Sn.kivanckaplan,
Açtığınız başlık, karşılaştırmalarınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Aynı konuya sene başında ben de değinmiştim. Fazla bir destek gelmedi.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8988
Aradan geçen bu süre içinde konu hakkında daha hararetli tartışmalar olmaya başlamış. Ülkemizde motorsiklet kullanımı arttıkça taleplerin yönleri de çatallanmaya, dallanıp budaklanmaya başlamış. Bu sınıftaki motorlarla ilgilenenlerin sayısı da artmış.
Ülkemizde yaşanan değerler yozlaşması sürdüğü sürece racing vb motorların rağbet görmeye devam edeceği kanısındayım. Toplumda statünün, kişisel yetenekler, bilgi ile değil de, sahip olunan eşya ile ölçüldüğü garip bir dönemden geçiyoruz. Aile içi eğitim diye birşey kalmadı zaten. Aileler çocuklarına iyi bir birey olmayı öğretmek yerine, okul arkadaşlarının arasında komplekse kapılmasın diye borçlara girmek pahasına cicili-bicili pahalı şeyler satın almak peşinde. Racing benzeri motorlara olan rağbetin de bu temel sosyo-psikolojik durumdan kaynaklandığını düşünüyorum. Konuyu çok dağıtmayayım, ama bu
talep yok diyenler bir ölçüde bu yüzden haklılar. Ama şunu da unutmamalıdırlar ki
satıcı talebi isterse yaratır, organizasyonlar düzenler, kampanyalar yapar. Bir sürü yolu var. Talep yok diye kestirip atmak işin kolayına kaçmaktan başka birşey değil bence.
Ne kadar çok param olsa da bir motorsiklete 10bin YTL'den fazla para vermem, bunu verirken de iyice düşünürüm. Yamaha XT600 favori motorumdu. XT660 çıktı ve fiyatı nedeniyle benim için alınmayacak motorlar listesine eklendi.
Avatarımdaki motor 91 yılında aldığım ve 2 sene kullandıktan sonra üzülerek satmak zorunda kaldığım motordur (DT125). Bu motorun 250 veya 350'si ülkemiz için idealdir. Ama seçenekler maalesef - belirttiğiniz gibi - yoktur.
Hyosung'un seneye
RX400 modeli gelecekmiş (verdiğim link sadece IE ile çalışıyor, Firefox hata veriyor, bilginize). Bekliyorum. Fiyatı 8bin civarı olursa alabilirim. Yoksa altımdaki düşük kaliteli Çin scooter ile devam.
Saygı, sevgiler.