Yolda kaldım D250

Herkese selamlar arkadaşlar,
Dün akşam yağ boşaltma sonucu yolda kaldım.
Işıklarda dururken dumanlar çıkmaya başladı sağa çektim baktım yağ boşalıyordu.
Motoru orda bıraktım, bu sabahta servise götürdüm.
Zincir dişli kısmına poşet dolanmış.
Bana poşetlerin üstünden geçmemen lazım dediler :(
Garanti karşılamıyormus
Keçe yağ falan değişecek inşallah motor indirmek zorunda kalmayız dediler.
Bilginiz olsun poşetlerin üstünden geçmeyin arkadaşlar.
Tekeriniz düz bassın.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun , ilk defa duydum poşetin ön dişliye dolanabildiğini , üzerinde muhafazası vardır nasıl denk gelmiş ilginç..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Büyük geçmiş olsun. Umarım en az masrafla kurtulursunuz.

Geçmiş olsun , ilk defa duydum poşetin ön dişliye dolanabildiğini , üzerinde muhafazası vardır nasıl denk gelmiş ilginç..

Evet bende ilk defa duydum, var tabiki muhafaza ama zincirden çekiyormuş.
Poşetlerin üstünden geçmemen lazım dedi.
Saçma ama ya çünkü ben yağmur çamur kar kullanıyorum.
Teşekkür ederim sağolun 🙏

Büyük geçmiş olsun. Umarım fazla masraf çıkarmaz. Ben de daha çok dikkat edeceğim bundan sonra poşetlere.

Ne talihsizlik, geçmiş olsun, umarım masraf açmaz. Bize de küpe olsun, geçeceğimiz varsa da geçmeyelim bundan sonra.👍

Poşetin zincire dolanması ile motorun yağ boşaltmaya başlaması arasında bir ilişki kuramadım. Geçmiş olsun.

Poşetin üstünden geçtiyseniz o poşetin arkadan çıktığını görmelisiniz. Anayolda motorla giderken uçarak altıma gelen poşeti aynalarda görmeyince bir durup bakmıştım, arka lastiğin göbeğine fren diskinin oralara dolanmıştı hafiften de eriyerek. devam etsem sorun çıkardı muhtemelen.
Dikkatli olmalısınız.

Benim tahminim poşet ön dişlinin oraya dolandı ve dişlinin bağlı olduğu mili yamultmuş olmalı ki oradaki keçenin dibinden yağ hızlıca boşalsın.Bence mil ve gövdedeki rulman yuvası falan deforme olmuşsa Kapak,mil,dişli,rulman hasar almış olabilir.İnşallah milin gövdeye bağlı olan dip kısmında deformasyon yoktur.
İnşallah keçe rulman yağ ile kurtulur.

Poşetin üstünden geçtiyseniz o poşetin arkadan çıktığını görmelisiniz. Anayolda motorla giderken uçarak altıma gelen poşeti aynalarda görmeyince bir durup bakmıştım, arka lastiğin göbeğine fren diskinin oralara dolanmıştı hafiften de eriyerek. devam etsem sorun çıkardı muhtemelen.
Dikkatli olmalısınız.

Bir arkadaşım orijinal plastik zincir muhafazasını daha şekilli demir olanla değiştirmişti , yolda yerinden çıkıp arka dişli ile zincir arasına girdi tekeri kitlendi , o esnada yavaş gittiği için düşmeden atlattı , zincir muhafazasının yumuşak plastik olması gerekliymiş ki yerinden çıkarsa şıkışmadan motordan ayrılsın , sonradan eklenen otomatik zincir yağlama aparatlarınında yerinden çıkıp arka dişliyi attırdığını internette bir kaç kez okudum..ön dişliye birşeylerin ulaşıp dolanması ise gerçekten talihsizlik.

Son düzenleme:
Poşetin zincire dolanması ile motorun yağ boşaltmaya başlaması arasında bir ilişki kuramadım. Geçmiş olsun.

Resimleri varda buraya atamıyorum o ortadaki milin etrafina dolandigi için mili içeri itmiş dedi servis demekki içeri itince yağ hızlıca boşalmaya başladı

Bir arkadaşım orijinal plastik zincir muhafazasını daha şekilli demir olanla değiştirmişti , yolda yerinden çıkıp arka dişli ile zincir arasına girdi tekeri kitlendi , o esnada yavaş gittiği için düşmeden atlattı , zincir muhafazasının yumuşak plastik olması gerekliymiş ki yerinden çıkarsa şıkışmadan motordan ayrılsın , sonradan eklenen otomatik zincir yağlama aparatlarınında yerinden çıkıp arka dişliyi attırdığını internette bir kaç kez okudum..ön dişliye birşeylerin ulaşıp dolanması ise gerçekten talihsizlik.

Üstteki zincir muhafaza daha çok uzuv etek pantolon değmesin diye. Poşet dişliye alttan girmistir muhtemelen zira zincir alttan girip sıkışıyor dişliye, üstten uzaklaşıyor. Alttan girince yağında etkisiyle şekil değiştirip yapışıp kalmış, akabinde ön dişli yuvası çok daha dar olduğu için orda tıkanıp kalmıştır diye tahmin ediyorum.

@Okanbagiscan maalesef öyle gibi, keçeden o kadar akıtması zor, daha doğrusu keçeyi o kadar bozacak bir gerilim diğer kısmı es geçmez gibi. Eğer büker...

İnşallah yanılıyoruz...

Üstteki zincir muhafaza daha çok uzuv etek pantolon değmesin diye.......

Hocam sene 2006 civarıydı Vstrom Türkiye web sitesinden bir arkadaş yaşamıştı anlattığım hadiseyi , o zaman sitede konuşulmuştu , hatırladığım kadarıyla üst muhafaza , zincir koptuğunda kamçı gibi fırlamasın ve sürücünün yolcunun bacağına zarar vermesin diye takılıyor , yine yıllar önce Bodrum yolunda 50 mt kadar önümde bir motordan müthiş bir ses çıktı , 120 ile falan gidiyorduk önce yolda siyah pantolon kayışı gibi birşey gördüm zincirmiş :D sonra yavaşlayan motorcuya yetiştim adam gaz verip duruyor ne olduğunu o da anlamamış , bir baktık motorda zincir yok , dedim verilmiş sadakan varmış biryere dolanmadan asfalta düştü , düştü diyorum ama sesi duymanız lazım , kalın metal bir çubuğun bir kamyonun demir kasasına vurulduğunu hayal edin öyle şiddetli bir ses , zincir o hızla bir insanın bacağına denk gelse belki bıçak gibi kesebilirdi..

Son düzenleme:
Eee? Poşetin yanından geçerken rüzgar esti, poşeti motora yönlendirip dişliye doladı. Ne olacak?

Eee? Poşetin yanından geçerken rüzgar esti, poşeti motora yönlendirip dişliye doladı. Ne olacak?

Kullanıcı hatası işte

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------

Poşetlerin tersine gidin arkadaşlar, muhafaza dan içeri çöp girebiliyor olması bizim suçumuz maalesef

Hocam sene 2006 civarıydı Vstrom Türkiye web sitesinden bir arkadaş yaşamıştı anlattığım hadiseyi , o zaman sitede konuşulmuştu , hatırladığım kadarıyla üst muhafaza , zincir koptuğunda kamçı gibi fırlamasın ve sürücünün yolcunun bacağına zarar vermesin diye takılıyor , yine yıllar önce Bodrum yolunda 50 mt kadar önümde bir motordan müthiş bir ses çıktı , 120 ile falan gidiyorduk önce yolda siyah pantolon kayışı gibi birşey gördüm zincirmiş :D sonra yavaşlayan motorcuya yetiştim adam gaz verip duruyor ne olduğunu o da anlamamış , bir baktık motorda zincir yok , dedim verilmiş sadakan varmış biryere dolanmadan asfalta düştü , düştü diyorum ama sesi duymanız lazım , kalın metal bir çubuğun bir kamyonun demir kasasına vurulduğunu hayal edin öyle şiddetli bir ses , zincir o hızla bir insanın bacağına denk gelse belki bıçak gibi kesebilirdi..

Keserdi..Vapurda kopan halatın ne yaptığıyla ilgili anmak istemediğim bir olay var. Demek zincir muhafazanın öyle bir fonksiyonu da varmış, güzel bilgi...👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar