R25 motor için tekstil mont vs deri mont ?

Merhaba arkadaşlar,

Vitesli motor da çok tecrübeli değilim o yüzden ekipmanımı en iyi şekilde alıp o şekilde yola çıkmak istiyorum. Bugün super speed 4 , avro 5 gibi modelleri denedim motor konusunda çok iyi olmadığım için o ekipmanlarda çok konforlu olmadığından kararsız kaldım. Güvenlik açısından sizce bu ekipmanlar ne arasında ne gibi farklar var ? Artıları , eksileri sizce neler tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Deri mont mevsimliktir. Yazın yakar, kışın dondurur. İstanbul'da yaşıyorsan yazın deri mont kurtarmaz. Bütçeni belirtirsen ona göre fikir verebiliriz.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Zamanında ilk ekipmanlarımı dizerken deri mont almıştım. Deri mont pişmanlıktır. Temizlemesi ayrı dert, fiyatı ayrı dert, Beto'nun dediği gibi yazın ayrı kışın ayrı dert. Tekstil candır.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Deri mont gayet de güzel ve kullanışlıdır. Ayrıca estetiktir, havalıdır, tarzı vardır...

Tabii bu montu hangi tip motosiklette ve hangi iklimde kullandığınız önemlidir. Örneğin İzmir, Antalya gibi yerlerde deri mont hem kış hem de baharda rahatça kullanılır. Bu bölgelerde yaz dönemi yazlık mont bile eziyet oluyor, o ayrı. Hava sıcaklığı 10 C civarı deri mont gayet rahat giyiliyor. Tabii içine termal içlik veya teknik bir kumaştan yapılmış sweat gerekebilir. Araziye gireceğim, enduro kullanacağım diyorsanız tabii çok da elzem değil.

Ben örneğin bu havalarda (10 C gündüz) Ankara'da rahatça deri mont kullanıyorum. Hiç de pişman değilim. Zaten eskisi gibi kara kış da kalmadı. Mayıs, Haziran'a kadar da giyerim.

Motosikleti
cbf 150
iyi bir deri mont seni bütün tekstil montlardan daha iyi korur. Bilhassa alpinstar gib iyi markalardan alırsan. motorunda r25 belliki yarışıcaksın ilerde pistlerde amatörce yada yarışmacı olarak. yada belkide racing seviyorsun. Tekstil güzel durmaz spor motorlarda kaliteli deri al ama pantolonuda unutma. ben deri mont dışında montla spor motor binmem nakedde binmem. kışın üşürsün safsatadır içine içlik alıyorsun yazında delikli deriden aldıysan havada verir.

Deri mont mevsimliktir. Yazın yakar, kışın dondurur. İstanbul'da yaşıyorsan yazın deri mont kurtarmaz. Bütçeni belirtirsen ona göre fikir verebiliriz.
Bütçeden yana sorun yok çünkü yurt dışından almayı düşünüyorum hani burda 15lik tekstil mont yerine almanyadan super speed 4 almak daha mı mantıklı olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Deri mont gayet de güzel ve kullanışlıdır. Ayrıca estetiktir, havalıdır, tarzı vardır...

Tabii bu montu hangi tip motosiklette ve hangi iklimde kullandığınız önemlidir. Örneğin İzmir, Antalya gibi yerlerde deri mont hem kış hem de baharda rahatça kullanılır. Bu bölgelerde yaz dönemi yazlık mont bile eziyet oluyor, o ayrı. Hava sıcaklığı 10 C civarı deri mont gayet rahat giyiliyor. Tabii içine termal içlik veya teknik bir kumaştan yapılmış sweat gerekebilir. Araziye gireceğim, enduro kullanacağım diyorsanız tabii çok da elzem değil.

Ben örneğin bu havalarda (10 C gündüz) Ankara'da rahatça deri mont kullanıyorum. Hiç de pişman değilim. Zaten eskisi gibi kara kış da kalmadı. Mayıs, Haziran'a kadar da giyerim.
Tarzı ,havası ve güvenlik açısından dediğiniz gibi ama istanbul gibi bi yerde genelde şehir içi kullanımda r25 ile ne kadar keyifli olur onunla
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

iyi bir deri mont seni bütün tekstil montlardan daha iyi korur. Bilhassa alpinstar gib iyi markalardan alırsan. motorunda r25 belliki yarışıcaksın ilerde pistlerde amatörce yada yarışmacı olarak. yada belkide racing seviyorsun. Tekstil güzel durmaz spor motorlarda kaliteli deri al ama pantolonuda unutma. ben deri mont dışında montla spor motor binmem nakedde binmem. kışın üşürsün safsatadır içine içlik alıyorsun yazında delikli deriden aldıysan havada verir.
Yarışacak biri değilim motor da tecrübeli de değilim açıkcası o yüzden ekipmanı iyi alıp ileride yaşanabilcek olumsuzluklara karşı tedbiri mi almak amaç. R25 de bi hevesle aldım kullandıkça deneyimledikçe benlik mi değil mi göreceğim☺️ super speed 4 , kevlar jeans pantalon , bilek korumalı uzun dainesin eldivenlerden , günlük kullanıma uygun dainese , tcx ayakkabılarından vs düşünüyorum. Oldu ki racing sardı büyütürsem de ekipman arama derdim olmaz diye

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar