- Motosikleti
- Çin Malı Skuter
- Konu Yazar
Merhaba. Geçen yıl Eylül ayında debriyaj balatam değişti. Sorunu elimden geldiği kadar videoyla çekmeye çalıştım, anlatmaya da çalışayım. Motosikletim yürüyor ama bi' sıkıntılı yürüyor. Debriyaj balatası değiştiğinden beri böyle. Ön debriyaj kaynaklı mı yoksa arkadan mı kaynaklı sorun anlamadım. Sorun İSE şu şekilde: Motosiklet bi' zorlanarak gidiyor gibi. Gitmeye çalışıyor, ama gidemiyor. Soğukken çalıştırıp 5-10 dakika sürdükten sonra durup kalkarken 3500 devire kadar falan motosiklet çekmiyor, arkadan birisi asılıyor da motor yürümüyor gibi oluyor, debriyaj balatasından da bildiğimiz kkkkkkkkkkkkkk diye sürtme sesi geliyor ve ben balaklava ve kask takmama rağmen bu sesi duyabiliyorum. Sonra 3500 devirden sonra bi anda gitmeye başlıyor. Motosiklet tam ısındığında, fan açtığında yani sıcaklığa eriştiğinde ise kalkarken kafa atıyor gibi oluyor. Debriyaj balatasından garip bi ses geliyor, bi salıp bi tutuyor gibi. Motosiklet bi ileri akfa atıyor bi duruyor bi ileri kafa atıyor bi duruyor bu böyle 3500 devire kadar falan devam ediyor. Hem sesi kötü, hem dışardan da kötü gözüküyor. Debriyaj balatası değiştiğinden beri vaziyet bu. Geçen gün konuda bahsettiğim şaheser ustam daha önce bana bagalarımda sorun olmadığını, kayışımın da "biraz" eskidiğini söylemişti. Kendim de açıp bakmadım valla. Ses krank sesine benziyor ama krank sesi değil, bundan eminim. Çünkü bu sebeple kaç sefer kontrol ettirdim krank mı diye. Ses böyle olunca kafamı da karıştırıyor haliyle. Eklemekte fayda var, daha önce böyle değildi. Debriyaj balatası değişmeden önce 2000-2200 devir gibi direkt yürümeye başlıyordu motor. İvmelenmesi falan gayet güzeldi ve ben böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım. Niye böyle yapar? Ne yapmam gerek? Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
Not: Yedek parça önerecekseniz motosikletteki blok fabrika çıkışıyla Yamahanın BN169MM kodlu bloğu. Yani Yamaha Versity 300 modeline ait tüm mekanik parçalar uyuyor. Ondan önerebilirsiniz.
Not: Yedek parça önerecekseniz motosikletteki blok fabrika çıkışıyla Yamahanın BN169MM kodlu bloğu. Yani Yamaha Versity 300 modeline ait tüm mekanik parçalar uyuyor. Ondan önerebilirsiniz.