Teşekkürler deneyeceğimDaha önce debriyaj halatiniz gevsekmis ve tam cekmiyormus . Ayar düzeldikten sonra ortaya cikan durum sasirtici degil.
Motor hareket halindeyken vites degisimlerinde debriyaji tam cekmeyin. Yarimi biraz gecmesi yeterlidir, ayrica debriyaji ceker cekmez hemen vitesi degistirin beklemeyin. Gayet yumusak degistigini göreceksiniz.
Motor hareket halindeyken vites degisimlerinde debriyaji tam cekmeyin. Yarimi biraz gecmesi yeterlidir, ayrica debriyaji ceker cekmez hemen vitesi degistirin beklemeyin. Gayet yumusak degistigini göreceksiniz.
Siralı vites kutularında , vites degisimi esnasında disliler arasinda ortaya cikan devir farkı klasik manuel vites kutularındaki kadar telafi edilemez. Eğer debriyajı tam cekersek motorun dönüs etkisi vites kutusuna gidemez ve disliler arasinda devir farki olusur ama az miktarda kavramada bırakırsak motor dislileri yumusak bir gucle cevirmeye devam eder ve gecis daha yumusak gerceklesir. Quick shifter in calisma prensibi de budur . Daha agresif olarak sistem debriyaji hic cekmez, sadece anlik olarak motor gücünu keserek disliler üzerindeki baskıyi alarak pürüzsüz sekilde cok hızlı vites degisimi saglar.manet sonuna kadar çekilirse çalışma prensibi olarak nasıl bir fark oluşuyor.
Ne mutlu bana sizi güldürebilmisimSayin Okan Sinan, debriyaj teline debriyaj halati dediniz ya cok güldüm, gemi halati veya cekme halatini duydumda DEBRIYAJ halatini duymamistim .
Debriyaj halati cok kullanilan bir terimdir sizin duymamis olmaniza sasirdim.
Sevgilerimle
Bende debriyaj halatını pek duymadımDebriyaj halati cok kullanilan bir terimdir sizin duymamis olmaniza sasirdim.
Vitesleri biraz seri atarsanız problem ortadan kalkar, mesela debriyajı çektiniz devir düşmesine izin vermeden atarsanız çok rahat geçer vitesler. Aksi halde dişlerin hızlarında fark oluştuğu zaman sert geçmeler meydana geliyor, bunu vites yükseltirken değilde vites düşürürken daha çok yaşarsınız.Geçen motorun debriyajı sonda kavrıyor diye şikayetçiydim. Şu an ortada kavrıyor. Viteslerde arada tak tuk ediyor. Bundan dolayı mıdır?