Motora Yazılım Atmak

Bir makinenin orijinalliğini bozmamak lazım içerisindeki donanım ve yazılımlar uzun ve dengeli bir kullanım için tasarlanmış. Farklı yazılımlar motosikletinizin ömrünü kısaltır.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eski kuşaklar hemen belli oluyor. C64 kullanmış ve "basic" in en temel versiyonu programlama yapmış birilerini görmek çok güzel.
Günlerce haftalarca oyun yazardık...Ama hiç çalıştıramadık..
Bir yerde noktalı virgül var , biz nokta koymuşuz , yok...Çalışmaz...
Günlerce elde oyun yazılımı ,gözümüz ekranda hata arardık..
Manyakmışız...
Git atari salonuna 5 jeton al 2 saat oyna... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Manyakmışız...
Git atari salonuna 5 jeton al 2 saat oyna... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ben bir keresinde dıt sesi çıkarmak için 1 hafta uğraşmıştım. Ancak oyunları efsaneydi. Hala o oyunları ararım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Manyakmışız...
80'li yıllarda ilkokulda kompüter dersimiz vardı, C64 ve hayvan gibi büyük disketlere kitaptan bakarak deli gibi kod yazdık ve dönem sonunda ekranda kare kare sarı bir tavuk resmi belirdi. Sarı bir tavuk görmek için çocuk yaşta aylarca imanımız gevredi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben bir keresinde dıt sesi çıkarmak için 1 hafta uğraşmıştım. Ancak oyunları efsaneydi. Hala o oyunları ararım.
Baulderdash , leaderboard , hero, pittstop
Bunlar manyak güzeldi...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

80'li yıllarda ilkokulda kompüter dersimiz vardı, C64 ve hayvan gibi büyük disketlere kitaptan bakarak deli gibi kod yazdık ve dönem sonunda ekranda kare kare sarı bir tavuk resmi belirdi. Sarı bir tavuk görmek için çocuk yaşta aylarca imanımız gevredi.
Sen tavuğu iyi görmüşsün..
Biz haftalarca uğraştık ebemizinkini gördük :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sene 80 lerin başı. Rahmetli birader deli gibi para biriktirdi. Spectrum 48K aldı. Getirdi televizyona bağladık. Dizilerde görmüşüz adamın adını yazıyorsun, bütün seceresi dökülüyor. Birader yazdı adını bilgisayarda gördüğümüz ilk çıktı "Unknown command", ben aklıllı tabi bilemez oğlum dedim ingilizce yazman lazım. Gavurun computeri nerden bilsin türkçeyi. yazdık car "unknown command". Dedim oğlum seni kazıklamışlar. Bozuk bu. Sonrası kafa ayarı, kaset kaydı, şifeli cine5 gibi yükleme ekranı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sene 80 lerin başı. Rahmetli birader deli gibi para biriktirdi. Spectrum 48K aldı. Getirdi televizyona bağladık. Dizilerde görmüşüz adamın adını yazıyorsun, bütün seceresi dökülüyor. Birader yazdı adını bilgisayarda gördüğümüz ilk çıktı "Unknown command", ben aklıllı tabi bilemez oğlum dedim ingilizce yazman lazım. Gavurun computeri nerden bilsin türkçeyi. yazdık car "unknown command". Dedim oğlum seni kazıklamışlar. Bozuk bu. Sonrası kafa ayarı, kaset kaydı, şifeli cine5 gibi yükleme ekranı.
Elimizde saatçi tornavidası , saatlerce kafa ayarı yapardık...
Oyunu yüklesen de voltaj dengesizliğinden tam heyecenlı anında ya elektrik gider ya da anam yalan rüzgarı izleyecem diye fişi çekerdi..
Şimdiki gençlik şanslımı deseem yoksa bahtsızmı bilemedim..
Çok acaip bir nesilmişiz biz..
Tam geçiş nesli dedkleriyiz galiba..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Oyunu yüklesen de voltaj dengesizliğinden tam heyecenlı anında ya elektrik gider ya da anam yalan rüzgarı izleyecem diye fişi çekerdi..

Amiga 500 dönemi ergeniz, cacık yapacağız görsel malzeme yok, Strip poker oyunu var kazandın mı abla soyunuyor Larry dönemlerinde, kadını soyup cacık için malzeme üreteceğim diye kumarbaz oluyordum az kalsın.

Motosikleti
Bizim şansımız hem sokakta çelik çomak oynamak, hemde bilgisayarın ülkede doğuşunu görmek oldu. İki taraftanda nasiplendik. Biz hem sokak çocuğu, hem bilgisayar çocuğu olduk. Hem yoklukta kendi oyuncaklarımızı yaptık, hem video oyunları oynadık. Lan ne güzeldi be. Okulda çay partisi, diskolar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
motorun ems ine sen yazılım at sonrada git aselsanda işe başla
O kadar zor değil. Ems başka birşey ECM demek istediniz sanırım.

Türkçe olan tek video buydu. İkna olmazsanız yabancı kaynaklarda farklı marka ve örnekler ile mevcut.

FuelPak'ın Appstore'da ve Android Markette uygulaması var. Doğrudan indirip demoya giriş yapabilir, yazılım nasıl atılıyor çözebilirsiniz.

DynoJet ile başka markalarada atılıyor olması lazım.

;)

Motosikleti
Ns200 15"
Hikayelerinizi okudukça çok güzel gençlik yaşamışsınız olarak görüyorum, macera dolu ve samimi bir gençlik varmış ama artık ne samimi bir gençlik var ne de macera dolu, varsada problem direkt olarak bende. Eğer dahada böyle yalnız başıma gidersem tommygun abimin aklıma soktuğu fikirle garajımda fizik-metafizik-üfürükçü-cinci olarak gelişmelere başlayacağım.

Motosikleti
Biz sonunu kendimizin uydurduğu oyunlar oynadık, bilgisayar oyunları başı belli sonu belli oyunlar. Plastik arabalara tel takıp boncukla süsledik. Hayal ettik oynadık. Kalemizde vardı, korsan gemimizde şimdikiler telefondan başını kaldırıp sağını solunu görmüyor. Mesela hepimizin bir şekilde üstüne yapışan lakapları vardı. Ve biz hepimiz birbirimizle bir şekilde bağ kuran nesildik. Sosyaldik.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Amiga 500 dönemi ergeniz, cacık yapacağız görsel malzeme yok, Strip poker oyunu var kazandın mı abla soyunuyor Larry dönemlerinde, kadını soyup cacık için malzeme üreteceğim diye kumarbaz oluyordum az kalsın.
Benim favorim Samantha Fox Strip poker di :love:

Baulderdash , leaderboard , hero, pittstop
Bunlar manyak güzeldi...
Boulder Dash de kralinizi tanimam . Bugün olsa joystick i elimden alamazsiniz size sira gelmez.:cool:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
şimdiki gençlik bilgisayar ya da içinde bilgiyara olan telefon tablet vb. ele geçirince çok kolay hiç uğraşmadan oyun oynamaya başlayabiliyor, haliyle kendi bir şey üretme ihtiyacı kalmıyor, ihtiyacı olmayınca da öğrenmiyor.

Ben lise 1'deyken okula bilgisayarlar kurulmuştu 85 yılında, C64 falan kurcalamışlığı olanları bilgisayar klubune almışlardı, ama kurulan bilgisyarlar tamamen iş amaçlı tasarlanmış şeylerdi, oyun falan yoktu, mecburen programlama öğrenip kendimiz oyun yazıyorduk. Yatılı okuldu, 3de dersler bitince spora gitmek yerine koşa koşa bilgisayar odasına gidiyordum, bilgisayar klubunun başına da lakabı kompit diye sen bu işlerden anlarsın dedikleri bir matematik öğretmenini koymuşlardı, kompit matematik dersinden zayıf alanı içeri sokmam dediği için daha lise 1'de iki katlı integral çözer hale gelmiştim. Okulun kimi işlerini görecek yazılımlar yapacağız bahanesi ile spordan falan izinli sayılmıştık, bir yandan okulun işlerini yapıyorduk ama zamanımızın büyük kısmını kendimiz oynayalım diye oyun yazmakla uğraşıyorduk.

