Motorumuzda daima taşımamız gereken alet - edevatlar nelerdir?

ufak bi alyan ve tornavida setim var sırt çantamda duruyo, su, temiz bez, gözlüğüm için temizleme solüsyonu var bi de. zaten motorda koyacak yer yok, çantaya alıyorum, çok ağır şeyler değil. telefon, cüzdan, glock g19 yetiyor bana.

İki frene basıncada yanmıyorsa duyda problem olabilir fakat ön sinyal grenajının içinde fren müşürlerinin soketleri var, iki fren müşürünün soketlerini tek bir soketlere vermişler yani iki müşüründe şasesi aynı sokette aynı şekilde artısıda aynı sokette. Eğer bu soketlerden birinde kopukluk veya gevşeklik varsa yanmama gibi durumlar yaşanabilir. Ek olarak far grenajındaki soketlere ve rölelere yalıtım yapın, özellikle ateşleme rölesi ciddi derecede su alıyor ve bir anda yolda bırakıyor, oranın bu kadar su alması beni şaşırtmıştı. Motosikletin tam altındada statör soketi, ana elektrik soketi ve ayaklık müşürünün soketi mevcut fakat orasının durumu far grenajı kadar kritik değil, en azından bir daha su aldığında yıkanabiliyor veya rüzgardan kuruyabiliyor.
Havalar düzelince ilk iş bunu kontrol edeceğim .Motor normalde sağlam o kadar süredir yatmasına rağmen .Götürdüğüm usta beş para etmezmiş ama far grenajını sökerken birbirinin aynı 2 vida çıkmadı motosikletten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

imal edip patlatsa 5 sene ceza alır nolacak

Atom Enerjisi ile Patlamaya Sebebiyet Verme Suçu​

TCK Madde 173​

(1) Atom enerjisini serbest bırakarak bir patlamaya ve bu suretle bir başkasının hayatı, sağlığı veya malvarlığı hakkında önemli ölçüde tehlikeye sebebiyet veren kişi, beş yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılır.

bi de iyi halli birine benziyor 4 senede çıkar
Yalnız beşyıldan az olmamak üzere diyor hakimin insafına bırakmışlar cezayı 10 yılda diyebilir 110 yılda :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Havalar düzelince ilk iş bunu kontrol edeceğim .Motor normalde sağlam o kadar süredir yatmasına rağmen .Götürdüğüm usta beş para etmezmiş ama far grenajını sökerken birbirinin aynı 2 vida çıkmadı motosikletten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yalnız beşyıldan az olmamak üzere diyor hakimin insafına bırakmışlar cezayı 10 yılda diyebilir 110 yılda :)
5 yıl da verebilir :D

Motosikleti
Hero Dash125
Soğuk havada çay, sıcak havada su. Akıl cevabı bu arada gayet güzel. Kişisel almamak lazım. Analiz olmadan keyifli yürümez, işkence olur motor. Forumda bir yarış kültürü kendini hissettiriyor ama boş ve kırıcı şeyler yok denecek kadar. Okudukça alışırsın.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Osman .. Senin için ilk bulundurman gereken şey bu olduğuna göre , Sen Motor işini bir müddet ertele derim :))
Bu durumda motora binenler akılsız deseler "haklısın abi" diyeceğiz demek ki.
Ayrıca ben 10 senedir motora binebiliyorum. İstatistiklere göre geride 10 senelik bir ömrüm kaldı zaten. O kadarını binerim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

100 adet karışık sigorta.. 150 TL..
işte bunlar büyük, motordakiler daha küçük modeli bunların. küçük olanları ne adla arayacağım onu bulamadım.
Motoru bakıma götürünce 2-3 tane yedek isterim artık servisten.

işte bunlar büyük, motordakiler daha küçük modeli bunların. küçük olanları ne adla arayacağım onu bulamadım.
Motoru bakıma götürünce 2-3 tane yedek isterim artık servisten.
Bıçak tipi ve Standat tip olarak ikiye ayrılıyor diye biliyorum. Bunların küçüğü yok.

Bıçak tipi ve Standat tip olarak ikiye ayrılıyor diye biliyorum. Bunların küçüğü yok.
52n7y0u.png

3 tipi var bunların.

tavsiye edebileceğiniz var mı
Thumbs Up repair lastik tamir kit diye bir ürün aldım motosikletimde bulunduruyorum kullanma fırsatım olmadı umarım kullanma gereği de duymam 😂 Ama içerisinde lastiği fitillemek için gereken tüm malzemeler var tavsiye ederim güzel duruyor.

Motosikleti
D400
Kısa mesafe lastik tamir kiti.

Uzun mesafe + olarak avadanlık.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Konuyu okuyunca, dedim ki 5-6 yıl içindeki sürüşlerimde bana ne lazım oldu?
1- Cırt bant, iki defa yolda kalmaktan kurtardı..
2- Lastik tamir kiti. birlikte yola çıktığım arkadaşımı dağ başında kalmaktan kurtardı.
3- 5 Alyan ve pense, uzun seyahatim sırasında kopan sis farının yola devam edecek kadar tamirini sağladı.

Bir dünya malzeme, taşıma anlamında zorluk yaratsa da temel seviye de yukarıda saydığım yer kaplamayan bir kaç malzeme mutlaka hayat kurtarıcı olabiliyor.

İlave olarak da bazı motorlarımda koruma demirine monteli 1Kg' lık yangın söndürme tüpü de taşıyordum. Tabi görsel amaçlıydı, baba bir görüntüsü vardı. Allaha şükür kullanacak bir durum olmadı. Şimdiki motorumda sprey yangın söndürücüsü var.

Konuyla çok ilintili olmasa da yola çıkarken temel gözle yapılan kontrolü de ihmal etmeyelim. POWER (Yakıt, Yağ, su, elektrik, Lastik) Bu basit kontrolün yapılmaması nedeniyle her yüz motorcudan 7' si kazaya karışabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar