Mondial sfc 50 frene basınca vuruyor

Selamün aleyküm ustalar Mondial sfc 50 motorumda lastik patladı lastikciye götürdüm yeni lastiği taktı fakat freni çok az sıkmış çok az tutuyordu kendim sıktım arka freni ama frene basınca vuruyor bu vurmanın motora zararı var mıdır az sıkınca vurmuyor ama şimdiki gibi çok sıkınca yada bazen sonuna kadar basınca vuruyor bu vurmanın sebebi nedir nelerle zarar verebilir verir mi

Selamün aleyküm ustalar Mondial sfc 50 motorumda lastik patladı lastikciye götürdüm yeni lastiği taktı fakat freni çok az sıkmış çok az tutuyordu kendim sıktım arka freni ama frene basınca vuruyor bu vurmanın motora zararı var mıdır az sıkınca vurmuyor ama şimdiki gibi çok sıkınca yada bazen sonuna kadar basınca vuruyor bu vurmanın sebebi nedir nelerle zarar verebilir verir mi

Vurma darken nasıl bir vurma oluyor? Reis bide bu motosiklet sana çok yaramamış gibi kusuruma bakma motosikletini kötülemek istemem , ne kadar köfte o kadar ekmek .1 Haftada sanırım 2 kere SFC50 şurası neden kaynaklanır vb. diye konu açıyorsun , dediğim gibi motosikletini kötülemek gibi bir niyetim yok .

Yok kardeşim ne kusuru ya 600 km'de 2 yıl garantili bayiden aldım aldığından 2 hafta sonra egzoz saplamalarini kırdı usta bulamadım serviste yapmadı 2 hafta usta aradım sonra buldum vidayı çıkarttım kırılan vidayı yenisini taktırdım 2 hafta dayandı motor 1000 km ye geldi yine kırdı bu sefer 2 sini birden kırdı motoru aldığından beri ne cebime para girdi ne bişey aldığına çok pisman oldum satacağım daha 1500 km'de motor sıkıntısı bilmiyordu en sonda başka yerden usta buldum tornacı ona 6 Lik vida girebilecek yeri büyüttüm 12 lik vidanın gireceği kadar büyüttüm 12 lik vidayı taktım şimdi 2 aydır sorun yok şimdi orta ayaklığı yamuluyor yetkili servis yenisini taktı yine olmadı yine götürdüm bu sefer kaynak yaptırmis oldu dedi ha işte hiç yoktan iyidir seninde dediğin gibi ben bu motoru aldım alalı masraf yapıyorum vallaha bıktım motoruda satamadınsahibinde falanda koydum 1 hafta içerisinde bayiye gidip başka motorla takasa gireceğim elimden çıkaracağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

Sadece ne kadar ekmek o kadar köfte derken ucuz bı motor diye mi dediniz onu anlayamadım

Motosikleti
Ns200 15"
Bu vuruntu bayır yukarı durup arka frenle durup düzlüğe çıktığınızda tekrardan arka frene basınca gelen bir vuruntu mu?

Vuruntu dediğin lastik kitliyor galiba , arka kampana ayarını çok sıkarsan lastikleride orijinal fabrika lastiği ise çabuk kilitler.

Yok kardeşim ne kusuru ya 600 km'de 2 yıl garantili bayiden aldım aldığından 2 hafta sonra egzoz saplamalarini kırdı usta bulamadım serviste yapmadı 2 hafta usta aradım sonra buldum vidayı çıkarttım kırılan vidayı yenisini taktırdım 2 hafta dayandı motor 1000 km ye geldi yine kırdı bu sefer 2 sini birden kırdı motoru aldığından beri ne cebime para girdi ne bişey aldığına çok pisman oldum satacağım daha 1500 km'de motor sıkıntısı bilmiyordu en sonda başka yerden usta buldum tornacı ona 6 Lik vida girebilecek yeri büyüttüm 12 lik vidanın gireceği kadar büyüttüm 12 lik vidayı taktım şimdi 2 aydır sorun yok şimdi orta ayaklığı yamuluyor yetkili servis yenisini taktı yine olmadı yine götürdüm bu sefer kaynak yaptırmis oldu dedi ha işte hiç yoktan iyidir seninde dediğin gibi ben bu motoru aldım alalı masraf yapıyorum vallaha bıktım motoruda satamadınsahibinde falanda koydum 1 hafta içerisinde bayiye gidip başka motorla takasa gireceğim elimden çıkaracağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

Sadece ne kadar ekmek o kadar köfte derken ucuz bı motor diye mi dediniz onu anlayamadım

Pardon ben 2. el yüksek KMde ve en ucuz ilanlarda olan bir motosiklet sanıyordum , sıfır bir motosiklette böyle sıkıntılar cidden heves kaçırır . Kampana diye ayarını fazla sıktıysa usta ondan dolayı yapabilir bu vuruntuyu kitlediği için yapıyodur büyük ihtimalle. BKZ:https://www.youtube.com/watch?v=IvP-458johw

Yok yok ya işte benide üzen o sıfır sayılır dediler 600 km'de dediler 15 yaşında komple kendi paramla elektrikcilik yaparak inşaatlarda sürünerek bu motoru aldım ama işte yaoacak bişey yok

Yok yok ya işte benide üzen o sıfır sayılır dediler 600 km'de dediler 15 yaşında komple kendi paramla elektrikcilik yaparak inşaatlarda sürünerek bu motoru aldım ama işte yaoacak bişey yok

Ne dediğini ben iyi anlıyorum 17 yaşında 3. motosikletimi değiştirdim , ekipmanım ve ehliyetimi aldım . CBR125R alıyım diye çalıştım sonunda aldım ama bunun da masrafları bitmiyor 2.el ve temizi çok pahalı olduğu için. Şükür çalışıp eksiklerini de tamamladım , A1 ehliyetini alınca daha da rahatlarsın . Motosiklet tamircisinde çalışıyodum saat 12'de açılıyordu ben 4-5 gibi gidiyordum 12'de kalkıp 5'e kadar kuryelik ordan dükkana akşam 12 gibi çıkıyordum :D ama kimseye muhtaç kalmıyosun ailen veya arkadaşlarına "kanka hadi şuraya gidelim senin motosikletle "vs. dedirtmiyor .

Doğrudur mesemdeyim aylık 5100 TL maaşla çok zor işte elimden geldiğince arttırmaya çalıştım sonunda 1. Yılın sonundan zorla ilk kez motor alabildim olacağı varmış ben motorun tamiri için elimden geleni yaptım eskisine göre çok iyi ilk başta motor hiç gitmiyordu şimdi açıldı Allah'a Şükür vida problemide çözüldü bakalım hayırlısı

Egzozun demirine fren kolu vuruyor çözümü nedir bende bilmiyorum geçende benim motorda fark ettim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar