Maksat yeni bir konu açmak olsun ;)

tkc

Selamlar,
Umarım herkes iyi ve her şey yolundadır.

10 yıldan fazla süre önce bir virajda - asfalta başka bir araçtan yağ sızması sonucu- düştükten sonra,
halihazırda satışına da anlaşmış olduğum motoruma veda sonrası bir daha motosiklet almak istemedim, belki de korktum.
O zamanlar deli bir adamdım,
İran - Irak - terörün cirit attığı bir sınır askerliği sonrasında yaşamın değeri pekte önemli değildi. sürekli yarış modunda kullanırdım.
Ancak ilk ve son düştüğüm - kazamın sebebi ben olmamıştım. Garip hissettirmişti.
Her ne kadar kontrollü, cesur ve kendine güvenirsen de güven esasında kontrol her an 'da biz de değildi.
Gel zaman git zaman,
zaman değiştiriyor insanı ve yontuyor elbet. Trafikte düzgün sürücü gibi bir profile evrildim elbet.

Velhasıl yeniden sahalara dönmeye karar verdim
Bmw 310 r ve gs inceledikten sonra bu motorlardan vazgeçtim. Sanırım Vstrom 650 almaya daha yakınım, bir acemiliğimde olacak ve bu nedenden çok fazla para ödemekte istemiyorum. 200 bin bandını geçmeyeceğim ilk motor için, zaman içerisinde yenilerim elbet.

Önerilerinize açığım, sizlerle tanışmayı çok istediğim için buradayım elbette ;)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
vstrom 650 tam da orta yaşlı sakin insan motoru. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ben geçen Nisan sonu 2015 model 30bin km'de temiz bir tane aldım, tel jantlı olan XT modellerinden. Öncesinde asfalttan çıkmaya çekinirken şimdi düzgün asfalt yolda canım sıkılıyor nerede toprak yol var nerede iki köy arası sadece traktörlerin geçtiği mıcırlı yol var oralarda süresim geliyor.

vstrom sakin motor, alt devirleri güçlü, vitesli motora acemelik yüzünden vites düşürmeyi unutup devir çok düşse de dert etmiyor gazı verince toparlıyor hızlanabiliyor, zaten sakin motor, gazı açınca kafana geçme durumu da yok. Tam benim gibi orta yaşlılar için üretilmiş. Daha önce 15bin km xmax 250 sürdükten sonra bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi ile vitesli motora alışınca sürebilir oldum.

Piyasanın bu durgun zamanı nakit varsa temiz ikinci eli mutlaka denk gelir. Kullanıcı kitlesi apaçi olmadığı için genelde temiz motorlar oluyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
vstrom 650 tam da orta yaşlı sakin insan motoru. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ben geçen Nisan sonu 2015 model 30bin km'de temiz bir tane aldım, tel jantlı olan XT modellerinden. Öncesinde asfalttan çıkmaya çekinirken şimdi düzgün asfalt yolda canım sıkılıyor nerede toprak yol var nerede iki köy arası sadece traktörlerin geçtiği mıcırlı yol var oralarda süresim geliyor.

vstrom sakin motor, alt devirleri güçlü, vitesli motora acemelik yüzünden vites düşürmeyi unutup devir çok düşse de dert etmiyor gazı verince toparlıyor hızlanabiliyor, zaten sakin motor, gazı açınca kafana geçme durumu da yok. Tam benim gibi orta yaşlılar için üretilmiş. Daha önce 15bin km xmax 250 sürdükten sonra bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi ile vitesli motora alışınca sürebilir oldum.

Piyasanın bu durgun zamanı nakit varsa temiz ikinci eli mutlaka denk gelir. Kullanıcı kitlesi apaçi olmadığı için genelde temiz motorlar oluyorlar.

Ahh bir de gagası olmasa :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gaga olmadan çok çirkinmiş.
Bir de güzellik, çirkinlik çok göreceli. Üzerine binip sürerken görmüyorum zaten, o zaman aldığm keyif güzelse o motor en güzel motordur derim.

tkc

Öncelikle sohbete katılan herkese çok teşekkür ederim. Onur duydum.

" tam da orta yaşlı sakin insan motoru. "
demişsiniz yaş konusunu bilmiyorum ancak kesinlikle sakin biri değilim :queen: fakat Eskiden Fazer lar vardı mesela yada şimdiki Tracer 700 gibi motorları tavsiye eden arkadaş oldu mesela.
Bu tarz motorlarda acemiliğimi atana kadar kaza yapacağımgaranti. Aslana biniyorsan hakkını vereceksin.

Dolayısıyla evet, Vstrom tarzı bir motor beni (RUHUMU) kesinlikle dengeleyecektir, Motor bana ve ben motora bir harmoni yakalayacağımıza eminim.
Kesinlikle beni daha sakin biri yapacak :thumleft:

Bmw 310Gs güzel motor o konuya dönecek olursak vazgeçme nedenim gövdesinin aşırı büyük olması idi, Africa twin yada klasik bildiğimiz büyük CC GS'ler gibi olmasıydı.

Derken bugün bir Honda bayiisine gittim.
Daha önce dikkatimi Scooter olduklarından ötürü dikkatimi çekmedi sanırım fakat ADV ve Forza'lar bir tık aklımı bulandırmadı değiller hani :pr:

Motosikleti
Ns200 15"
V-strom 650 ne kadar sakin hımbıl bir motosiklet gibi dursada 0-100 verisi 3.8 (DL1000 ise 3.6 saniye) saniyedir :), o sakin duran makinanın altından haylaz bir çocuk yırtık dondan çıkar gibi çıkı verir :).

Ahh bir de gagası olmasa :)

1200px-2015_Suzuki_V-Strom_650XT_ABS.JPG

nesi var gagasında ne güzel motor işte :king:

Şu gagayı başımıza bela, dilimize pelesenk eden Bmw tasarımcılarının Allah cezasını versin. Motosiklette gaganın ne işi var? Motor güzel olmasına güzel ama gaga olmamış.

Gagayı motosiklette ilk kullanan Suzuki ye ilet iyi dileklerini Tommy ;) görsel olarak itici gelebilir ama ciddi faydaları var

tkc

haha, reis gagaya neden bu kadar takıldın anlam veremedim ama 1 dakika gözümü oradan ayırmamamı sağladın. jdhagsfk

V-strom 650 ne kadar sakin hımbıl bir motosiklet gibi dursada 0-100 verisi 3.8 (DL1000 ise 3.6 saniye) saniyedir :), o sakin duran makinanın altından haylaz bir çocuk yırtık dondan çıkar gibi çıkı verir :).

3.8 gerçekten başarılı bir süre. bak şimdi daha çok ısındım V-st e :)

Motosikleti
Ns200 15"
3.8 gerçekten başarılı bir süre. bak şimdi daha çok ısındım V-st e :)

Zaten bu tip motosikletlerin yapabildiği en iyi 0-100 süresi 3.5 saniye civarıdır, mesela bu sikletin en iyi gidenleriden biri Multistrada V4 modelidir fakat o gücü yazılım sayesinde 1. viteste vereceğini zannetmiyorum yoksa kafaya geçmesi an meselesi, kısacası aldığı 0-100 değeride 3.3 saniye civarı :). V-strom bu işin tam arası, 0-100 güzel ve kullananların yorumuna göre konforlu ve sağlam, daha ne olsun.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
"aslana biniyorsan hakkını vereceksin" bu sözden hiç hoşlanmadım... 11 yıldır istanbul trafiğinde başıma oldukça abuk subuk şeyler geldi... eğer bir şeyin hakkını vermem gerekiyorsa buda 11 yıldır istanbul trafiğinde yaşadığım tecrübelerin hakkıdır.

yani ne kullanıyorsam kullanayım onu düzgün kullanmak gerek. "hakkını vermek" derken trafiğe açık yolda akrobasi yapmaktan bahsediliyor ise bu ahmaklıktan başka bir şey değil... çok istenirse trafiğe kapalı bir yolda akrobasi yapılabilir ama trafikteki sürüşlerde kimseyi riske atmaya ve rahatsız etmeye hakkımız yok.

"aslana biniyorsan hakkını vereceksin" bu sözden hiç hoşlanmadım... 11 yıldır istanbul trafiğinde başıma oldukça abuk subuk şeyler geldi... eğer bir şeyin hakkını vermem gerekiyorsa buda 11 yıldır istanbul trafiğinde yaşadığım tecrübelerin hakkıdır.

yani ne kullanıyorsam kullanayım onu düzgün kullanmak gerek. "hakkını vermek" derken trafiğe açık yolda akrobasi yapmaktan bahsediliyor ise bu ahmaklıktan başka bir şey değil... çok istenirse trafiğe kapalı bir yolda akrobasi yapılabilir ama trafikteki sürüşlerde kimseyi riske atmaya ve rahatsız etmeye hakkımız yok.

Hakkını vermek sözü banada acaip geliyor , Yani 1200 BMW GS ile 100 ile gidersek hakkını vermemişmi oluyoruz :))

Hakkını vermek yere ve olaya göre değişir.. Bazen Trafiği rahatlatmak adına yada kendi güvenliğini sağlama almak adına , karambol durumlarında altındaki motorun hakkını ver bas git gibi misal olabilir. Altındaki Motorun Kapasitesini bilip ona göre Güvenli bir sürüş tarzı oluşturmak önemli.
Motor ile akrobasi yapacaklar pistte gidip yapsınlar kendilerine üzülmüyorum suçsuz insanların canını yakmasınlar.

Motosikleti
Yamaha XSR700

Hakkını vermek sözü banada acaip geliyor , Yani 1200 BMW GS ile 100 ile gidersek hakkını vermemişmi oluyoruz :))

Hakkını vermek yere ve olaya göre değişir.. Bazen Trafiği rahatlatmak adına yada kendi güvenliğini sağlama almak adına , karambol durumlarında altındaki motorun hakkını ver bas git gibi misal olabilir. Altındaki Motorun Kapasitesini bilip ona göre Güvenli bir sürüş tarzı oluşturmak önemli.
Motor ile akrobasi yapacaklar pistte gidip yapsınlar kendilerine üzülmüyorum suçsuz insanların canını yakmasınlar.
Bence motoru dolu dolu kullanmak hakkını vermek oluyor. Ben motorumla sadece gezmek için 6 ayda 7000km yol yaptım. Bu benim günlük ulaşım aracım değil. Keyif aracım ve sadece keyfine 6 ayda 7000km yaparak hakkını verdiğimi düşünüyorum. Kullanılmayan motorlar üzüyor beni. Arkadaşımın 2020 model mt25i var daha henüz 2000 küsür kmde.

Hocam bu 3.8sn olan veride yanlışlık olabilir. Bu güzelliği kullanmak hiç nasip olmadı ama genel motosiklet tecrübem ile 5 sn civarlarında olabileceğini düşünüyorum o verinin 🙏🏻

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar