Motorumuzda daima taşımamız gereken alet - edevatlar nelerdir?

52n7y0u.png

3 tipi var bunların.
Öğrenmenin yaşı yoktur :)) Teşekkürler emeğiniz için.

sigorta taşımak kadar gereksiz birşey yok zaten sigorta kutusunda yedek sigorta var ondan başka sigortaya ihtiyaç duyarsanız motosikletle zaten fazla uzağa gidemezsiniz kaç tane takar sanız takın hep yanacaktır o sigortalar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gençken, 35 yaşımda çantamda 1-2 sene çekiç taşımışlığım var. Kavga öncesi de 1-2 defa gösterip müsabaka dışı rakibi tırstırmıştım. Şu an yemez.

Tuareg'de koruma demirlerine asılan çantaları bir kere doldurdum ellemiyorum artık. Soldakinde bir mini cırcırlı set (ürün bu), bir allen seti (buna benziyor renksizi) ve 1 litre su var. Alen setinin içinde vites/arka fren pedallarının yedek vidası, kırılırsa içeride kırığı çıkarabilmek için küçük br çelik zımba var br tarafı keskin. Sağdaki çantada alt üst yağmurluklar var.

Şehir içinde geziyorsam top case'i takıyorum, ayrıca bir şey taşımam gerekmeyecekse içerisinde zip tie, powerbank, sigara, çakmak, wd-40, kolonya, akü takviye/kompresör, lastik patlaması için vida, bir kaç kablo olan bir çantayı alıyorum.
Seyahate çıkacağım zaman ayrıca 3/8 lokma uçları, loctite, bakır pasta, ip, serum benzeri plastik ince boru gibi şeyler ekliyorum.

RS'te.. Sele altında bir tane minik allen var. :D

Bence mini bir ilk yardım kiti muhakkak gerekli içinde yanık merhem de bulunmalı.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Yanınıza akıl almış olsanız sıradan kullanıcının motosikletin kendi avadanlığı haricinde alet edevata ihtiyacı olmayacağını, gerek duyulacak ekstra araç gerecin özel mekan/tezgah/ustalık gerektireceğini düşünebilirsiniz mesela. Ekstra alet edevatı kullanabilecek bilgisi becerisi olan kişi böyle bir soruyu zaten sormaz. Senkron veya OBD2 veya tekerlek balans cihazı, tork anahtarı, kumpas ve mikrometre mutlaka gereklidir deseydim daha mı ciddi cevap olacaktı? Sonuçta onlar da günün birinde gerekebilir alet edevat.
Osman bey diyerek başlayayım, toplumların genel olarak birbirine gerekli saygı ile yaklaşması (özellikle burası kardeş platformu) gerektiğini düşünüyorum. Sorun zaten sizin egonuz, kendi minik dünyanızda herşeyi bildiğiniz için ucube gibi (bana akılsız dediğiniz için bunu söylemeye hak görüyorum) cevaplar veriyorsunuz. Mesela şu açıklamayı yazsaydın arkadaş için daha aydınlatıcı olurdu. Sanırım normal hayatınızda çok eziklendiğiniz için tarzınız bu. Pskolojik destek alın. İnsanlara cvp vermek zul geliyorsa da yazmayın bence. Neyse avadanlığı varmıdır yokmudur o tartışılır. Benim avadanlığımda sadece 2 alyan anahtarı var. Ben ekstralar koydum. Brnim aklımı tartışmak sizin gibi çapsıza kalmaz. Ne iş yapıyorum ne eğitmenlikleriö vr motorda ne tecrübem var bilginiz yok. Bol keseden sallama senin gibilere kolay gelir. Sana kendi ego dünyanda mutluluklar.

Motosikleti
cbf 150
Tura çıkıyorsam, anahtar takımı, bataryalı hava kompresörü ve fitil ama en önemlisi ducktape :))
Kısa geziyse bazen don almıyorum

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çatallı iğne, bugün fermuar bozuldu. Soğuk havada çok pis üşütüyor.

Tuareg'de koruma demirlerine asılan çantaları bir kere doldurdum ellemiyorum artık. Soldakinde bir mini cırcırlı set (ürün bu), bir allen seti (buna benziyor renksizi) ve 1 litre su var. Alen setinin içinde vites/arka fren pedallarının yedek vidası, kırılırsa içeride kırığı çıkarabilmek için küçük br çelik zımba var br tarafı keskin. Sağdaki çantada alt üst yağmurluklar var.

Şehir içinde geziyorsam top case'i takıyorum, ayrıca bir şey taşımam gerekmeyecekse içerisinde zip tie, powerbank, sigara, çakmak, wd-40, kolonya, akü takviye/kompresör, lastik patlaması için vida, bir kaç kablo olan bir çantayı alıyorum.
Seyahate çıkacağım zaman ayrıca 3/8 lokma uçları, loctite, bakır pasta, ip, serum benzeri plastik ince boru gibi şeyler ekliyorum.

RS'te.. Sele altında bir tane minik allen var. :D
Bakır pastayı ne için taşımaktasınız? Bir de loctite 243 kullanıyorsunuz galiba. Tanesi 700 tl gibi bir fiytı var. Henkel sitesinde yazana göre 1 sene raf ömrü var. Her sene değiştiriyor musunuz, yoksa aldıktan sonra yıllarca kullanılacak bir şey midir?
Her çantada olması gereken bir şey midir?

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Haklısın. Olmayan şey tartışılmaz.
Yalnız hiç göstermediğim halde kuturumu nasıl ölçtün orasını anlayamadım.
Çocukmusun :)) ya sen git egonla takıl. Hiç güleceğim yoktu. Etgen ergen cevaplar. Ortaokulda kalmışsın. Neyse çapına uygun insanlara sen cevap ver.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çocukmusun :)) ya sen git egonla takıl. Hiç güleceğim yoktu. Etgen ergen cevaplar. Ortaokulda kalmışsın. Neyse çapına uygun insanlara sen cevap ver.
Bir satır yazıda bu kadar yazım yanlışı yaptığına göre sen daha ilkokula bile başlamamışsın. Büyük gelmiştir.

Bakır pastayı ne için taşımaktasınız? Bir de loctite 243 kullanıyorsunuz galiba. Tanesi 700 tl gibi bir fiytı var. Henkel sitesinde yazana göre 1 sene raf ömrü var. Her sene değiştiriyor musunuz, yoksa aldıktan sonra yıllarca kullanılacak bir şey midir?
Her çantada olması gereken bir şey midir?

Bakır pasta bilhassa farklı alaşımlardaki metallerin birbirine kaynamasını önlemek için. Aslında şehir içinde offroad'a çıkarken de alabilirim - temel kullanacağım nokta vites/fren pedalı. Günlük bir şey ise eve gelince söker temizler tekrar pasta ile montajını yaparım diye taşımıyorum.

Marka olarak Loctite değil şu an elimdeki, permatex mavi, açılmamış paketteyken 2 yıl açıldıktan sonra 1 yıldır sanırım - yanlış hatırlıyor da olabilirim. Henüz açmama gerek kalmadı, yine 3-4 gün boyunca eve gelmeyeceğim bir yolda gereksinim olan bir yerde kullanmak gerekirse diye taşıyorum, daha da hayatımda yolda lazım olduğu yok yani. Seyahatte bu tarz olsa bir şekilde işgörebilecek ufak tefek şeylerden bolca ekleyecek yer oluyor.

Esas yazmayı unutmuşum, ağrı kesici. Hayatı cehennem olmaktan kurtarabilecek küçüçük bir mucize =) Turda şehirde her koşulda mutlaka taşımak lazım.

Son düzenleme:
Lanet olsun, insanlar kavga edince aşka geliyorum.
*
Sigorta kutusunu yenilemek ve yedeklemek pahalı değil. Sigorta kutunuzun yanında filan şema bulunur. Onun fotoğrafını çekip denk geldiğiniz sanayi sitesinde ilk karşınıza çıkan elektrikçiye dalın. Şemanın fotoğrafına göre 3'er 4'er alın. Küçük bir kutu ayarlayıp tek tek sayarak vermişti benim gittiğim elektrikçi. Evde duruyor yedekler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar