Motorumuzda daima taşımamız gereken alet - edevatlar nelerdir?

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Osman bey merhaba, bir suredir yurt disinda oldugumdan giremedim, motorumu da satmistim, ama uzun zamandir takip ediyorum. Gayri ciddi cevaplarinizin sebebi nedir? Arkadas belki fake, belki motor bile almayacak goygoyuna yazmis. Ama sizin forumdaki 9gag tadindaki yaklasiminiz neden? Bu forum ve yazilanlar kendini tekrar ediyor evet, ama bu gayri ciddi yazmaniza sebepmi? Yazilanlar belli bir sure sonra bayiyormu? Sadece sizin surekli bu tarz cevaplariniz bir kullanici olarak beni rahatsiz etmese de yine mi bu adam dedirtiyor (eminim bilgi birikiminiz de vardir. Buraya yillardir bakarim gelenler gidenler vs. Daha kardes bir platform, twitter gibi takilmaniz pek hos deil. Tabi isteyen istedigini yazar ona da engel olunmaz.

Motosikleti
RKS TNT 202
Osman bey merhaba, bir suredir yurt disinda oldugumdan giremedim, motorumu da satmistim, ama uzun zamandir takip ediyorum. Gayri ciddi cevaplarinizin sebebi nedir? Arkadas belki fake, belki motor bile almayacak goygoyuna yazmis. Ama sizin forumdaki 9gag tadindaki yaklasiminiz neden? Bu forum ve yazilanlar kendini tekrar ediyor evet, ama bu gayri ciddi yazmaniza sebepmi? Yazilanlar belli bir sure sonra bayiyormu? Sadece sizin surekli bu tarz cevaplariniz bir kullanici olarak beni rahatsiz etmese de yine mi bu adam dedirtiyor (eminim bilgi birikiminiz de vardir. Buraya yillardir bakarim gelenler gidenler vs. Daha kardes bir platform, twitter gibi takilmaniz pek hos deil. Tabi isteyen istedigini yazar ona da engel olunmaz.
Selamın aleyküm hocam, amacım ne goygoy ne de öylesine yazılmış bir mesaj değil. Allah nasip ederse motosiklet alacağım ve hem imkanım kısıtlı hem de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bir yandan da bilgilenmeye çalışıyorum ki motoruma bindiğimde elimden geldiğince eksiğim olmasın. Arkadaşımızın cevabını görünce benim de canım sıkıldı ancak cevaplamadım çünkü burası sevdiğim bir forum ve kullanan sayısı belli. Kimseyle ters düşmeden belki de güzel arkadaşlıklar edineceğim. Canı sağolsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben motosiklete bineceksem eğer çıkmadan önce mutlaka yanıma anahtarını alıyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ne olur ne olmaz yedek anahtar da mont cebinizde bulunsun. Özellikle eski tip kızlık bozan anahtarla sahip olan motor sahipleri kontak ya da benzin deposunu açmaya çalışırken anahtarı kırabilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ne olur ne olmaz yedek anahtar da mont cebinizde bulunsun. Özellikle eski tip kızlık bozan anahtarla sahip olan motor sahipleri kontak ya da benzin deposunu açmaya çalışırken anahtarı kırabilir.
abi hadi anahtarı kontakta kırdık yedek anahtarı nasıl takıcaz

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Cümleten selamın aleyküm.

Selemizde ya da topcasemizde daima taşımamız gereken aletler, takımlar, kitler var mıdır? Sizin yanımdan ayırmam dedikleriniz neler?
Yağmurluk, mikrofiber bez, biraz cırt, patlak tutsun diye vida veya lastik tamir seti, cırcırlı takım ve şarjlı pompa .

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Olay siz degilsiniz hocam. Ben bazi kisileri verdikleri cevaplari anlamiyorum. Soru soran kisilere duzgun cevap vermek yerine bu tur tuhaf mjlari anlamiyorum. Burada bizim gibi insanlar sizler gibi yeni baslayacaklara rehber olmak icin zaman ayirip bilgilendirmeye calisiyoruz. Neyse siz forumlardaki konulari arastirmaya devam edin.

Benim görüşüm bu konuda bir tık farklı, telefon alın yanınıza herşeyin çözümü.
Alet edevat alsanız ne olacak hadi diyelim eliniz anahtar tutuyor motordan da anlıyorsunuz yolda motor bozuldu ne yapacaksınız yol kenarında motormu tamir edeceksiniz.
Fitil v.s anlaşılabilir ama diğer alet edevat gereksiz, ne alırsanız alın hiçbir zaman yeterli gelmeyecek elektrik arızası olma ihtimalimi var yanına ölçü aleti al lastik sökmek gerecek levyemi alalım v.s onun sonu gelmez, oldu olacak arkadan kamyonet gelsin seyyar servis arkamızdan gelsin yol boyunca. Bu konuda osm@n beye katılıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
mutlaka yanıma ahtapot oyuncağımı alırım ne olur ne olmaz diye
format:webp

tavsiye edebileceğiniz var mı
Malzeme olarak yok. Fitil şeklinde lastik tamir kiti, bütçenize uyan kompakt boyutlu herhangi bi kompresör olabilir. Avadanlığın içeriği size kalmış, ben cb250rda işime yarayabilecek alyan takımı, amortisör anahtarı, düz ve yıldız tornavida ve bikaç açık anahtardan oluşturdum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
CANBUS i olmayan fakirler birkac degisik gücte sigorta tasimalidir. :cool:
Benim motordaki sigortalar arabadakinden daha küçük yapıda, onlara ne deniyor nasıl alınıyor bilmiyorum, yoksa bir set sigorta taşımak lazım diyorum bir ara alayım diyorum ama hep unutuyorum. internetten sipariş verecek olsak ne diyerek arayacağız onları bilemedim. Bu konu hep aklıma geliyor sonra çıkıyor aklımdan, hatırlattığın iyi oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada motorla birlikte gelen avadanlık içindeki alyan, anahtar vb. zaten beni aşmayacak işler için yeterli, onlardan fazlasına benim bilgim de yetmez, kasko firmamı ararım çekici gönderir kafasındayım. Lastik tamir köpüğü de motorun eski sahibi almış arka çanta demirinin iç tarafına bağlı silindir şeklindeki avadanlıkın içine koymuş, orada buldum, dursun dedim ama 2018 yılında alınmış şeyin son kullanma tarihi de çoktan geçmiştir kesin. Lastikleri yenileyeceğim diye uğraşmadım ama lstik patlamasına karşı yeni lastik taktırınca formulax jel basacağım lastiklere, önceki motorumda da yapmıştım, kafam rahat gezdim ama şansıma çivi bile girmedi lastiklere.

şarjlı pompamım pili eskidi, ya içindeki pili yenileyeceğim ya da almışken akü bitince motoru çalıştırmaya yarayan jumpstarter ile birleşik olan cihazdan mı alsam da diyorum, iki ayrı cihaz yerine onu taşırım, powerbank olarak da iş görür.

Yedek anahtar mantıklıymış, Tomygun'ın yazısını görünce yedek anahtarı evde çekmeceden alıp depo üstü çantama koydum, ne olur ne olmaz orada dursun.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Benim m

Benim motordaki sigortalar arabadakinden daha küçük yapıda, onlara ne deniyor nasıl alınıyor bilmiyorum, yoksa bir set sigorta taşımak lazım diyorum bir ara alayım diyorum ama hep unutuyorum. internetten sipariş verecek olsak ne diyerek arayacağız onları bilemedim. Bu konu hep aklıma geliyor sonra çıkıyor aklımdan, hatırlattığın iyi oldu.
Sigorta kutunuzu kontrol edin. BMW lerde sigorta kutusunda mutlaka yedek sigorta yuvasi bulunur. Bu yuvalar bos ise uygun gücteki sigortalar ile doldurun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni nesil araclardaki elektrik tesisati bir sigorta kutusu yerine direk arac beynine bagli calisir. Bu tür araclarda sigorta bulunmaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sigorta kutunuzu kontrol edin. BMW lerde sigorta kutusunda mutlaka yedek sigorta yuvasi bulunur. Bu yuvalar bos ise uygun gücteki sigortalar ile doldurun.
Sigorta kutum hepsi dolu, belki suzukilerde de yedek yuva vardır da o da doludur ama işi şansa bırakmayıp kaç değişik sigorta varsa hepsinden birer yedek taşımak lazım.
bu sigortalar normal bildiğim araç sigortalarından daha küçük tipte, onlar ne diye aranıp alınır bulsam internetten sipariş edeceğim, küçük bir ilçedeyim, burada sanayide parçacı gezeceğime internetten almam daha kolay.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sigorta kutum hepsi dolu, belki suzukilerde de yedek yuva vardır da o da doludur ama işi şansa bırakmayıp kaç değişik sigorta varsa hepsinden birer yedek taşımak lazım.
bu sigortalar normal bildiğim araç sigortalarından daha küçük tipte, onlar ne diye aranıp alınır bulsam internetten sipariş edeceğim, küçük bir ilçedeyim, burada sanayide parçacı gezeceğime internetten almam daha kolay.
Marketi olan benzincilerde bulunabilir bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar