Yaşadığınız yerde çevirme

Yaşadığım ilçede yaklaşık 5km karelik bir alan içerisinde 4 adet uygulama noktası var ve hemen hemen her gün çevirmeye giriyorum. Daha önce açtığım bir başlıkta vizörden ceza yediğimi yazmıştım. Aynı hatayı tekrarlamadım fakat bir yerden sonra kabak tadı vermeye başladı bu çevirme işi. Ehliyet ruhsatı kaskın üstüne yapıştırıp dolanmayı bile düşündüm. Ve artık hiçbir sebep olmamasına rağmen çevirmeye girmemek adına ara sokakları kullanıyorum mümkün mertebe caddeye inmiyorum ve dahası gideceğim yere yolumu uzatıyorum. Her sabah devletle muhattap olmak zorunda mıyım arkadaş. Sizin yaşadığın yerlerde durum nasıl merak ettim yazarsanız sevinirim.

Motosikleti
D400
devlet işini yapsa suç yapmasa suç; nedir bu isyan be arkadaş :)

Demek ki o böglede bir problem var ki özellikle oraya odaklanmışlar.

evimin önünde çevirme noktası var, artık müdavimi oldum bende ama yapacak birşey yok.

Motosikleti
Hero Dash 125
Merhaba, Profilinizde bulunan şehir bilgisi İzmir. İzmir'in tam olarak neresinde yaşıyorsunuz bu durumu?

Merhaba, Profilinizde bulunan şehir bilgisi İzmir. İzmir'in tam olarak neresinde yaşıyorsunuz bu durumu?

Buca üçkuyular-şirinyer arası

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------

devlet işini yapsa suç yapmasa suç; nedir bu isyan be arkadaş :)

Demek ki o böglede bir problem var ki özellikle oraya odaklanmışlar.

evimin önünde çevirme noktası var, artık müdavimi oldum bende ama yapacak birşey yok.

Isyan demeyelim de dediğim gibi küçük bir alan içerisinde bu kadar denetim noktası olması biraz bunaltıcı.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
30 yıldır yaşadığım muhitte yapılan çevirme sayısı bir elin parmaklarını geçmezken.
Artık haftada 2 gün rutin çevirme yapılıyor.
Çevirmede sıkıntı yok fakat trafiği felç ediyorlar.
Sanırım ihtiyacın çok üstünde polis alımı oldu ve bir şekilde oyalanmak gerekiyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ben de haftada 1 TEM'de Metropol İstanbul'un oralarda çevriliyorum.
Geçen hem orada hem de 200 metre ilerisinde tekrar çevirdiler.

Çevrilmek çok sıkıntı değil de, cüzdandan ehliyet çıkarmakla uğraşırken yanımdan kasksız masksız motorların çevrilmeden geçmesi gücüme gidiyor.
Polisler genelde ekipmanı tam olan motorcuları durduruyor, ceza yazılması gerekenlerle uğraşmıyorlar.

Sanırım ihtiyacın çok üstünde polis alımı oldu ve bir şekilde oyalanmak gerekiyor.

Gerçekten olay bundan ibaret sanırım. Çevirenler hep yeni duruyordu. Zamanla çevirme azalıyor, 2 ay sonra arabadan bile çıkmıyorlar artık.

1 aydir hergun cevirme var burda.
Sarayin ve aqplelilerin parasi bitti.
Normalde yilda 1 yada 2 kez olurdu

Motosikleti
DUKE 250
benim şansıma da neredeyse hiç durdurulmuyorum,
özellikle durduracaklarmı diye uygulama noktasının olduğu yerlerden geçtiğim oluyor ama,
bakıyor ekipman tam, egzoz yok, durdurmadan gönderiyorlar. bizim buralarda ekseriyetle kuryeleri durduruyorlar.

Bulunduğum ilçede 2 yıl içerisinde bir kez çevirmeye girdim, o da geçtiğimiz günlerde bilinçli olarak "beni bi çevirir misiniz?" dedim. Sebebi ise haklı isyanımı dile getirmekti. Yaz ayına girdiğimiz andan itibaren kask konusunu geçiyorum, plakasız-ehliyetsiz abart egzozlu apaçi tipli kullanıcılar sarıyor her yeri. Ne yapacağı belli olmayan bu kitle trafikte hiçbir kurala uymadığı için, diğer araç sürücüleri de motosiklet kullanıcılarına saygı duymuyorlar dolaylı yoldan ben de etkileniyorum. Yakın zamanda bunun için ne yapabilirim manasında bir konu açmayı düşünmüştüm fakat gördüğüme göre konunuz oldukça dikkat çekmiş bu sebepten dolayı sorumu buraya iliştirmek istiyorum. Bu iş yapmayan trafik yetkililerini nereye şikayet etmeliyim tam olarak?

Tekirdağ da yaşıyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır şehrin girişinde çevirme var. Rastgele ceviriyorlar. Bir keresinde onu gectim Çorlu girişinde bi daha çevirdiler. Sisteme girmedikleri için birbirlerinden haberi olmuyor ekiplerin. Pea arkadaşa katılıyorum Cüzdanı çıkarmak baya zor.

Motosikleti
DUKE 250
Tekirdağ da yaşıyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır şehrin girişinde çevirme var. Rastgele ceviriyorlar. Bir keresinde onu gectim Çorlu girişinde bi daha çevirdiler. Sisteme girmedikleri için birbirlerinden haberi olmuyor ekiplerin. Pea arkadaşa katılıyorum Cüzdanı çıkarmak baya zor.

bak orayı unuttum, haftada bir veya iki defa tekirdağa gidiyorum araçla,
hemen hemen her gitmeme çorlu gişelerde cendermeler durduruyor. hatta bir gün üç defa geçtim, üçünde de durdurdu :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kardesim kafa mı buluyorsunuz? Ne istiyorsunuz keşke burada o kadar çevirme olsa. Ben gece korna ve egzos sesinden uyuyamıyorum. A

F54

2017 yılında karadeniz gezisinin ilk günü türkiye nin her yerinde motosiklet kontrol gününe denk geldim 1 günde 5 tane kontrol e girdim herşey tam diye beni durduyorlardı kask takmayanları yanımızdan gelip geçiyordu polise sitem ettim oda tınlamamıştı
hatta amasra da motora binmeye hazırlanırken gelip kontrol yaptılar
kontrol iyidir arkadaşlar fakat yer mekan zaman değişik yerlerde olursa yoksa bir boka yaramaz

2017 yılında karadeniz gezisinin ilk günü türkiye nin her yerinde motosiklet kontrol gününe denk geldim 1 günde 5 tane kontrol e girdim herşey tam diye beni durduyorlardı kask takmayanları yanımızdan gelip geçiyordu polise sitem ettim oda tınlamamıştı
hatta amasra da motora binmeye hazırlanırken gelip kontrol yaptılar
kontrol iyidir arkadaşlar fakat yer mekan zaman değişik yerlerde olursa yoksa bir boka yaramaz

katılıyorum anlatmak istediğim buydu. bir üstte yazan arkadaş "ne istiyorsunuz" demiş de o egzozcular, plakasızlar zaten çevirmeye girmiyor ki? adamlar ezbere biliyor tüm çevirmeleri, kaza bela denk gelirse de basıp gidiyor zaten. bizim gibi işinde gücünde adamları tutup oyalıyorlar başka bir şey değil.

F54

ben bir motorcu olarak polislerin gelip motorcuları kovalamasını isterim
at hırsızları ancak böyle yakalanır polis dediğin ne zaman nerden çıkacağı belli olmayacak şakk yakalayacak
ben mi kuralları çiğniyorum bana da basacak cezayı sabit beklemeyecek yolda giderken durduracak kontrol yapacak arama yapacak gerekirse yere yatıracak zor kullanacak nizamı sağlayacak şimdi bana karşı çıkanlar olabilir ama eğitimsiz ve görgüsüz halk bundan anlıyor

Benim eve gelen köprünün altı uzun yıllardır zaten polislerin bilhassa akşamları soteye yattığı bir yerdir.
Ama son zamanlarda hem orada hem de İstanbul içinde sağda solda çok daha fazla sayıda çevirme görüyorum ben de.
ve bir gerçeği de fark ettim, adventure motorla iken çevrilme ihtimali çok çok azalıyor..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çökmezseniz çökerler.
7uiiil2.jpeg

izmirde günde 4 defa girdiğim olmuştu. istanbulda daha hiç girmedim. izmir abartmış bu durumu. aynı güzergaha koymayın bari

Asayişin yaptığı çevirmelere diyecek lafım yok. Trafikçilerinki vatandaşa eziyet. Işıklara yakın yerde yaparlar. Trafik felç olur. Pekte umurlarında değil. Bazen dubaları koyup araç içinde beklerler. Çevirme çok çok fazla. Her yerde öyle olduğu anlaşılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar