- Motosikleti
- Tiger1200, Tvs Apache
yanlış bir düşünce, motosiklet sürdüğümüz sürece güvenli sürüşü geliştirmek şart fakat motosikleti yatırma yada stunt yeteneklerini geliştirme konusunda ilerlemek zevk meselesi.Bu işler biraz yetenek, biraz eğitim ve bol bol antrenman işi. Zaman ayırmak gerek sürüşü daha iyi hale getirmek için. Geçmişte Uçmakdere virajlarında eski nesil Duke 390'nın 600 RR mı ne o tip bir motoru parçaladığını görmüştüm. Ben de Şile Teke taraflarında 72 bg makineyle Cbr 250'nin içimden geçmesine şahit oldum. Herifi yakalayamadım bile. Bu tip sürüş yapmak ya da yapmamak bir tercihtir ama motor sürebildiğiniz sürece de kendi kapasitenizi arttırmak, becerilerinizi geliştirmek bence olması gerekendir. Maalesef bu işler de düz yolda ve uygun hava şartlarında olmuyor.
hem sevdiği için hemde toplumu eğlendirmek adına pistlerde stunt yeteneklerini sergileyen yada yarış yeteneklerini sergileyen sporcuların işini her motorcu az çok yapabilmesi lazım gibi bir düşünce doğru değil.
çoğumuz hemfikirdir; bu işler biraz da özenme ile olur ve dikkatli olmalıyız çünkü bizlerden görüp duyanlar bu şeylere özeniyor... aslında özünde onlar belkide pek umursamazlar böyle yetenekleri ama motorcu camiası böyle şeylere ilgi duyuyor diye düşünüyorlar ve aslında kendileri istemeseler de cambazlık yapma konusunda kendilerini zorlamaya başlıyorlar.
ben kawasaki h2r sürüyorsam tabi viraj yaparım ve ivmelenme konusunda G kuvvetini hissetmek için ufaktan gazlarım tabi ama kimse gelip arka lastiğimin izlerine bakarak "korkak tavuk izleri bunlar" diyemez, sıkıntı çıkar orada, masalar falan devrilir mevzu olur
korkak tavuk izleri ile ilgili forumda konu açmışlar çok sinir bozucu. milleti yarışa sokup kaza yaptırabilecek bir durum bu, yanlış bir şey, bırakalım dostluk, arkadaşlık, insanlık kazansın ama yeter ki her motosiklet seven kişi bir ömür güvenli şekilde motor sürebilsin.