- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Twitter'daki yorumlar hep motorcuya giydirmiş. Motosiklet forumundaki yorumlara bakıyorum aynı şekil. Türkiyede bir yanlışı yeteri kadar yaparsan bir zaman sonra onu yapmak hakkın oluyor. Trafik biraz yavaşladımı aralardan yayaların geçeceği kanıksanmış. Bunu kanıksamış olmakta "trafik okuma" yeteneği olarak görülüp marifet sanılıyor. Bende Esenyurttayım, yavaş veya duran trafikte giderken elim frende tıntın gidiyorum ama bunda övünecek bişey yok. Hergün evden işe giderken en az birkere yola atlayan bir yaya yüzünden ani fren yapıyorum. Yavaş ve diken üstünde olduğum için kaza olmuyor ama bu iyi birşey mi? Bir sefer dalgınlığıma gelse ve çarpsam kabahat bendemi olucak? Neden milletin trafiği biraz yavaş gördümü elini kolunu kaldırıp yola atlaması normal birşey oldu? Böyle kaza videolarında milletin yorumları beni acayip sinirlendiriyor.
Şehirlerde öncelik yayalarındır. Hele bizdeki gibi kalabalık şehirlerde ne yapsın yayalar? Yolun tamamen boşalmasını bekleseler saatlerce karşıya geçemezler. Tabi ki yavaş akan trafikte geçmeye çalışıyorlar. Normal olan bütün araçların durup yayalara yol vermesidir. Biz de motorla sürerken kalablık trafikten her an karşıya geçen yaya da çıkabilir diye ona göre fren yapabilip durabileceğimiz hızda sürmeliyiz ki bu aradan geçerken yayaya çarpma videolarında hep olay önceden kendini belli ediyor, ya büyük bir araç görüşü kapatıyor, o durumda trafiği iyi okuyup biraz da sağduyulu düşünüp bu tarafı göremiyorum oradan yaya çıkabilir diye önlem almak lazım. Trafiği okumak derken, bizim halkımız okumayı bilmediği gibi bakmayı/görmeyi de bilmiyor sonra kaza oldu diyor.
Esenyurt trafiği yine hallice, siz araçla Fatih Draman-Çarşamba taraflarına gidin, ara sokaklara girmenize gerek yok, belediye ötobüslerinin de geçtiği ana caddesinde görün yolu yarısında yayalar var, kalabalık yerlerde trafik böyle, kahrolsun yayalar 90'la basıp gidemiyoruz diyemeyeceğimize göre yayalara yol vererek süreceğiz.