Benim favorim Samantha Fox Strip poker di :love:

Boulder Dash de kralinizi tanimam . Bugün olsa joystick i elimden alamazsiniz size sira gelmez.:cool:
1989 yılında aileme çok ısrar ettim PC aldırdım, yatılı okulda okuyorum o zamanlar, yatakhanedeki çalışma masama pc'yi koyabilmek için yönetimden izin koparana kadar canım çıkmıştı, nasıl yani bilgisayarın mı var senin falan demişlerdi. prince of persia falan oynuyorduk, bir paket sigara karşılığı yada haftasonu yerime nöbet tutma karşılığı falan arkadaşların programlama ödevlerini yapıyordum.

Sömestr tatilinde eve giderken kocaman pc'yi kasa bir kolide monitör bir kolide bir de yanımda eşyalar bavul falan hepsini tek başıma otobüsle nasıl memlekete kadar taşımıştım şimdi aklım almıyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Zamanında Tuttufrutti vardı. Ebeveynler izlerken, balkondan soğukta küçücük tüplü televizyonu görmeye çalışırdım 😁

Gençken, 35 yaşımda çantamda 1-2 sene çekiç taşımışlığım var. Kavga öncesi de 1-2 defa gösterip müsabaka dışı rakibi tırstırmıştım. Şu an yemez.

şimdiki gençlik bilgisayar ya da içinde bilgiyara olan telefon tablet vb. ele geçirince çok kolay hiç uğraşmadan oyun oynamaya başlayabiliyor, haliyle kendi bir şey üretme ihtiyacı kalmıyor, ihtiyacı olmayınca da öğrenmiyor.

Ben lise 1'deyken okula bilgisayarlar kurulmuştu 85 yılında, C64 falan kurcalamışlığı olanları bilgisayar klubune almışlardı, ama kurulan bilgisyarlar tamamen iş amaçlı tasarlanmış şeylerdi, oyun falan yoktu, mecburen programlama öğrenip kendimiz oyun yazıyorduk. Yatılı okuldu, 3de dersler bitince spora gitmek yerine koşa koşa bilgisayar odasına gidiyordum, bilgisayar klubunun başına da lakabı kompit diye sen bu işlerden anlarsın dedikleri bir matematik öğretmenini koymuşlardı, kompit matematik dersinden zayıf alanı içeri sokmam dediği için daha lise 1'de iki katlı integral çözer hale gelmiştim. Okulun kimi işlerini görecek yazılımlar yapacağız bahanesi ile spordan falan izinli sayılmıştık, bir yandan okulun işlerini yapıyorduk ama zamanımızın büyük kısmını kendimiz oynayalım diye oyun yazmakla uğraşıyorduk.

1989 yılında aileme çok ısrar ettim PC aldırdım, yatılı okulda okuyorum o zamanlar, yatakhanedeki çalışma masama pc'yi koyabilmek için yönetimden izin koparana kadar canım çıkmıştı, nasıl yani bilgisayarın mı var senin falan demişlerdi. prince of persia falan oynuyorduk, bir paket sigara karşılığı yada haftasonu yerime nöbet tutma karşılığı falan arkadaşların programlama ödevlerini yapıyordum.

Sömestr tatilinde eve giderken kocaman pc'yi kasa bir kolide monitör bir kolide bir de yanımda eşyalar bavul falan hepsini tek başıma otobüsle nasıl memlekete kadar taşımıştım şimdi aklım almıyor.
Tahminimce ya 286 ya da 386 bir PC bilgisayarınız varmış. Onlarda çok programlar yazmıştım. Özellikle 5,25 diskleri kullanıyorduk. 3,5 inçler yoktu. Yeni çıkıyordu. prince of percia bizde çok oynadık. Monokrom ekranlarda renk bile yoktu. . Dos 3,22 ve 4,0 dı galiba . İşletim sistemimiz. Hey gidi günler hey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar