Hocam her link paylaşımı yaptığında bizi de alıntıladığın için mail geliyor, mesajları görebiliyoruz alt alta 10 kere aynı grubun linkini atmaya gerek yok gibi sanki.
Haklısınız. Forumu kullanmayı bilmediğim için bunu öngöremedim. Tabiki dikkate alacağım. Teşekkür ederim uyarınız için. Pardon. Saygılarımla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:55 ----------
Herkese merhaba. Ufuk abinin de belirttiği üzere bugün sabah 9.30da Hero Motor beni aradı. Güney Motors adlı servisin sisteme hiçbir arıza talebi girmediğini, garanti talebi oluşturmadığını söylediler. Hero Motordan Hüma Hanım, sürecin birebir takibinde olacağını söyledi ve motorumu Önder Motora götüreceğim konusunda anlaştık. Önder Motor gerekli süreci yönetecek.
Bu süreçte bu kadar hızlı sonuç almamda sayın @ufoz Ufuk abiye teşekkürlerimi iletiyorum. Özellikle bu tarz problemlerde adı sanı duyulmuş, bilindik servislerle problemleri halletmek en önemli adımmış. Hero yetkililerine de güzel ilgi alakaları için teşekkürlerimi iletiyorum.
Merhaba.
Forumda maalesef çok aktif değilim. Başınıza gelenleri yeni okudum. Üzüldüm. Geçmiş olsun.
@ufoz Ufuk beyinde yardımı takdire şayan. Kendisini tebrik etmek isterim.
Durumla ilgili en son geçen sene Aralık ayında alıntı yaptığım paylaşımınız olmuş.
Devamında nasıl süreçler yürüdü?
Tamir edildi mi motosikletiniz?
Ne olmuş makinaya? Biraz teknik detay da verirseniz çok sevinirim. Zira teknik konulara, yani işin mutfağına çok meraklıyım ve öğrenmek isterim.
Müsadenizle arızayla ilgili yorum yapmak isterim.
Bu makinaların, gerek 2v olsun, gerek 4v olsun trigger zincir gergisinde sık arıza gözlemliyorum. Sizin ilk videonuzda ki anormal motor sesine bir kaç adet Hindistan videosunda da rastladım. Bu ses karşısında dışarıdan da müdahale edilebilen, değiştirilebilen zincir gergisini değiştiriyorlar ve o sürece kadar bir zarar gelmediyse makina sağlıklı ses ile sağlıklı çalışmaya devam ediyor.
Beyaz dumana da rast geldiğinizi söylemişsiniz.
Gergi görevini iyi yapmadığı zaman bol çalışan trigger zinciri yüzünden subapların açılma kapanma zamanları töleransların üzerine çıkabilir. Sente kayması gibi bir ortam oluşur.
Tahmin ediyorum sizin bu gerginiz arızalandı ve yanlış zamanlama yuzünden makina vuruntu yapmaya başlayarak duman atmaya başladı. Seslerden de bunu hissedebildim. Ayrıca videoda zincir sesini de duyuyoruz galiba. Bol olan zincir çalışma alanındaki bir yerlere vuruyor gibi.
Devamında motor yapıldığında da tahmin ediyorum bu gerginin arızalı olduğunu öngöremediler ve değiştirmediler. Gergi mekanizmasındaki yay bazen gerektiği gibi çalışıyor bezen de işini iyi yapmıyor diye duydum. Makinayı topladıklarında da heralde gergi o anda işini yaptı ve ustalar sorunu farkedemediler. Size o şekilde makinayi teslim ettiler.
Devamında da siz motoru kullanırken gergi mekanizması yeniden işini yapmadı ve içerisi tamamiyle kırılacak kadar sıkıntılar oluştu.
Eğer öngörüm doğru ise xpulse makinalarımız da bu gergi mekanizmasını da gözlem altında tutmamız gerekiyor anlaşılan.
Bu parça hakkındaki deneyimleri biraz daha araştırmaya çalışacağım.
Yeniden geçmiş olsun.
Whatsapp grubuyla ilgili de tecrübesizliğim dolayısıyla fazlaca duyuru paylaşımında bulunduğum için yeniden özür dilerim. Lütfen hakkınızı helal edin.
Son gelişmeler hakkında paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Selamlarımla.