Tam sentetiğin debriyajda kaçırma yaptığını duyduğun yerde çayını öde kalk, hatta çayı itelemek için çeşitli denemeler bile yapabilirsin.
MT25 yüksek devir çeviren bir motor ve sorma şeklinden anladığım kadarıyla sen de yüksek devirli kullanıyorsun. Yarı sentetik yağların burada zayıf kalacakları nokta yüksek ısı ve basınca dayanım sürelerinin kısa olması. 5100 çok güzel bir yağ, ama ne MT25'te ne R6'da bu yağı "uzun süreli" kullanmam. Rodajda kullanırım dökerim. Onun dışında hangi marka hangi model falan bu tatavalara girmek istemezsin. Keyfi ansiklopedik ineklikten öteye geçecek hiç bir şey yok, öyle birisi olsan zaten kalkıp forumda böyle bir soru sormazsın, sadece motoruna iyi davranmak istiyorsun. O yüzden kafanda bu konunun yer etmesinin de sana bir faydası olmayacak.
Herhangi bir büyük üreticinin tam sentetik ve doğru viskozitedeki yağını al, geç. Orijinal almak için harca çabanı, zira marka büyüdükçe sahteye rastlama olasılığın çok artıyor. Markada ve modelde laboratuvar sonuçlarını saatlerce okuyacak kadar kafasını yoran birisi olarak söylüyorum, herhangi büyük bir markadan al geç.