abi bu motora sizin hesapladığınız ağırlıkta iki kişi binecekseniz araziye çıkmamanız lazım yoksa sıkıntı yaratabilir, ama dersen ki asfaltta bineceğim çok çukura girmezsen seni üzmez kanaatimce ben aşağı yukarı 70 kiloyum küçük baş hayvancılık ile uğraştığımız için annemi akşamları koyun sağmaya götürüyorum annemde olsa 65 kilo civarı gayet güzel götürüyor bizi hiç sıkıntı çıkarmadan, rampa, toprak yol, küçük su birikintisi vs... bana mısın demiyor gayet memnunum...
Sorun zaten öncelikli olarak orta sehpanın tasarım hatası. Yere paralel yapamamışlar. Bir arazi motoru yapıyorsun, altını yükseltip (amortisör uzunluğuyla) karteri korumak için aluminyum tabla koyuyorsun ama tasarladığın orta sehpa bu karter korumadan 10 cm daha aşağıda....Çok büyük hata. Belki on tane orta endurom oldu, kimisinde orta sehpa vardı, kimisinde yoktu ama olanlarında sehpalarını biliyordum, hiçbirinde de yere paralel olmayanı, yere sürteni yoktu. Hoş aşağı açılı olması tek etken de değil, arka 180 kiloda limitine geliyor...
Olay sadece araziye girmemek değil aslında, kasisler ve virajlar...Virajlarda hafiften yatsan, ufaktan bir de yaylansa alet orta sehpa sürtmekle kalmayıp arka tekeri yerden kaldırabilir. Şimdi bu sık olur mu olmaz mı gibi de düşünemeyiz. Zira virajda böyle değiverse allah göstermesin düşünce artık kim ne tarafa gider belli olmaz. Risk var yani, öyle hızlı gitmek gibi bir risk değil, tamamen kontrol dışı bir durum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------
Benzer bütçelerde 250 adv de amaca hizmet edebilir belki. Mağazada inceledim çok beğendim ancak fiyat herox2 maalesef.
Tenereyi bir arsa yatırımı için sattım, iyide ettim şükür, ama motor kalitesini düşürdük maalesef. Bende bakınıyorum, 60-70 binde motorlar var bu paradan yükseğe. 2005 650 Gs olsa tadından yenmez çift bujiye geçildi o yıl diye hatırlıyorum. Ama onlar bile olmuş 130-140...Lafın özü Hero iyi motor..
Hatuna bisikleti satıp (25 eder) üstüne koyup başka motor alıcam dedim; "saçmalama" dedi...Bu ayarla artık bi süre daha gideriz..