- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tahminim cogumuz kacirmistir bu ayrintiyi, rahmetlinin cruiser kullanirken virajda vucudunu sele uzerinde viraja uygun konumlandirmaya calismasina, bir defasinda da dizini hafif viraj yonune uzatmaya calismasina cok gulmustum. Spor ve agresif naked motosiklet surucusu tepkisi bunlar. Buyuk cruiser uzerinde mumkun degil bu hareketler, etkili de degil. Televizyon karsisinda rahat bir koltukta oturdugunuzu dusunun, cruiser ergonomisi budur. Cussesinden anlasilmayacak derecede de kivraktir da buyuk cruiserlar; ama bu kivrakligi sadece gaz, fren ve gidon kontroluyle elde edersiniz. 400+ kilo alet kicinizi nereye kaydirdiginiza bakmaz, iplemez de. Ki kaydiramazsiniz da zaten, cunku pegler selenin altinda degil, 60 santim otededir, ayaklardan destek alamazsiniz. Ama alistigi icin gayri ihtiyari denediydi rahmetli...Laf aramizda ben de yillar sonra yeniden cruiser denesem muhtemelen benzer tepkiler veririm.
Geçen arkadaşın aldığı Virago 250 çakması gidon neredeyse ape hanger olan Çin cruiser'a bir binip 200m kullanayım dedim. Sanki sürücü kursunda hayatında ilk defa motora biniyor bir eleman gibi hissettim. Bu kadar b.ktan ergonomiye sahip bir alet olamaz, lanet olsun. Kullanamadım döndüremedim resmen, vücudum o oturuşla nasıl denge kuracağını bilmiyordu.
Son düzenleme: