xmax'de ön kafa grenaj sökülüyor, ön cam da sökülüyor, ön camı tutan parça sökülüyor onun altında aküye ulaşılıyor ama ön farı sökmeye gerek kalmıyor neyse ki.
Benim xmax'ı istanbulda kardeşimin otoparka bırakmıştım orada satılsın diye, 5 ay yatınca motor akü bitmiş, geçen bir muhtemel alıcıya göstermiş o ara farketmiş. Normaldir akü bitmesi dedim ama şimdi iş çıktı, istanbula gidip, yeni akü alıp takmak gerekecek, bir sürü uğraşıcam yine.
vstrom'da da akü çok kolay yerde sele altında, motoru alınca kendim değiştirmiştim. Far ampülü değiştirmek de çok kolaymış, 2 farda da standart H4 ampul kullanmışlar, gidonun önündeki boşluktan elle rahatça ualşılıp hiç bir şeyi sökmeden ampul değiştirilebiliyor, çok güzel led ampuller aldım halojenleri söküp onları taktım geçen gün.
Akü sökmek ve far ampulu değiştirmek dışındaki işler benim uğraşmak istediğim işler değil, mecburen iyi usta bulup para verip yaptırmaya çalışıyorum, mesela geçen aylarda denimoto'ya gidip fren hidroliklerini değiştirttim, bütün fren sıvısını boşalttı, hazneleri temizledi, yenisini düzgünce havasını alıp doldurdu, öncesinde arka fren yok gibiydi meğer arka frenim varmış dedim o kadar farketti mesela o ustaya verdiğim paraya acımadım.
usta iyi işçilik çıkarırsa verilen paraya acımıyorum, bu kadar zaman harcadı hem de iyi oldu diyorum ama işçilikten memnun kalmazsam keyfim kaçıyor tabi ki.