Araç satışlarında yeni taksit düzenlemesi

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
haberi gören var mı bilmiyorum motosiklet için geçerli mi merak ediyorum.

Yönetmelikle taşıt satışlarındaki taksit süreleri de yeniden belirlendi.

Buna göre, taksitlendirme süresi, nihai fatura değeri 400 bin lira ve altında olan taşıt satışlarında 48 ayı, 400 bin liranın üzerinde olup 800 bin lirayı aşmayanlarda 36 ayı, 800 bin liranın üzerinde olup 1 milyon 200 bin lirayı geçmeyenlerde 24 ayı ve 1 milyon 200 bin lira ila 2 milyon lira arasındakilerde 12 ayı geçemeyecek.

Nihai fatura değeri 2 milyon liranın üzerindeki taşıt satışlarında ise taksitlendirme yapılamayacak.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/cep-telefonu-ve-tasit-satislarina-yeni-taksit-duzenlemesi/3430638

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi...-satislarinda-taksit-sureleri-degisti-7263691

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklette bir taşıt sayıldığından ötürü bu düzenlemenin geçerli olacağını düşünüyorum.

Benim halkım taksitle güzel arabaya biniyormuş bindirtmeeeemmm. Çin malı lüks arabaya biniyormuş ek vergiyi çakarım onada bindirtmem sadece parası olan adam sürecek bu hayatın sefasını diyor padişahım

çok doğru bir karar 3 liralık adam 2 milyonluk arabaya binmemeli.mantıklı ama geç gelmiş bir karar olmuş.değer koruma gibi düşünün mesela tüm arabalar 1 gecede eşşeğe dönüşse çok yakışır bu millete,kimsede yadırgamaz dengi dengine:)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çok doğru bir karar 3 liralık adam 2 milyonluk arabaya binmemeli.mantıklı ama geç gelmiş bir karar olmuş.değer koruma gibi düşünün mesela tüm arabalar 1 gecede eşşeğe dönüşse çok yakışır bu millete,kimsede yadırgamaz dengi dengine:)

bence de binmemeli ama binerse binsin abi ben mi borca giriyorum kendi düşünsün :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mealen "Yemeyin, içmeyin, tüttürmeyin, kullanmayın, almayın, sevişmeyin, eğlenmeyin, mutlu olmayın, bizim gençliğimiz gibi skindirik bir hayatınız olsun"

Ya kismen hakli bir karar,adam kirada oturuyor altindaki araba son model evinin sivalari dökülmüs ,evinin önündeki arabayla kiyas kaldirmiyor, model arabam var diye böbürleniyor, hani bir laf vardir "ödünc yiyen kesesinden yer diye" sonra zora düsünce sari sayfalarda"acil ihtiyactan dolayi satilik" diye ilan veriyor, hani ayranla at meselesi gibi beyaaa.

Ya kismen hakli bir karar,adam kirada oturuyor altindaki araba son model evinin sivalari dökülmüs ,evinin önündeki arabayla kiyas kaldirmiyor, model arabam var diye böbürleniyor, hani bir laf vardir "ödünc yiyen kesesinden yer diye" sonra zora düsünce sari sayfalarda"acil ihtiyactan dolayi satilik" diye ilan veriyor, hani ayranla at meselesi gibi beyaaa.

O da o adamın tercihi saygı duymak gerekmiyor mu?

Kimin neye öncelik vereceğine bir başkası mı karar verecek? O zaman reisi seksenbeş milyonun vasisi tayin edelim işin içinden çıkalım. Oh kafalar rahat mis.

Bu zaten vardı ama ifade etme şekli farklı olduğu için yeni birşey zannetmiş olabilirsiniz .
Araç bedeline göre verilen kredilerin miktarı ve kredinin taksit sayıları bunlar.

Net tarihi hatırlamamakla birlikte 2 yıldan uzun zamandır böyleydi.

0 - 400.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %70’ine kadar,
400.001 - 800.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %50’sine kadar,
800.001 - 1.200.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %30’una kadar,
1.200.001 - 2.000.000 TL aralığında olan taşıtlar için değerin azami %20’sine kadar taşıt kredisi kullandırımı yapılabilir.
0 km taşıt kredisinin azami vadesi ise;

Alınacak aracın nihai fatura değeri 400.000 TL ve altında olan taşıtlarda kredi vadesi 48 ayı,
400.001-800.000 TL arasında olan taşıtlarda kredi vadesi 36 ayı,
800.001-1.200.000 TL arasında olan taşıtlarda kredi vadesi 24 ayı,
1.200.000 TL üzerinde olan taşıtlarda ise kredinin vadesi 12 ayı geçemez.

Motosikleti
D400
Yanlış anlamayın da doğru/yanlış fark etmez artık her b.ka da karışmasınlar.

ülkeye komünizm mi geldi de hükümet tüm sektörlere bu kadar engel koyuyor?

Devletin görevi bu kadar burnunu sokmak olmalı mı?
Binemeyeceği araba alıp zora düşüyorsa orasını kendisi düşünecek. Öyle yaşamayı seviyordur belki?
Peki benim cebimde 2 milyon nakit varsa ve ben bununla alacağım arabayı taksitle almak istiyorsam ne olacak?

Bu tarz hareketler hükümetlerin halka baskı yapma aracıdır. Kimsenin kimseyi düşündüğü falan yok. Öyle olsa biraz da Dünya'nın hiç bir yerinde otomobil denen şeyin Türkiye kadar değerli/pahalı olması konusuyla ilgilenirdiler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Üretim yapanı cezalandırıp rantiyeyi teşvik eden bir sistem ülkeyi de tam bu hale getirir. Geçmiş olsun.

Maalesef 100. yılı göremedik aslında; sadece gördük zannediyoruz.

Bu konularda eğitimli bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki, yasaklar ile enflasyon düşmez. Bunu düşürmenin tek yolu üretimi arttırıp para arzını kısmaktır.
Kötü günler bizi bekliyor. Özgürlükleri kısarak halkı zenginleştiremezsiniz.. Zatenr zar zor taksit ödeyebilen halkın elindeki taksit imkanını d alacaklar. Zengin zaten istediği arabayı alıp, şirketinden gider olarak gösteriyor. fakirde ha babam vergi ödesin.
Siz gelir adaletini sağlamayın. Halkı enflasyona ezdirin. Yeniden değerleme oranı %44 , enflasyon % 45, Zam % 30.
Sonra çık de ki biz halkımızı enflasyona ezdirmedik. Rakamlarla konuşan bir toplum olmadığımız için bunu anlayamıyoruz. Maalesef ki durum budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar