2006 FJR 1300 - Adventur Motorları Unutun, Gerçek Bir Seyahat Motosikleti

Saçma sapan bir fatura bu yahu: Ön tekerlek balans ayarı 1dk nedir? Yağ ve filtresi 2dk'da nasıl değişiyor? :D 5dk'da yapılan periyodik bakım nedir? :D

Üşenmedim orada dakika / saat olarak belirtilen işçilik ücretlerinin toplamını hesapladım 58.590,00₺ tutuyor. (KDV hariçtir o kesin...)

Bu görüntü gerçek ise BMW kısaca "bize gelirsen öperiz ama nerden nasıl öpüyoruz anlamazsın kardeşim, faturanın satırlarına değil dip toplamına bak" diyorlar gibi... (Sonuçta "dip"le ilgili tüm işlemler...)

4. Kalemde saat yazıyor, onuda dakika olarak hesap etmişler. Sen o kalemi ayrıca 60'la çarptıysan o yüzden çok uçuk rakam çıkmıştır. Ne yazdığının da çok önemi yok aslında,yapılan iş belli. Hepsinde 210xişçilik+KDV yapmışlar yani.

Ön tekerlek balans ayarı 210TL+KDV
Yağ Filtre değişimi 210x2+KDV gibi.

Onlar birim fiyat değil de işlem bedeli ise OK. 210₺/dk gibi bir birim fiyat saçma olurmuş. Toplasan ülkede 500 kişi bulamayacağın bir alanda danışmanlık ücretleri 45₺/dk değil yani...

Not: O fatura bilgi formatını kim tasarladıysa da kafasına ... bu arada.

Son düzenleme:
Hocam o kadar güzel anlatmışsın ki, insanın alası geliyor :) Öncelikle motorun hayırlı olsun, iyi günlerde güzelliklere maviliklere sürmeni dilerim. Sonra da bu güzel motoru bizimle paylaştığın, detaylı fotoğraflarla gözümüzü gönlümüzü açtığın teşekkür ederim. Günümüzde plastik kaplı motosikletler çok moda olsa da; benim hayalimi süsleyen CB1100, CB400SF gibileri var. FJR1300 özelinde de daha önce beğensem de sizin paylaşımınızla daha çok beğendim demek istiyorum. Umarım bir gün tanışıp japonların şu efsane motorlarından ufak bir sohbet edebiliriz. Sağlık diliyorum ve açtığınız başlığa minnak bir hareket de katar umuduyla bir CB1100 bırakarak saygılarımı sunuyorum.

Hocam o kadar güzel anlatmışsın ki, insanın alası geliyor :) Öncelikle motorun hayırlı olsun, iyi günlerde güzelliklere maviliklere sürmeni dilerim. Sonra da bu güzel motoru bizimle paylaştığın, detaylı fotoğraflarla gözümüzü gönlümüzü açtığın teşekkür ederim. Günümüzde plastik kaplı motosikletler çok moda olsa da; benim hayalimi süsleyen CB1100, CB400SF gibileri var. FJR1300 özelinde de daha önce beğensem de sizin paylaşımınızla daha çok beğendim demek istiyorum. Umarım bir gün tanışıp japonların şu efsane motorlarından ufak bir sohbet edebiliriz. Sağlık diliyorum ve açtığınız başlığa minnak bir hareket de katar umuduyla bir CB1100 bırakarak saygılarımı sunuyorum.
Bir zamanlara bende araştırdım,Rusyada ortalama bugünkü kur farkıyla 140.000 TL,hava soğutma olması beni benden almıştı

Bir zamanlara bende araştırdım,Rusyada ortalama bugünkü kur farkıyla 140.000 TL,hava soğutma olması beni benden almıştı
Çok güzel bir motosiklet. Bayılıyorum şöyle cihazlara ama malesef hiç getirmiyorlar. En son z900rs geldi. Onu da çok beğeniyorum ama param yetmeyince vulcan s almıştım. Gerçi vulcan s çok güzel geldi bana kullandıkça, baya sevmiştim. Şimdi cb400sf veya cb1100 gibi bir cihaz gelse tüm tuşlara basarım almak için 👌

Herkese selamlar, baslangic motoru olarak almayi dusundugum motordur kendisi, ulkede pek rabet yok bu tip makinalara nedendir bilmem 1,5 sene kadar arastirma sonucunda vardim bu kaniya. Evet baslangic icin cok zor olabilir ama enflasyon daha acimasiz FJR alip yoluma bakmayi planliyorum umarim bu hedefime ulasirim, harika bi yazi olmus elinize saglik

Herkese selamlar, baslangic motoru olarak almayi dusundugum motordur kendisi, ulkede pek rabet yok bu tip makinalara nedendir bilmem 1,5 sene kadar arastirma sonucunda vardim bu kaniya. Evet baslangic icin cok zor olabilir ama enflasyon daha acimasiz FJR alip yoluma bakmayi planliyorum umarim bu hedefime ulasirim, harika bi yazi olmus elinize saglik
Başlangıç motoru olacak bir motor değil kesinlikle.gücü bir yana, olduğu yerde veya düşük hızlarda çok sefer düşürürsünüz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sağdaki piskopata dibim düştü, o ne be!🤤
ZZR 1400 :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar