Geçmiş olsun yaralılara acil şifalar, vefat edenlere rahmet yakınlarına sabırlar dilerim.
Bizi depremi yaşamış biri olarak biraz bilgilendirmenizi rica ederim. Malum çok bilgi kirliliği var. Barınma, yeme içme, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz işler biraz yoluna gir dimi?
Çok teşekkürler Yaşlıveacemi.
Ekipler çalışıyor. Ama ilk 4 gün gördüğüm şey, müthiş bir koordinasyon eksikliği.
Yardım kolileri geliyor ama dağıtımı çok düzensiz. Birçok ürün ya yerlerde heder oluyor, ya da düşüncesiz, art niyetli insanlar tarafından (özellikle Suriye'liler) adeta talan ediliyor.
İlk günler güvenlik zafiyeti vardı. Birçok kişinin evine girilmiş, değerli eşyaları çalınmış. Zaten ilk dakikadan itibaren marketler talan edilmiş. Gıda barınma ihtiyaç maddesi gibi ürünlerin olmadığı işyerlerini bile yağmalamışlar. Daha sonra güvenlik görevlileri devriye gezmeye başladı.
Duyduğuma göre şu an için iyiymiş. Her binanın önünde asker polis var. Evlere girmek isteyenlere kimlik soruyor.
Şimdilerde çadır, seyyar tuvalet gibi gerekli olan malzemelerin de dağıtımına başlamışlar.
Ve fakat, Antakya diye buryer kalmadı diyebiliriz.
Ben 62 yaşındayım. Daha önce de 3-5 kere deprem yaşadım. Ama bu bir depremden çok isimlendiremedigim bir felaket.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
Çok geçmiş olsun, ne mutlu ailenizle birlikte bu korkunç felaketten canlarınızı kurtarabilmişsiniz. İnşallah akraba ve dostlar da böyledir. En kısa zamanda rahata ermeniz dileğiyle tekrar büyük geçmiş olsun.
Çok teşekkürler Cyan
Evet, kendimizi şanslı addediyoruz.
Akraba eş dost üçün aynı şeyleri pek söyleyemiyorum maalesef. Bir yakınını merak ettiğimde korkarak arıyorum. Telefona ulaşamadığımda içime bir sıkıntı çöküyor. Sesini duyduklarım ise beni çocuk gibi sevindiriyor.