tek doğru."EN IYI FREN ABS DEVREYE GIRMEDEN YAPILAN FRENDIR"
tek doğru."EN IYI FREN ABS DEVREYE GIRMEDEN YAPILAN FRENDIR"
buna da karşı cıkan olur, beklemekteyim![]()
"EN IYI FREN ABS DEVREYE GIRMEDEN YAPILAN FRENDIR"
Bu ibare KESINLIKLE YANLISTIR .
Zaten konunun kendisi buna karşı çıkıyor,
Hangi konuya yazdiginin farkindasin degilmikonuyu ben actım konu bu değil ki fikir sormaktı![]()
O konu bu konu değilkonuyu ben actım konu bu değil ki fikir sormaktı![]()
Yolculu araba, minivan, minibüs, otobüs vs kullanırken katılırım, ama bu çay bardağı önermesi keyif için motosiklet kullanırken olacak iş değil yani."En iyi fren ABS devreye girmeden yapılan frendir" lafı ne yazıkki yanlış anlaşılıyor.
20-25 yıl önce TV de bir açık oturumda geçen diyalog şöyleydi;
"Sağ koltukta oturan kişinin elinde çay tabağı, üstünde ise dolu çay bardağı var.
Bardaktaki çay dökülmeden aracı kullanan şoför iyi şofördür".
Konunun aslı budur.
ABS mesafe uzatırmış,
ABS devreye girmeden yapılan fren iyidir,
lafları konuyu gereksiz yerlere götürüyor.
Sen eğer kurallara uygun araç kullanıyorsan, doğrudur ABS devreye girmeden yoluna devam edersin.
ABS ise beklenmedik bir durumla karşılaşıp ani fren yapman gereken yerde senin yolda kalmana yardımcı olur.
Hepsi bu...
Cay bardagi iyiymis , ben raki sofrasi kurani da gördüm. Sonunda asfalta yapismisti ama olsun yine de ilginc bir fikirdiYolculu araba, minivan, minibüs, otobüs vs kullanırken katılırım, ama bu çay bardağı önermesi keyif için motosiklet kullanırken olacak iş değil yani.![]()
Açık konuşmak gerekirse motosiklet konusunda benim gibi bilgi birikimi sınırlı olan üyeler için bu başlık pek eğitici ve öğretici olmadı. Aradığımız tadı ve lezzeti yakalayamadık.
Okan Sinan Ocan ile Sodurlu88 birbirine girse, küfür kıyamet gırla gitse bence daha anlamlı, daha güzel, daha öğretici olurdu. Çok iyi anlardık konuyu.
Ahh ahh ahh keşke reenkarnasyona insansam da hırbonen ile hasmet'i diriltebilsem.
Hahahaha bu iyiydi....onlar aramızda; sadece çaktırmıyorlar![]()
'' Sağ koltukta oturan kişinin elinde çay tabağı, üstünde ise dolu çay bardağı var."En iyi fren ABS devreye girmeden yapılan frendir" lafı ne yazıkki yanlış anlaşılıyor.
20-25 yıl önce TV de bir açık oturumda geçen diyalog şöyleydi;
"Sağ koltukta oturan kişinin elinde çay tabağı, üstünde ise dolu çay bardağı var.
Bardaktaki çay dökülmeden aracı kullanan şoför iyi şofördür".
Konunun aslı budur.
ABS mesafe uzatırmış,
ABS devreye girmeden yapılan fren iyidir,
lafları konuyu gereksiz yerlere götürüyor.
Sen eğer kurallara uygun araç kullanıyorsan, doğrudur ABS devreye girmeden yoluna devam edersin.
ABS ise beklenmedik bir durumla karşılaşıp ani fren yapman gereken yerde senin yolda kalmana yardımcı olur.
Hepsi bu...
Uzun yola çıkınca ben de eşimle beraber hep kahve alırım. Önceki aracım manuel clioydu, şimdiki aracım cvt corolla. İkisinde de bir kere bile kahve dökmedim. Şehir içinde dökülebilir de uzun yolda kolay kolay kahve döküleceğini sanmıyorum. Gerçi kahve varken ona göre kullanıyoruz sonuçta. Daha sakin, daha akıcı.Uzun yola çıkınca Benzinlikten starbuck kahvemi alırım hemde büyük bardakta..emin olun bazen o büyük bardaktan bile döküldüğü oluyor. Yani bu şehir efsanesi eski laflara pirim vermeyin.
1 Keresinde gece saatlerinde Mudanya'dan Acemlere kadar direksiyona ellemeden sadece dizlerime tutarak gelmiştim, tabi yollar bomboş 60-70 giderdim.Çay mevzusunu bilmemde Şişli-Selimpaşa arası araba ile frene basmadan gidebilir miyiz diye abilerimle iddaalaşırdık. En az frene basan kazanırdı. 1990 lar tabi. 1 kere basmadan varabilmiştim. Ama saat geçti. Şimdi İstanbul'da öyle bir dünya yok.