıyorlar :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Her şey Hırbonen'i forumdan atmakla başladı. Yapmayacaktınız! :)

Bak, yeni gelenler daha mı iyi oldu? Hırbo'nun en azından bir çizgisi vardı. Haşmet desen, seversin sevmezsin ama, yine de belli bir seviyesi olan adamdı (küfürleri hariç :) ) Şimdikiler hem zeki değil, hem seviyesiz...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hırbonen'in fake bir hesapla aramıza dönmesini çok isterim ama sanırım sitenin yeni versiyonunda bazı güvenlik önlemleri artmış, adam bir türlü gelemedi.

Konunun aslı budur.
ABS mesafe uzatırmış,

Hepsi bu...
'' Sağ koltukta oturan kişinin elinde çay tabağı, üstünde ise dolu çay bardağı var.
Bardaktaki çay dökülmeden aracı kullanan şoför iyi şofördür". ''

Bunu Kim uydurmuşsa dötünden uydurmuş. 90 lı yıllarda Komisyonlardan ehliyet alanlar bu söylemi çok kullanırlardı.

- Bilader yanıma oturan Müfettiş Kahvesini de aldı , hadi yürü bakalım keyif kahvemi içeyim dedi.. Sınavda Müfettişin kahvesini dökmedim , ehliyeti aldım.. :)) Ziyaaaaaaaa

Uzun yola çıkınca Benzinlikten starbuck kahvemi alırım hemde büyük bardakta..emin olun bazen o büyük bardaktan bile döküldüğü oluyor. Yani bu şehir efsanesi eski laflara pirim vermeyin.

Ha altında D ve üzeri segment bir araç varsa hadi diyeceğim bir nebze.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada , en iyi fren .. Sizi sevdiklerinize ulaştırabilen fren dir..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çay mevzusunu bilmemde Şişli-Selimpaşa arası araba ile frene basmadan gidebilir miyiz diye abilerimle iddaalaşırdık. En az frene basan kazanırdı. 1990 lar tabi. 1 kere basmadan varabilmiştim. Ama saat geçti. Şimdi İstanbul'da öyle bir dünya yok.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Uzun yola çıkınca Benzinlikten starbuck kahvemi alırım hemde büyük bardakta..emin olun bazen o büyük bardaktan bile döküldüğü oluyor. Yani bu şehir efsanesi eski laflara pirim vermeyin.
Uzun yola çıkınca ben de eşimle beraber hep kahve alırım. Önceki aracım manuel clioydu, şimdiki aracım cvt corolla. İkisinde de bir kere bile kahve dökmedim. Şehir içinde dökülebilir de uzun yolda kolay kolay kahve döküleceğini sanmıyorum. Gerçi kahve varken ona göre kullanıyoruz sonuçta. Daha sakin, daha akıcı.

Motosikleti
Ns200 15"
Çay mevzusunu bilmemde Şişli-Selimpaşa arası araba ile frene basmadan gidebilir miyiz diye abilerimle iddaalaşırdık. En az frene basan kazanırdı. 1990 lar tabi. 1 kere basmadan varabilmiştim. Ama saat geçti. Şimdi İstanbul'da öyle bir dünya yok.
1 Keresinde gece saatlerinde Mudanya'dan Acemlere kadar direksiyona ellemeden sadece dizlerime tutarak gelmiştim, tabi yollar bomboş 60-70 giderdim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar