Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ilk vitesli motorum Hero xpulse 200 4v oldu.
Soruma gelince sinyalleri led yapan arkadaşımız var mı? hero ile irtibata geçtim tesisata müdahele garantiyi bozuyormuş. Kararsız kaldım bu konuda
Ben sis takabilirim dedim alırken, getir biz takalım, garantisi bozulur yoksa dediler. Siz de servise danışın, sinyali alıp onlara taktırabilirsiniz.
Ben sis ten vazgeçtim zira farı çok iyi ve gereksiz yük bindirmek isyemiyorum motora...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------
Yeni alan alacak olan tüm arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden...
NC700 aynası ve şarjlı telefon tutucu aldım, yüklemeye devam...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------
Herkese merhaba aranıza çarşamba günü kısmetse katılıcam, İnegöl bayinden teslim alıp xpulse u, şimdi artık sormak için geç biliyorum ama kendim hafta sonları ufak ufak geziler yapmayı düşünüyorum lakin eşimde bazı zamanlar bana eşlik etmek isteyecek artçı performansı nasıldır, artçılı kullanan oldu mu ve çok sorun ise nasıl bi çözüm önerirsiniz saygılarımla
130 kg taşıma kapasitesi, ben çok umursamadan eşimle, çocuklarımla biniyorum, oysa kızımla bile 130 u geçeriz ben 100 kg yim. Ha, bu 130 meselesi firmanın garanti şartlarını sıkılaştırma çabası ile de olabilir zira adamlar 3 ayda bir servise uğranmasını da istiyor. O da biraz zorlama...
İlaveten o kadar CG var 50 cc scooter var iki üç kişi biniyor gençler onu ne yapacağız. Ben de aslında hiç bir motorumda bakmamıştım taşıma kapasitesi nedir diye, oysa 25 civarı motorum oldu küçük büyük.
Şahsi fikrim, ağır yükle araziye girilmedikçe ve artçılı+çok yüklü turlara çıkılmadıkça sorun olmayacağı yönünde. Artçınızla toplam ağırlık 130-140 sa zaten sorun yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:35 ----------
Bu istihap haddi meselesi için genel merkezi aradım. Aradığım numarada santral vs yoktu. Direk açan kişiyle konuşmaya başladık..

..Eşimle binince orta sehpanın bazı kasislerde yere sürttüğünü bunun azami yükle alakasının olma ihtimalini ayrıca 130 kg rakamını teyid edip etmediklerini sordum.
Cevap şu şekilde kısaca; "Evet 130 doğrudur, Hindistan fabrikanın verdiği rakam bu ama binebilirsiniz sorun yok. Orta sehpanın yere sürtmesiyle ilgili hiç şikayet almadık"
Tadım kaçtı biraz..

..Neye kime güvenicez. Demin denk geldi bir başlıkta, 50cc RKS commuterin azami yükü 240 kg...

..Yanlış yazılmıştır deyip başka bir modele baktım RKS de yine 200 lü bir rakam. Ha, bu da doğru değildir belki ama ne bileyim ben şimdi bu motora 2 kişi binemeyecek miyim.
Ben daha rahatlatıcı bir açıklama bekliyordum, olmadı...