Scooter mı MotoSiklet mi ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yeni konu açmaya üşendim 😃
soru zaten bu başlıkla ilintili buradan cevapları alalım mı ?
hem sukuter hemde vitesli motor tecrübesi olup birini seçmek zorunda kalsanız hangisini seçersiniz ?

Hafta içi İstanbul trafiğinde yaz kış hemen hergün min 50 km cebelleşen , hafta sonu ve yaz mevsiminde de her yıl 25-30 bin km uzun yol yapan biri olarak kendi cevabım 250 cc bir sukuter olurdu..
DL650 :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
hem sukuter hemde vitesli motor tecrübesi olup birini seçmek zorunda kalsanız hangisini seçersiniz ?

Hafta içi İstanbul trafiğinde yaz kış hemen hergün min 50 km cebelleşen , hafta sonu ve yaz mevsiminde de her yıl 25-30 bin km uzun yol yapan biri olarak kendi cevabım 250 cc bir sukuter olurdu..
Büyük motor + 125cc scooter olurdu.

Motosikleti
Forza 250

Kesinlikle tel jantlı bi 600-700cc motor olurdu.V-Strom-Tenere-Tuareg-Transalp arasında birini seçerdim %100.Hem asfalt performansından faydalanıp,hemde ara sıra kendimi şımartmak için araziye girerdim.Hacminden dolayıda genelde ihtiyacım olacak güç hep elimin altında olurdu. Africa-NT1100-Gs gibi ağır olmadıkları için yormazlardı diye düşünüyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
200.000 km DL650 kullanmış biri olarak ben yazmadım yav bu ne sevgiymiş böyle 😊
Hastasıyız dedeeee :)

Şaka bir yana, ikisi birden yoksa yapabilirlikleri daha fazla olduğu için DL650 dedim. Şehir içi beni çok sıkmıyor, yoğun trafikte aralara girmek filtreleme yapmak konusunda zorlanmıyorum. Sadece bazen sol eli yorabiliyor, onu da kaydırmalı debriyaj koysalarmış çözerlermiş aslında.

Motosikleti
Yamaha XSR700
İkinci yok bro tek atımlık bütçe var farzet ve cevap yaz 😉
İşte olay şöyle, atıyorum 500 bine motor alacağına 400 bine temiz ikinci el bulunup 100 bine 125lik scooter şeklinde olabilir. Toplam bütçe ikiye bölünebilir. Ama ille ille tek atımlık kurşun varsa onu scooter alarak harcamazdım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Hafta ici İstanbul trafiğinde yaz kış hemen hergün min 50 km cebelleşen , hafta sonu ve yaz mevsiminde de her yıl 25-30 bin km uzun yol yapan biri olarak kendi cevabım 250 cc bir sukuter olurdu..
Sizin cevabınız 400'lük piaggio beverly :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gerçi tekrar düşündümde yılda 25-30k km için japon daha mantıklı olabilir

Senaryoya bağlı diyecektim ama ikisinden biri noktasına geldiysek her türlü motosiklet.

Ben çok korkuyorum scooterda :)

Senaryoya bağlı diyecektim ama ikisinden biri noktasına geldiysek her türlü motosiklet.

Ben çok korkuyorum scooterda :)
O kadar salakça bir düşüşüm var ki hemde 50 lik scooterdan. Küçücük teker herşey de kayıyordu zaten, kavşakta dönerken arkası kaydı altımdan sağa doğru, düşmeyeyim diye gidonu da bırakamıyorum kolumda gerildi motor kaydığı için haliyle gazda açık kaldı, bacağımla da tutmaya çalışıyorum bir yandan ceylan gibi 1 sektim 2 sektim 3.de baktım olmuyor saldım bir güzel öptüm yeri :D o gün ilana koydum bizim arkadaşa lazımmış çok düşük fiyattan verdim gitti.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
motosiklet mi 2 tekerli araba mı?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Buralarda bir zamanlar scooter candır..
Erkek adam bacaklarının arasına bişi kıstırmaz furyası dönüyordu.. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir de "skuter medeniyettir" diyen fularlı, robe de chambre'lı, elinde viski, ortamda "ha ha haa kuzummm" diye konuşan ayrı bir kitle daha var.
O kitle burda ne arasın ?.. Pijamasıyla balkonda çay içen tiplerin yeri burası..
O dediğin baksır motorluların guruplarında olur..
Bizde çay önemli..
İçiyosak sebebi var...

Motosikleti
cbf 150
motosiklet kullanmak pilotluğa benzer, elğn ayan gözün hatta popın bile iş yapar. Scooter kullanmaksa kuş gibi uçmaktır sadece etrafınla ilgilenirsin gazı çevirip

Kişiden kişiye değişir ama ben vitesli taraftarıyım. Hissi ve keyfi vitesli motorda alıyorum ancak scooter ında keyifi vardır illaki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de "skuter medeniyettir" diyen fularlı, robe de chambre'lı, elinde viski, ortamda "ha ha haa kuzummm" diye konuşan ayrı bir kitle daha var.
Alman 1960 entelleri gibi de giyinip aşırı kibar kibar da konuşuyorsa cuk oturur abi😂😂

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
O kitle burda ne arasın ?.. Pijamasıyla balkonda çay içen tiplerin yeri burası..
O dediğin baksır motorluların guruplarında olur..
Bizde çay önemli..
İçiyosak sebebi var...
Şekilde görüldüğü gibin. 🥱
s1exx5n.jpg

Nikkfurie dediğimiz adam geblo gibi, lenduha gibi, çam yarması gibi adam, nasıl o fik fik skuterlere sığıyor hayrettir.
Valla son bir ayda 13 kg verdim o çam yarması halim kalmadı ulen bi yunan kaçamağı yapalım dedik bizi buldu volkanlar depremler 😏 sukuter iyidir arkadaşlar güzel lastik takılırsa öyle fırt diye altınızdan kaçmaz , her hangi bir adamakıllı sukuterdeki arka fren Bmw nin Ducati nin viteslisinde yoktur ve bu şehir içinde velinimettir , sol el dört parmak arka frende gitmek düşük hızlarda müthiş birşey yav , uzun sure tecrübe etmeyen tü kaka yazmasın 😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar