Öyledir illâ ki, ama ben çok daha basit bir şey söylüyorum; diyorum ki üzerindeki bileşenlerin marka ve modellerinden bağımsız, bütüncül bir paket olarak, sunduğu özelliklerle, Hornet MT07'den ziyadesiyle üstün bir motosiklet.
Bu ikisinin bulundukları segment hariç ortak hiçbir özellikleri nitelikleri yok. Yamaha'nın ve Honda'nın ilgili segmentteki genel yaklaşım farklarını da üzerine koyarsak, bütçesi kısıtlı ajite tekerci tayfa hariç Hornet'i MT07 ile aynı cümlede kullanmak çok da makul değil gibi.
Abi öyle ise paket nasıl daha üstün olacak?
Hornet MT07'nin felsefesini 1e1 devam ettiren bir motosiklet.
MT07'nin en öne çıkan özelliği ne? Bloğu değil mi? CP2 inanılmaz keyifli, çok güzel alt devir torku verirken tüm devir bandına güzelce yayılmış bir tork sunan bir blok. Üstünde çok yumuşak amortisörler, çok yumuşak amortisör yağı, özenilmemiş şasi, çok kafa yorulmamaış frenler, mecbur diye koyulmuş bir ABS var.
Gündelik hayatında biraz haşarı bile kullanan bir insana çıkardığı problem nedir? Sıfır. Hiç bir sıkıntı olmaz, mükemmel bir şehir içi oyuncağı.
Hornet'e geliyoruz. Nedir abi en can alıcı özelliği? Bloğu. Çok güzel devirlenen, CP2'ye göre aşağısı azıcık daha boş olan ama yukarısı gürül gürül olan çok tatlı bir blok. Bu blokla başa çıkacak fren var mı? Yok. Öyle üstüne Nissin yazıp geçmeyle olmuyor Nissin'in 50bin tane konfigürasyonu + üreticinin talebine göre üretim yapma kapasitesi var. Açın araştırın abi Hornet'in frenlerini çok iyi bulan var mı? "Yeterli..." =)) MT07'den biraz daha iyi olduğunu söylenebilir evet ama ilk ısırmada ve hissizlikte çok bir farklılık yok. E frenlerden devam edeceksek ABS'ye gelelim. E yine aynı uykucu ABS'yi koymuş Honda, onlar bunu tercih edince sorun yok da ben bunu söyleyince niye sorun oluyor

8S'le kıyaslıyorlar, Honda'nın ABS'si ok karışıyor arkadaş diye hayıflanıyor adamlar. Suç bunu dile getirende mi şimdi?
Hornet'in bu daha fazla performansıyla başa çıkacak amortisörü var mı? Asla yok. Zorlandığı anda kafanın dalması MT07 ile inanılmaz paralellik gösteriyor. Tekrar ediyorum, MT07 de gündelik kullanımda zaten aman durmuyor aman dönmüyor değil ki, motosiklet yahu bunlar zaten, hepsi zevkli, hepsinin kabiliyet tavanı belli.
Arka amortisör.. Valla en son Bennetts ya da başka bir İngiliz testinde "tamam da Honda'yı "sürmek" istiyorsanız (really want to ride gibi bir şey deniyor yai canyon carving, Hacıllı farming, performanslı bir sürüş isteniyorsa yani) arka amortisörü kafadan değiştirmek gerekiyor. Ha buna rağmen mesela bu 500-600 pound farka rağmen 8S'ten ucuz mesela, bu işte başarılı olduğu nokta.
Yoksa öyle ilkokulda transfer ücretine bakıp futbolcu övdüğümüz kartlar gibi sayıp sayıştırmanın bir anlamı yok. Showa'nın mükemmel amortisörler üretebiliyor olması Showa yazan her amortisörün iyi olduğu anlamına gelmiyor. Tıpkı RS660'a çok güzelbir ön amortisör üreten Kayaba'nın aynı motora koyduğu arka amortisörün motorun en zayıf halkası olması gibi. Diğer ekipmanlarla aynı seviyede değil.
Şunu söylemek istiyorum.
Yamaha eski bıraktı, Honda ve Suzuki güncelledi orta sınıf nakedlarını.
Burada Avrupalılara yakın sürüş sunabilen 8S, Hornet ise orada değil. Bunun üstüne Showa yazsa nolur Deva yazsa nolur. Öhlins gibi giriş seviyesi amortisör koymayı reddeden bir firma değil ki Showa.
*
Uzattım biraz ama doğru anlatabildim umarım. Bu arada MT07'den hallice derken "hallice olmak" deyimini yanlış mı kullandım diye baktım şimdi, bulabildiğim açıklama: "Bir nevi, "kötünün iyisi" anlamına gelen bu deyim, olumsuz bir durumun en azından bir başka olumsuz durum kadar kötü olmadığını belirtir."
"Kötü ama MT07 kadar kötü değil."
Aynı felsefenin ürünü. Aynı şekilde "iyi olmayan" bir "sürüş" kapasitesi var. En can alıcı yanı blok, çok keyifli. Daha hızlı, daha fazla elektronik var evet bayağı dolu MT07'ye göre de.. yani bizim komşunun iki oğlunda da laptop var evet. birinde celeron 400M varken öbüründe m3pro var. çok alakasız örnek gibi görünebilir ama son derece alakalı. elektroniğin varlığı bir anlam ifade etmiyor. TCS ile ilgili net konuşan bulamadım, zannetmiyorum ki ABS kötüyken o iyi olsun, ama o var diye konu bitmiyor benim anlatmak istediğim açıdan.
E kötünün iyisi demişim işte tırnak içerisindeki açıklamaya bakarsak.
Orta sınıf nakedları ayıralım
iyi olanlar
890
790
street triple
mt09sp
tuono 660
8s
kötü olanlar
mt07
hornet
e hornet mt07'den daha dolu evet, buna itiraz etmiyorum da. aynı şekilde motorun gücüyle başa çıkamayan bir ön amortisör varsa tcs'den ötürü mü ben iyi sınıfa alayım bunu? 8s var ortada, ne showa stickerı taşıyor ne bieşy, ama daha iyi amortisörü de abs'si de. napayım değil mi diyeyim
Günün sonunda Hornet isteyen Hornet alır çok da mutlu olur çok da keyif alır elbette.
Bunlar MT07 için de geçerli. CBF150 için de geçerli. ZZR1400 için de geçerli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:20 ----------
Tabii aramızda öyle ağır motosiklet guruları var ki; "
Zero saddle time ile 10bin km'dir kullanan sürücüden çok daha doğru tespitler yapabiliyormuş"

Breh breh breh, adam diyor ki, ben daha seleye kıçımı koymadan bunu sürenden çok daha iyi analiz ederim. Hatta bunu İngilizce bile analiz ederim

E biz cahil Hornet kullanıcıları da bu ağır abilerin testlerini bekleyelim, bakalım sürdüğümüz motosiklet ne menem bir şeymiş anlayacağız...
Ya ben sana cevap yazmadıkça patinaj çekmen Ayvalık geninden mi? Bu defa biraz daha kendine hakim oluyor bir çizgi çiziyordun, şimdi neden rahat durmuyorsun?
Evet senin 10bin km sürdüğün motoru bile hiç sürmeden senden iyi analiz edebilirim. Ağlayarak git günlüğüne yaz istersen, değişen bir şey olmayacak. Üstelik bunu İngilizce de yapabilirim, İtalyanca da yapabilirim, Fince de yapabilirim. Sana ne bundan? Derdin varsa git motosiklet sürmeyi öğren, sen de yap. Benimle uğraşmak sana bir şey kazandırmayacak. Benim 10bin km sürdüğümü de sürmeden benden iyi analiz edebilecekler var, masaya çıkıp tepinebilirim ama kimseye faydası olmaz bunun.
Gitmiş bir de İngilizce kısmı tırnak içine almış. Canım benim ya aferin, madalyanı köşedeki marketten alıver.
