Ben depremin ilk saatlerinden bahsediyorum ki en önemli olan zaman dilimi budur , kışladaki asker fazla olsa ne faydası olacak ? askerin ulaşması saatler ücra yerlere ise günler sürer, sanırım videoyu izlememişsiniz deprem uzmanıda ilk saatler çok önemli göçük altındakilerin de %80 i yerel halk tarafından çıkarılıyor diyor yani 10.000 kişi göçük altından çıkmışsa bunun 8000 i ni halk ilk saatlerde çıkarmış , sayılara bakarak birşeyler yapacaksak asker sayısını arttırmanın göçük altındakilere pekde fayda sağlamayacağı ortada , ayrıca kışlaya gidip gelmekle depreme müdahale etmenin alakası nedir ? ben 99 depreminin 2. günü Yalova da idim önceki mesajlarımda da yazdım yıkılan bir çok binadan insanları yerel halk çıkardı, kullanabilecek alet edevatı olsa ilk gün çok daha fazla kişiyi sağ salim çıkarabilirlerdi , insanlar araba krikoları kazma kürekle çabaladılar..
kardeşim bak o kadar mesaj yazdık, 99 depreminde ve sonrasında Tsk afetlere karşıda ,kendini geliştirdi, seyyar mutfak ,hastane, çadır kurma ,barınma ve temizlik gibi konularda ,ayrıca arama kurtarma
askeri personel sayısı yetersiz ve Tsk nın elinden bu olanaklar alınmış, eğitimi basitleştirilmiş ,sayı fazla olsa ,,,,,,,diğer şehirlerden gerekli personel ve malzeme gelene kadar,,,,,,,, deprem bölgesindeki askerler hemen müdahale ederdi ,,,,,,,,99 da böyle oldu
halk kurtardı ama malzemesi olmadığından ,bilgisi ,organizesi olmadığından, az sayıda depremzede kurtarabildi ,çok çok daha fazlası kurtarıldı ve yağmalama hemen önlenirdi ,,,,99 da vur emri çıktı ,bütün hırsız, yağmacılar dötü nü tutarak kaçmıştı
ben haklıyım ,benim dediğim doğru diye bir şeyi savunmuyorum, gereken bu diyorum ve örneklerini tek tek yazıyorum
vatandaşın elinde elbette malzeme olmaz ,99 sonrası deprem malzeme konteynırları koyuldu ama sürekli hırsızlar çala çala onlarda kayboldu ,işte bu malzeme askerde her zaman olur, yazdıklarınla sürekli ters düşüyorsun ,iyi okumadan yazıyorsun
hala ben haklıyım derdindesiniz ,yada art niyetiniz var ,ben konuyu kapattım
bütün dünyada
hem savaşa hazır
hem afetlere hazır
tek kurum vardır oda ülkelerin orduları, askerlerdir
Abd bile selde ,afetlerde ordusunu kullanır
bir daha asker yeterli ,ordu güçlü, derseniz kesin kanaat getireceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------
Birseysel silahlanma sart. Trafik kazalari ve depremlerle nereye kadar? Evde silahla oynarken kendini kardesini ya da arkadasini vuran cocuklarla, sinirlenince birbirine silah cekebilen vatandaslara da ihtiyac var.
sen onu yaşadığın Abd de yetkililere anlat, adamlar kimlikle makineli tüfekler alıyor ,keskin nişancı tüfekleri alıyor ,tabancalar v.s sürekli atış yapıyor, biz mermiyi bile zar zor atıyoruz, pahalı diye
silahlanma şart ,ruhsat alırken baya inceliyorlar ,bende şuan 6.7 tane var