- Motosikleti
- MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
arkadaşlar merhaba.bugün ben de aranıza katıldım.
lastikleri değiştirmek istiyorum.acaba hangi marka model lastik takımı tavsiye edersiniz.mitas,metzeler ve anlas arasından yol arazi karışık kullanabileceğim bir lastik tavsiyesine ihtiyacım var.
saygılarımla
Mitas E07 taktırdım ben. Çok kullanma fırsatım olmadı doğrusu. Bir problem yaşamadım. Asfaltta ses veya kafa sallama yok. Arazide de arka teker kazıyor mübarek. Arka E07+ bu arada. Biraz daha geniş bir diş aralığı var. Ama E07 daha uygun olabilir CRF'ye. Çünkü E07+ benim bildiğim ağır motorlar için yapıldı. Ben pek sürmediğim için çok doğru yorum yapamayacağım ama E07 ÖN, toprakta biraz kaymaya müsait deniyor. Daha arazi odaklı sürüş yapanlar genelde ön tarafa farklı bir lastik takıyor.
Islak performansına hiç yorum yapamayacağım. Hiç yağmurda sürmedim.
Mitas'ların hamuru biraz sert. Uzun ömürlü olduğu için yurt dışında çok seviliyor. Bizim asfaltımızda dikkatli sürmek gerekiyor. Ama diğer yandan CRF zaten viraj yapma motoru değil. Sürüş tarzına göre düşün.
Bir daha ki sefere herhalde ön tarafta daha arazi odaklı bir lastik denerdim diye düşünüyorum. Çünkü CRF zaten 90-100 bandında seyretmek isteyen bir motor. 110'un üzerini sevmiyor. Ama o da senin sürüş tarzına bağlı. Dişli bir lastik 120 ve üzerinde mutlaka titreşim yapar diye düşünüyorum.