- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tmax da vites oranları kademesiz klasik cvt ile aynı sadece kalkışta debriyaj çalışma şekli farklı ve vitesliler gibi yağlı , Bmw nin 650 lik sukuteri , Piaggio ve Kymco nun da büyük hacimli skuterleri benzer şekilde çalışıyor , dur kalk trafikte titreşimsiz ve pürüzsüz bir hareket kabiliyetine sahipler , otomobillerde de bir çok firma çift debriyajlı şanzımandan tork konvertörlüye dönüş yapıyor , tabi bu yeni nesil tork konvertörlerine ciddi arge harcamışlar , geçenlerde izledimde hangi otomobilde kullanıldığını hatırlayamadım , ünlü şanzıman üreticisi ZF hem tork konvertörlü hemde klasik dişli vitese sahip bir şanzıman geliştirmiş , bazı çift debriyajlı sanzımanlar freni bıraktığınız anda gaza basmasanız bile yarım debriyajla taşıtı ilerletmeye başlıyor , bu balata ömrü için iyi olmasada trafikte çok daha konforlu ve pürüzsüz bir kalkış sağlamakta , tabi Honda bunu motosiklette tercih etmemiş..
CVT veya tork konvertörünün yumuşaklığını başka bir sistem veremez gerçekten de. Arabalarda CVT'nin başarılı bir uygulaması Subaru'da vardı diye hatırlıyorum. Şu pil teknolojisi gelişse de elektrik motorluya dönse her şey keşke. (Şu hali içler acısı bence; enerji yoğunluğu fosil yakıta yakın bir teknolojinin üretilmesi lazım...) Elektriklilerde böyle vites kutusuymuş, DCT imiş, tork konvertörü imiş vs. vs. saçma ihtiyaçlar yok ve harika tork var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
...
Scooter'ların kralı en küçük scooter'lardır. Bana o pratikliği vermeyecekse ne diye öyle bir alet kullanayım.
Başka trişkalıkları ayrı konu da, Primavera bildiğin terlik gibi.
Herkes boyuna göre konuşsun
Beverly serisi form faktörü olarak gayet iyi. Aşırı büyük değiller.
Ufak scooter'lara ayar oluyorum; lastikler minicik, amortisörler kısacık, İstanbul gibi büyük bir yerde pratik değiller. Taşrada da kullanılmazlar; yollar bozuk oluyor. Oralara 18 jantlı cublar çok uygun.
Son düzenleme: