Hocam yağ filtresi olarak Mann veya Mahle öneririm. Alman motora alman malı filtre yakışır
Bi arkadaş 1200Gs motorunda mann filtre kullanıyor, yıllardır hiçbir sıkıntı yaşamadı. Sadece filtre orjinal olsun, yetkili bir satıcıdan alın, mann filtrelerinde çakması çıkmış, geçen yıl arabam için filtre alacakken bi firmanın sahte mann filtre sattığına şahit oldum.
Yağ olarak da tercih meselesi 10w40 da olur 20w50 de. Hatta ve hatta 10w50 , 15w50 de uygundur. Yine bir tanıdığım R1150gs motorunda 10w60 yağ kullanıyor, gayet memnundu. Sizin modeldeki 1200Gs de baskı balata aynı otomobillerdeki gibi kuru tip olduğundan ve yağ değmediğinden motor hiç yağ seçmiyor.
Bana sorarsan sırf hava soğutmalı olduğu için ve ayı gibi torklu olduğundan 15w50 kullanırdım. İstanbulda yaz sıcaklarında 15w50 bi tık daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Tracer 900 motorumda 10w40 yağdan sonra motul 7100 15w50 yağ kullandım, motorda azda olsa titreşim azaldı, motor sanki daha stabil çalışmaya başladı gibi gelmişti bana ve çok memnun kalmıştım.
Ama dediğim gibi 1200GS klasik ıslak kavramalı motorlar gibi fazla yağ seçmiyor, kaliteli bir markanın 15w50 veya 20w50 yağı iyi olacaktır diye düşünüyorum.