Zabıtadan ceza yemek

Herkese iyi akşamlar. Dün akşam izmir göztepe sahiline motoru çekip bir sigara molası verdim o esnada iki tane zabıta gelip sahile motosikletle girmenin yasaklandığını söyledi (önceden böyle bir yasak yoktu). Ben de böyle bir şeyden haberim olmadığını söyledim fakat zabıtalar, uyarı tabelalarının olduğunu ve görmemiş olsam bile farketmeyeceğini söylediler 1500₺ ceza yazıp gittiler. Çok bir para değil ama durduk yere "zabıta"dan ceza yemek canımı sıktı biraz.

aramıza hoş geldin. motosiklet aldıktan sonra yediğim ilk ceza zabıtadandı benim :D kaldırıma parktan yazılmıştı.

ödemezsen 1-2 seneye iptal oluyor; ama o arada muayene yaptıracak olursan mecbur ödeyeceksin.

Motosikleti
D400
Trafik Zabıta ekibi olarak geçiyor; yasemin kafenin orada yemiştim bende.
sistemde gözükmez, o nedenle 3yıl önce e-devlete düşmüyordu oradan göremezsin.

Sahile motosiklet ile cıkılmayacagını biliyor olman lazım bence; gerçekten cıkılabileceğini mi düşündün? :queen: Sadece göz yumuyorlar bazen.

Yazılan ceza tutarına bak; aynı cezayı trafik polisi yazsaydı kaç olurdu ona bak. Eğer belediyeninki farklı ise cimerden şikayet oluştur.
Ben hatalı park 150 tl iken bana 450 tl yazan izmir belediyesini ve zabıta trafik gorevlilerini cimere sikayet ettim, devletimizin belirlediği tutar üstünde ceza yazarak halkı kışkırtıyorlar dedim iptal ettiler :queen:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İstanbul'da sahile motosikletle çıkabiliyoruz vallahi. En azından benim dolaştığım sahiller öyle. (Ben yapıyorum diye söylemiyorıum ama yapan çok var...) (Boğaz hattı için yazıyorum; Marmara sahilleri ile işim olmaz...)

Motosikleti
D400
İstanbul'da sahile motosikletle çıkabiliyoruz vallahi. En azından benim dolaştığım sahiller öyle. (Ben yapıyorum diye söylemiyorıum ama yapan çok var...) (Boğaz hattı için yazıyorum; Marmara sahilleri ile işim olmaz...)

aslında burada da çok karışmıyorlar ama bizler her zaamanki gibi suyunu cıkartıyoruz.

koşu yollarına bisiklet yollarına motor ile girip yetmeyip o yollara park ediyoruz.
yaya gecidini önleyecek şekilde arac park ediyoruz ya da sahile cıkıp motoru kenara koymak yerine kaskı çıkartıp kolumuza takıp cok cook gibi sahil turu atıyoruz. haliyle böyle olunca bazı noktalarda ihale bizlere kesiliyor.

mesela geçen bornova'ya gittim, yer gök motor ama öyle böyle değil 50 metrelik yolda sağlı sollu 200den fazla motor var; oradan motorların yanındaki yüksek alana yayanın gecmediği yere motorları koyduz. zabıta geldi sıradan foto cekip cezaları yapıştırdı geçti. mesela bu k.hpeliğine yapılmış birşeydi cünkü hep koyuyoruz orası motorcu bulusma noktası.

Dostum neden iyi olmuş ? Ben sahilde sürmedim normal yolda giderken bi 5dk mola vermek için sahile girip motoru da yayalara engel olmayacak şekilde park ettim. İyi mi olmuş gerçekten ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------

...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:22 ----------

Trafik Zabıta ekibi olarak geçiyor; yasemin kafenin orada yemiştim bende.
sistemde gözükmez, o nedenle 3yıl önce e-devlete düşmüyordu oradan göremezsin.

Sahile motosiklet ile cıkılmayacagını biliyor olman lazım bence; gerçekten cıkılabileceğini mi düşündün? :queen: Sadece göz yumuyorlar bazen.

Yazılan ceza tutarına bak; aynı cezayı trafik polisi yazsaydı kaç olurdu ona bak. Eğer belediyeninki farklı ise cimerden şikayet oluştur.
Ben hatalı park 150 tl iken bana 450 tl yazan izmir belediyesini ve zabıta trafik gorevlilerini cimere sikayet ettim, devletimizin belirlediği tutar üstünde ceza yazarak halkı kışkırtıyorlar dedim iptal ettiler :queen:

önceden böyle bir yasak yoktu. zabıtalar da söyledi zaten sahilde bir çocuğa motosiklet çarpmış ardından böyle bir yasak getirilmiş. oraya balıkçılar vs. motoruyla gelir kenara bırakırdı saatlerce.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Dostum neden iyi olmuş ? Ben sahilde sürmedim normal yolda giderken bi 5dk mola vermek için sahile girip motoru da yayalara engel olmayacak şekilde park ettim. İyi mi olmuş gerçekten ?

E işte 5 dakikalığına da olsa girmeyeceksiniz. Sigaranızı da başka yerde içeceksiniz. Çünkü bugün 5 dakikalığına işgal ettiğiniz yer, yarın 5 saatliğine işgal ediliyor. Tabela da varmış. Sorumluluk sizde.

Bizim ülkenin problemi bu. Herkes kuralları kendince yorumlayıp, haklı olduğu bir zemin arıyor. Neden uygar dünya normları ile barışamıyoruz, işte güncel bir örnek.

Bu sürücü tarafı...bir de diğer tarafı var. Kuralları uygulayanlar, çoğu zaman adalet ve eşitlik kavramlarını gözetmediklerinden, her durumda farklı bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu da kurala uymak zorunda olanda caydırıcı etkisini yitiriyor. Bugün sana ceza kesen zabıta, yarın aynı yerde farklı kişiyi görmezden gelirse, o zaman cezanın da anlamı kalmıyor.

Bunlar bize uzak kavramlar. Hep söylüyorum, bizlerin genetiğinde kent yaşamı yok. Bunu kazanmak yüzyıllar alıyor maalesef...

Motosikleti
D400

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------

...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:22 ----------

önceden böyle bir yasak yoktu. zabıtalar da söyledi zaten sahilde bir çocuğa motosiklet çarpmış ardından böyle bir yasak getirilmiş. oraya balıkçılar vs. motoruyla gelir kenara bırakırdı saatlerce.

valla hocam karşıyaka sahilde en az 10 yıldır motor gireez tabelasını bilirim ben.
belki uygulanmıyordu; kaza vs. olunca uyarı geldi. ama hep yasaktı.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Geçmiş olsun.
Kırmızı yuvarlak içinde motosiklet olan levha motosiklet giremez anlamına gelir. Birçok kişi bunu tam tersi olarak yani motosiklet girebilir olarak anlıyor zannımca😅Göztepe-Konak sahil yolunda zaman zaman bisiklet sürüyorum ve motosiklet tabiki yasak fakat sallayan yoktu. Daha üç beş gün öncesine kadar motosikletliler cirit atıyordu sahilde, üstüne üstlük bisiklet yolundan korna çalarak kenara çekilsene hemşerim bura bizim de yolumuz dercesine geliyorlar😂 Ama sadece Sahil yollarında değil her yerde yoğun bir şekilde denetim ve ceza uygulanmak zorunda. Söz meclisten dışarı ne trafikte ne de başka yerde kural kanun dinleyen yok. Otomobil, dolmuş, taksi hele izim paketçiler(işini düzgün yapana asla sözüm yok) aman yarabbim ters yönden sürmeler, kaldırımlarda sürenler, yaya geçitlerinden pişkin pişkin geçenler, hayvan gibi kornaları o skuterlere takıp gece hasta, yaşlı, bebek vardır demeden gece gündüz sürekli korna çalarak sanki hastaneye organ yetiştiriyormuş edalarıyla sürenler; daha neler neler...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar bazı kurallar kış vakti pek uygulanmıyor ama yazın başlamasıyla her yer fik fik motor dolunca motosikletlilere karşı denetimler artıyor, kurallar daha sıkı uygulanıyor. Yediğiniz ceza için üzüldüm, geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Olur böyle şeyler bir daha ki sefere daha dikkatli olursun.

Önemli olan kural tanımadan kafasına göre takılmayı alışkanlık edinmemek.

Motosikleti
Forza 250
Geçmiş olsun. Olur böyle şeyler bir daha ki sefere daha dikkatli olursun.

Önemli olan kural tanımadan kafasına göre takılmayı alışkanlık edinmemek.

Tebrik ederim abicim güzelce yazmışsın. Bence üslubumuz senin gibi olmalı.

Arkadaşımız cezaya itiraz etmemiş zaten. Yanlış yaptığının farkında. İçini dökmek istemiş. İyi olmuş deyip paragraf paragraf yazan içi kararmışlara diyecek söz yok.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Tebrik ederim abicim güzelce yazmışsın. Bence üslubumuz senin gibi olmalı.

Arkadaşımız cezaya itiraz etmemiş zaten. Yanlış yaptığının farkında. İçini dökmek istemiş. İyi olmuş deyip paragraf paragraf yazan içi kararmışlara diyecek söz yok.

İyi olmuş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar