Abs gereksiz diyenlerin halen absnin çalışma mantığını öğrenemediğini düşünüyorum. Abs zaten tekerin kayacağını anladığı anda devreye giriyor, yani abs olmazsa teker kayacak ve düşeceksin(ön teker için söylüyorum). Ön teker tutuşu kaybettikten sonra kazayı kurtarmak tecrübeyle alakalı değil tamamen şans işi.
Burada tercih devreye giriyor, abs olsun ve in azından çarpıp düşmeme ihtimalim mi olsun hafif hasarla mı atlatayım, abs olmasın teker kaysın düşeyim motorun heryeri darbe alsın ben de aracın bariyerin tehlikenin vs, altına mı gireyim? Fren yapmayı bilen insan zaten absli veya abssiz aynı mesafede durur, sonuçta abs devreye girmeyecek.
Üçüncü fikir yani düşük ccde abs olmasın frenleme öğrenilmesi için diyenler ise tamamen saçmalığın daniskası. Yani diyo ki yere yapışa yapışa öğren frenlemeyi. Niye düşmek zorunda olsun ki yeni başlayan adam? Absyi devreye sokmamaya çalışarak frenlemeyi öğrense olmuyo mu?
Gerçekten hiçbi zaman anlayamayacağım bu tartışma bu, ve inatla absnin çalışma prensibine aykırı fikirler halen yaşıyor. Sanıyo ki abs devreye girdiği için kaza yaptım, zerre alakası yok. Abs olmasa yere yapışacaklarını bilmiyolar, öğrenmiyolar, anlamıyolar.