Tasarım açısından zamanla beğeneni artar, açıkça benim açımdan sahip olduğum 2023-24 kasa elektronik ve performans açısından baya bir doyurucu ve görsel olarak yeterli, hatta 2021 kasalar çıktığında da kafa farlar küçülmüş beni çok üzmüştü ancak şimdiki kasaya göz alıştı ve güzel duruyor, performans açısından zaten motora bir yenilik yapamamışlar ki çok da gerekli değil, teknolojji eklemişler, anahtarsız çalıştırma depo kapağı da dahil istiyorduk elzem değil ama gelmesi hoş, benim açıkça aradığım yegane şey kör nokta uyarısıydı, keşke olsa diyebileceğim şey.
Bunun dışındakiler keyfi, lastik basınç sensörünü isteseler eski kasaya da koyarlardı ekran da bu işe uygundu bilerek yapmamışlar, şimdi satıyorlar, matrix farlar yeni bir teknoloji güzel ama hiç de bana göre gerekli değil, ön tarafı baya doldurmuşlar, güvenlik için ufak bir eklenti otomatik sinyal iptal edici koymuşlar tamamen keyfi bir özellik sinyaliniz dönüş sonrası takılı kalmıyor, opsiyonel y-amt var ama quick shifter zaten harika, yokuş fren desteği var bu da çok mu gerekli hiç de değil. Ön cam elektrikli güzel birşey ama gerekli mi şuan beni rahatsız eden bir durum yok elle rahatlıkla giderken bile ayarlayabiliyorum.
Motor bu eklentilerden sonra 223 kilo olan ağırlığı 232 olmuş, ben bu noktada hafif olan tracer algısının yok edildiğini gördüm spor touring den tam bir touring olma yolunda gt plus gidiyor. Çok güzel teknolojiler var benim gibi böyle şeyleri sevenler kesinlikle bayılacak. Kendi adıma satıp da yeni kasaya geçeyim diyecek bir ilgim yok elimdekinden çok memnunum.
Ama bana sorsalar önceliği mesela frenleri brembo yapmaya, bu teknolojiler konacakken kilogram olarak da halen kilosunu korumaya çalışırdım. Ön ve arka amortisörleri tamamen ekrandan ayarlanacak hale getirir, güzel bir egsoz tasarlaardım çünkü hiç egzoz adına bir şey yok. Şöyle Mv agusta turismo'dan örnek alırdım. Tabi ki yamaha çok güzel yapmış yeniliklerde eleştir değil bu dediklerim, yeni alacaklar için de harika teknoloji ve konfor, bence istenenleri Yamaha dinliyor ki bunlar geldi. İstekler hep benimki gibi beklentiler de olacak sonuçta pazarlama stratejisi. Maalesef ekonomi de bizim gibi ülkelerde bu motorlara ulaşmayı zorlaştırıyor. Umarım herkes bunun gibi motorlara ulaşır bir gün..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------
Şu radar işleri beni hiç açmıyor yahu. Gereksiz masraf gereksiz karmaşa. Bir radar yok kör nokta uyarısı akımı aldı gidiyor. Motosiklet üstündeyiz ya, bizi ışık uyardığı için kazadan kurtuluyorsak motosiklete binmememiz lazım. Algıların her an her yöne açık olması lazım bu merette.
Radar çok iyi bir şey hem de çok gerekli de bir masraf. Kullandığın zaman anlıyorsun. Bir kere radar mantığı uzun yol zaten bu motor da sportif tur motoru yani şehir içi motoru dememek lazım, uzun yolda cruise'a alıp önündeki araca göre hızını ayarlaması ve senin yerine frenleme yapması yolun dışındaki manzaraları görmeni sağlıyor, radarın asıl güvenliğe etkisi ise hayat kurtarıyor, frenlemene yardımcı oluyor, eksik kaldığını senden önce motor fark edip ek frenleme ve uyarı sağlıyor fren dağılımı sağlıyor, virajda senin hatalarını kapatıyor. Algıların tabi ki açık olacak ama teknoloji ne kadar iyi refleks ve dikkate sahip olursan ol senden kat kat hızlı bir şekilde devreye giriyor. Bu sayede birçok hayat kurtarılıyor. Bu motor sonuçta uzun yola yolculuklara meyilli bir motor, konfor her zaman yolculuğu keyifli hale getiriyor. Radarı bir dene anlarsın ne demek istediğimi, iyi ki de koymuşlar diyorum..