Utanmadan bu yılı "Emekli Yılı" ilan etmişler.
Resmen alay ediyorlar...
Utanmadan bu yılı "Emekli Yılı" ilan etmişler.
Resmen alay ediyorlar...
MB Başkanı Hafize Gaye Erkan aplamız istifa etmiş. Ben yerine Seçil Apla'mızı uygun görüyorum.
Daha iyisini, daha tecrübelisini Astronot Gezeravcı uzaydan bile bulup getiremez. Demedi demeyin beni dinleyin!
https://r.resimlink.com/C729p5-NX.jpeg
3.Mart.2024 ve enflasyon oranları açıklandı.
Tüik;
Şubat ayı enflasyonu : %4,53
Bir yıllık enflasyon : %67,07
Enag;
Şubat ayı enflasyonu : %4,32
Bir yıllık enflasyon : %121,98
Türkİş:
Şubat ayı enflasyonu : %8,03
Bir yıllık enflasyon : %%77,2
Açlık sınırı : 16.257
Fakirlik sınırı : 52.954
Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti : 21.189
Asgari ücret : 17.002
Çarşı;
Dolar : 31,50
Euro : 34,20
Altın : 2180
O, sahte dolarları bir mok yapıyormuş gibi yakan, her fırsatta "ama eskiden şu yoktu" diye böğüren,
fiyatlar %200 artıp, bir hafta sonra %50 indirim yapıldığında halaylar çeken dayılar nerede acaba?
Onlara verecek iyi bir cevabım varda, neyse...
Bugun itibariyle ons 1823 usd ikem yuklu miktarda altin aldim.
Hadi bakalimmm.
Hırbo varya, çok kırılgan zeminde ilerliyorsun
Neresi ilginç. Al dedik sana işte. Daha ne istiyorsun
3 ay önce "bak altın altın diyosun, durduğu yerde duruyor hatta düşüyor" diyordun.
Düşmesi zaten alım için fırsattı.
Altını, 2-3-5 yıl için düşünmüyorsan eğer, kar realizasyonu anını yakalayıp satmak karlı olur.
O an ne zaman dersen, kim bilir bilemem.
Ama ben seçim sonrası aynı geçen yılki seçimde olduğu gibi, Nisan Mayısta dolarda atlayış tahmin ediyorum.
Bu kurlarla, bu enflasyonla ihracatçının daha fazla dayanma şansı yok gibi.
Altın 2020 Ağustos ayında pandemi etkisiyle USD 2050 civarına çıkmıştı. O zamanki USD 2050'nin ABD Tüketici Fiyat endeksine göre Ocak 2024'teki karşılığı USD 2430. (Şubat değerleri henüz gelmemiş...)
Kazanç falan yok yani(Elimde USD bazlı bir enstrüman tutuyorsam kazancımı da o bazda hesaplamam gerekir...) Altında sağlam kazanç bir 2008 krizinde oldu bir de 2020 pandemide, böyle durumlar hariç sadece uzun vadede değer koruyucu veya sepetteki farklı bir yumurta olma özelliği var.[/QUO
geçen yıl 1225 tl den fiziki olarak aldım yastığın altına koyuyorum mışıl mışıl uyuyorum
fiziki altın satılır mı hiç haram olmasa bilezik alıp takacağım
acaba fiziki alınca da haram oluyor mu? günaha giriyormuyum yani![]()
Altın Tanrının parasıdır. Her daim geçerliliği vardır.